Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Τώρα σας έπιασε ο «πόνος» για τη "Χρυσή Αυγή"…



Τα φρύδια μου έχουν φουσκώσει σαν τα τσουρέκια της Λαμπρής. Κανεί ρε Κουμπάροι, όπως λένε οι Κυπραίοι...ΚΑΝΕΙ!!! Κοινώς, Φτάνει! Όχι άλλο κλάμα για τους εκτελεσμένους και τα ολοκαυτώματα. Όχι άλλα δάκρυα και αγανάκτηση για αυτά που πάθανε οι παππούδες σας.
Τόσες δεκαετίες, όχι μόνο εσείς, τα παιδιά και τα εγγόνια, αλλά και οι ίδιοι οι παππούδες σας τα είχαν κλείσει όλα στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Ούτε καν σαν σκελετοί στη ντουλάπα δεν διατηρούνταν, έτσι για να βγαίνει που και που κανά οστό να συγκινούμαστε ρε αδερφάκι μου!!!

Μπήκε η Χρυσή Αυγή στη Βουλίτσα και άρχισαν οι μυθικοί και ηρωικοί διθύραμβοι για το Δίστομο, για τα Καλάβρυτα και για τους Καπεταναίους. Πόσο καραγκιόζηδες μπορεί να είστε όλοι, μα όλοι όμως!

Ας αρχίσω τα παραληρηματικά ερωτήματά μου λοιπόν, για ακόμη μια φορά.

Πόσα χρόνια μετά τη λήξη του εμφυλίου συνεχίζονταν οι διωγμοί των κομμουνιστών και λοιπών "προοδευτικών" ανθρωπακίων αυτού του ντουνιά;

Πόσα χρόνια κράτησε η εξορία τους;

Ποιές ήταν οι αντιδράσεις καθ' όλη τη διάρκεια αυτών των ωραίων καταστάσεων;

Ποιοί έμειναν, ή μάλλον ποιοί επιβίωσαν, στα Ανταρτομάνικα χωριά της χώρας;

Όταν ο Αντρίκος, ο διδάσκαλος της Παπατζιδικής, έδινε αμνηστίες και συνταξούλες ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΕΣ, βρέθηκε κανείς να του πει "Κύριε Παπανδρέου, μπορείτε να βάλετε τη σύνταξη στον ΚΩΛΟ σας!"; Μάλλον δεν καταλάβαιναν ε; Γι' αυτό κάθισαν ακόμη και στα ίδια έδρανα της Βουλής!

Ποιοί έδωσαν την εξουσία στο Αμερικανάκι Επαναστάτη της Συντεχνίας; Εγώ; Δεν ήταν τα αδικημένα μπαρμπάδια μας; Από την επανάσταση του βουνού στην επανάσταση της τσέπης ρε;

Ποιοί ανέχτηκαν τη δημιουργία των κλειστών συντεχνιακών συμφερόντων; Εγώ; Δεν ήταν οι βασανισμένοι εξόριστοι; Από τον παλλαϊκό αγώνα για ελεύθερη πατρίδα, στον παρεΐστικο του προσωπικού καριερισμού ρε;

Σταματήστε λοιπόν να φαίνεστε έκπληκτοι για όσα συμβαίνουν, διότι οι Παππούδες, οι Γονείς σας κι Εσείς προσωπικά είστε ολοκληρωτικά υπεύθυνοι!

Και κάθεστε και καλαμπουρίζετε με τον κάθε Ραδιοαρβύλα, ο οποίος λέει "ε εντάξει τώρα, όλο αυτό είναι μια κακόγουστη φάρσα που αποφασίσαμε να κάνουμε στις εκλογές!" Άσε ρε φλώρε! Όλο αυτό, είναι απόρροια του συσσωρευμένου Σκατού στο κεφάλι σας!

Και στον αντίποδα αυτής της Φασιστοκατάστασης, ο Aleksis και οι Ειρηνικοί Επαναστάτες του!

Πότε επιτέλους θα καταλάβουμε ότι η Μαλακία δεν είναι άθλημα πρωταθλητισμού αλλά χόμπι;!

Πηγή: Blackjack


Σα να ξυπνήσαμε ξαφνικά την επομένη των εκλογών από ένα κακό όνειρο και ανακαλύψαμε πως, «δυστυχώς», δεν πρόκειται για εφιάλτη μα για την πιο σκληρή πραγματικότητα. Αυτήν που άλλοι δεν μπορέσαμε και άλλοι δεν θέλαμε να δούμε πως έρχεται. Βέβαια υπήρξαν και χιλιάδες Αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης που δεν προσκύνησαν ποτέ, που δεν εξαργύρωσαν τον Αγώνα τους, και πολλοί Αγωνιστές που έμειναν στα χωριά τους υπομένοντας την «περιποίηση» του επίσημου κράτους, που όταν γέρασαν, στις ερωτήσεις των εγγονιών τους γύριζαν διακριτικά το βλέμμα τους αλλού, που κουβαλούσαν μέσα τους μια πληγή ανοιχτή που έσταζε μέχρι που πέθαναν. Προσθέτω και μια παράμετρο που θα έκανε το σημείωμα αυτό ακόμα πιο πλήρες. Το θέμα των «γερμανικών αποζημιώσεων» που τόσο προκλητικά απαξιώθηκε και αποσιωπήθηκε από όλες τις κυβερνήσεις της «ανεξάρτητης» πατρίδας μας, αλλά και τη μη «σοβαρή» αντιμετώπισή του από όλα τα ελληνικά κόμματα διαχρονικά. Αντικατέστησα τον αρχικό τίτλο της ανάρτησης. "Οικοδόμος"

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αύριο 9 ΜΑΗ είναι η μέρα μνήμης της ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΝΙΚΗΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!
Χρέος μας να θυμίσουμξε στον κόσμο οτι:
Ο φασισμός είναι ο μεγάλος (και λίγο πιο μπρουταλ) αδερφός του καπιταλισμού. Όταν ο δεύτερος τα βρει σκούρα φωνάζει τον πρώτο να τον βγάλει από τα ζόρια.
Ο φασισμός δεν μπορεί να νικηθεί εντελώς αν δεν νικηθεί ο καπιταλισμός.
Όσοι σήμερα φωνάζουν τον πατριωτισμό τους, ήταν εκείνοι που προδώσαν τους λαούς τους.
Τον φασισμό στο παρελθόν δεν τον νίκησε η "δημοκρατία", τον νίκησαν οι λαοί με μπροστάριδες τους κομμουνιστές.
Αξέχαστη η συμβολή της ΕΣΣΔ, όση λάσπη κι αν ρίξουν , αυτό δεν μπορούν να το σβήσουν.
Σε όσους κάνουν κουβέντα για την Χρυσή Αυγή και την γενικότερη άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη, με αφορμή την αυριανή μέρα να τους θυμίσουμε ποια είναι πραγματικά φύση του φασισμού - ποια είναι η πραγματική του σχέση με τον καπιταλισμό - ποιοι είναι εκείνοι που τον στήριξαν (και τον στηρίζουν) και ποιοι ήταν αυτοί που από την πρώτη στιγμή αντιστάθηκαν και αντιστέκονται μέχρι και σήμερα...
Μικρή Κομμουνίστρια

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

ΕΑΜ ΕΛΑΣ ΕΠΟΝ ΔΣΕ.
Οταν ο λαός ήξερε τον πραγματικό δρόμο!
Τίποτε άλλο...

μαχαιρης είπε...

Να βρισουμε..Να μας φυγει το γαμοτο...!!
Αλλα να βλεπουμε κι ολας, μπροστα μας...Ε...!!;;

Ανώνυμος είπε...

Παρότι οι στρατιώτες του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ ήσαν οι πραγματικοί πατριώτες αυτού του τόπου και έδωσαν τη ζωή τους στον υπέρτατο αγώνα για την ελευθερία της πατρίδας, κυνηγήθηκαν από τους συνεργάτες των κατακτητών ως προδότες.

Και τώρα μας ήρθε η κεραμίδα της Χ.Α., λες και τόσα χρόνια δεν ξέραμε από πού πηγάζουν, ποιοι τους ταΐζουν, λες και δε δούλεψε η λαϊκή εξαθλίωση υπέρ τους.
Και έχουμε και τα γερμανικά ΜΜΕ να μας κοροϊδεύουν ότι βάλαμε τους φασίστες στη βουλή, ποιοι αυτοί που έχουν ανοιχτούς δίαυλους επικοινωνίας μαζί τους. Φταίμε όλοι, γιατί το πήραμε αρκετά χαλαρά το θέμα, δεν είπαμε όσα έπρεπε να πούμε στην ώρα τους, και τώρα πληρώνουμε το τίμημα, ελπίζω προσωρινά.
Είναι καιρός να κάνουμε κάτι για να προλάβουμε τα χειρότερα. Αν αυτοί λένε «φοβηθείτε ερχόμαστε», εμείς τους απαντάμε «Μολών λαβέ». Καλές είναι οι επέτειοι για να μην ξεχνούν όπως λέμε οι παλαιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι, αλλά εδώ υπάρχει σοβαρό πρόβλημα που πρέπει να αναδειχθεί με κάθε τρόπο και μάλιστα πολύ έντονα. Πρέπει να τους καλούν στη δημόσια τηλεόραση, να τους προκαλούν με στοχευμένες ερωτήσεις ώστε να βγάζουν στο γυαλί τον πραγματικό τους εαυτό, να καταλάβει ο κόσμος τι κόμμα, και τι άτομα ψήφισε στις εκλογές, ώστε να μην επαναλάβει το ίδιο λάθος. Αλλά δεν έχουν το θάρρος να εμφανιστούν, τι έχουν να πουν άλλωστε εκτός από…. «εγερθητούού».