Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Κέντρο Πολιτισμού Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος»: Όταν τα έργα προχωράνε και οι εργάτες συνεχίζουν να πεινάνε. Οσα δεν δείχνουν οι κάμερες


Η τεχνολογία προχωράει και νέες εφαρμογές μπαίνουν στην ζωή μας. Το είδαμε με τη νέα εφαρμογή που «προσφέρει» το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για την κατασκευή του Κέντρου Πολιτισμού όπου με κάμερα μπορεί ο καθένας να δει πως προχωράνε οι εργασίες.

Αυτό που δεν δείχνουν οι κάμερες όμως, είναι ο ιδρώτας που χύνουν οι εργάτες και τον κλέβουν μια χούφτα παράσιτα, που μας τους παρουσιάζουν και σαν ευεργέτες μετά. Δεν μας δείχνουν τα μεροκάματα πείνας, δεν μας δείχνουν τους απλήρωτους εργάτες, που τους χρωστάνε ως αυτήν την στιγμή αρκετά μηνιάτικα, δεν μας δείχνουν την εντατικοποίηση όπου το 12ωρο και το 16ωρος είναι κανόνας, δεν μας δείχνουν τα ανεπαρκή μέτρα ασφάλειας που από τύχη δεν είχαμε νεκρούς πριν από λίγες εβδομάδες.

Να πληρώσουν τώρα τους εργάτες, να δώσουν μεροκάματα που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους, να προσλάβουν προσωπικό βάζοντας και 2η βάρδια αν χρειάζεται  έτσι ώστε να σταματήσει η εντατικοποίηση και η δουλειά ήλιο με ήλιο, να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα έτσι ώστε οι συνάδελφοι να δουλεύουν με ασφάλεια.

2 σχόλια:

χριστίνα είπε...

OIKODOME
Ανησυχώ για σένα γιατί οι αναρτησεις σου δεν είναι πια καθημερινές. Τι συμβαίνει; Ήσουν η πρώτη μου ενημέρωση κάθε πρωί.
Φιλικά Χριστίνα.

Οικοδόμος είπε...

@χριστίνα:
Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον. Λίγο υπομονή ακόμα και... επανερχόμαστε.
Καλή δύναμη!