Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Ράγισαν τα τσιμέντα από τη συγκίνηση στο στούντιο του ΣΚΑЇ…


Χτες βράδυ ο Πύρρος Δήμας ήταν καλεσμένος του τηλεοπτικού ΣΚΑЇ, στα πλαίσια της εκστρατείας του καναλιού (ιδιοκτησίας εφοπλιστή Αλαφούζου) υπέρ του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα. Ο λαοφιλής Πύρρος που κάποτε σήκωνε στα μπράτσα του την «περηφάνια» των Ελλήνων, έχει αναλάβει  πρωταγωνιστικό ρόλο στο να «αποτρέψει» τους Έλληνες από μια κακή επιλογή τους στο δημοψήφισμα της Κυριακής. Ήταν άλλωστε κεντρικός ομιλητής στο συλλαλητήριο των «Μένουμε Ευρώπη», στο Σύνταγμα.

Στην προσπάθειά του να πείσει για τις αγνές προθέσεις του ο Πύρρος χρησιμοποίησε στη συνέντευξη τα ―σύμφωνα με τον ίδιο― βιώματα της παιδικής του ηλικίας. «Φτώχεια» και «πείνα» στο «καθεστώς ανελευθερίας» της Αλβανίας «του Χότζα» (το διευκρίνισε από την αρχή αυτό γιατί, όπως είπε, η Αλβανία σήμερα δεν έχει καμιά σχέση με «τότε») συμβάδιζαν με την ελπίδα πως μια μέρα ο μικρός Πύρρος θα τα «καταφέρει» και θα γίνει «μεγάλος». Επικαλέστηκε την «κατάσταση» εκεί, απευχόμενος την «αλβανοποίηση» της Ελλάδας που θα συμβεί, όπως είπε, αν ο λαός ψηφίσει «όχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής.

Είπε ακόμα ο Πύρρος ότι για να γίνει αυτό που έγινε «δούλεψα σκληρά, πόνεσα, ίδρωσα, μάτωσα και υπόφερα», είπε, στέλνοντας μήνυμα στους Έλληνες ότι ο καθένας έχει τη δική του ευκαιρία για να τα καταφέρει, φτάνει να δουλέψει πολύ για να είναι σε θέση να την εκμεταλλευτεί... Και δάκρια μαζεύτηκαν στα μάτια του Πύρρου στις ερωτήσεις της ―για πρώτη φορά επιδείξασας τέτοια ευαισθησία― κας Κοσιώνη και ένας κόμπος ανέβηκε και στάθηκε στο λαιμό του,  γιατί φοβάται (όπως είπε ο Πύρρος) ότι αν τη Δευτέρα βγει η Ελλάδα από την Ευρώπη θα υποφέρουν τα παιδιά του τα δεινά της Αλβανίας («του Χότζα»). Τα δικά του παιδιά. Για τα οποία ως καλός πατέρας δεν διστάζει να κάνει τα πάντα για να μην τους λείψει τίποτα, ακόμα και σε βάρος χιλιάδων άλλων παιδιών.

Ο Πύρρος Δήμας δεν είναι πια το «λιοντάρι της Χειμάρρας» ή, μάλλον, ποτέ δεν ήταν. Έγινε το γρανάζι μιας καλολαδωμένης  μηχανής που όταν έκανε τον κύκλο του το αντικατέστησαν με άλλο μέχρι που σκούριασε και ταιριάζει καλύτερα με τη σαπίλα που το περιβάλλει. Ο Πύρρος έδωσε τα πάντα για το σύστημα που τον άρπαξε από την πατρίδα του και του πρόσφερε μια ζωή  γεμάτη χρήμα και δόξα. Όταν το σύστημα έχασε τη λάμψη του, ο Πύρρος ήταν πάλι εκεί, να εξαργυρώσει την επιτυχία με μια θέση στα έδρανα της βουλής. Διορίστηκε βουλευτής επικρατείας του ΠΑΣΟΚ των πάμπερς, των πακέτων και των κονδυλίων, που έχτισε… την «ισχυρή Ελλάδα» και την έβαλε στην ευρωζώνη, την οποία σήμερα ο Πύρρος υπερασπίζεται στο όνομα των παιδιών του. 


Χαμηλών τόνων ο Πύρρος Δήμας δεν απασχόλησε ποτέ με την κουνοβουλευτική παρουσία του τα φώτα της δημοσιότητας. Όποτε του ζητήθηκε έβαλε αθόρυβα την υπογραφή του κάτω από αντεργατικούς-αντιλαϊκούς νόμους, συναισθανόμενος το καθήκον του απέναντι στο σύστημα και στα παιδιά του.

Ίσως αν ο Πύρρος μπορούσε να σκεφτεί πόσοι πατεράδες δάκρυσαν και δακρύζουν καθημερινά για τα παιδιά τους στην ελεύθερη Ελλάδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όταν το χειμώνα δεν είχαν πετρέλαιο για να τα ζεστάνουν, όταν τα έδιωχναν νηστικά στο σχολείο για να ξεγελάσουν την πείνα τους με κείνο το περιβόητο «κουλούρι με τυρί», όταν διέκοπταν τις σπουδές τους… Αν σκεφτόταν πόσοι πατεράδες έχασαν τη δουλειά τους, σε πόσους η τράπεζα πήρε το σπίτι τους και έμειναν με τα παιδιά τους στο δρόμο… ή πόσοι πατεράδες αυτοκτόνησαν επειδή ντρεπόντουσαν  να κοιτάξουν πια στα μάτια τα παιδιά τους και όλα αυτά ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΗ…

Αν μπορούσε να σκεφτεί πόσες χιλιάδες ανώνυμοι και ασήμαντοι πατεράδες σηκώνουν βάρη δυσανάλογα με τις δυνάμεις τους, στην ελεύθερη Ελλάδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όχι με την επιδίωξη να γίνουν μια μέρα «Πύρροι», αλλά για να μπορέσουν να προσφέρουν στα παιδιά τους και στα παιδιά του κόσμου λίγο γλυκό ψωμί, ένα βιβλίο κι ένα χαμόγελο, ίσως τότε να ένιωθε την ανάγκη να κλάψει πολύ.

ΥΓ. Νιώθω άβολα (το λιγότερο) μπροστά σε ανθρώπους που κλαίνε, και σεβασμό στην ανάγκη που τους έσπρωξε να εκδηλώσουν μια τόσο εσωτερική ανάγκη μπροστά σε άλλους. Αν έκλαιγαν από ενοχές ίσως μπορούσα να τους συμπονέσω. Όταν κλαίνε γιατί νιώθουν ότι κινδυνεύει η «πάρτη» τους, δεν είμαι βέβαιος αν αξίζουν τη λύπησή μου.

Πέμπτη 2 Ιούλη 2015.

11 σχόλια:

Unknown είπε...

Σε πληρώνει η Κουμουνδούρου;

faros είπε...

Τελικά, θα μείνει στην Ιστροία, το γεγονός ότι ο μόνος που είχε φιλότιμο, ήταν ο ... Ιούδας !

(ο μόνος που επειδή χρηματίστηκε, αυτοκτόνησε)

ΚΑΛΗ ΓΚΕΛΜΠΕΣΗ είπε...

Κοίτα ρε "θέατρο" που χάνω για να μην έχω τηλεόραση...

ΚΑΛΗ ΓΚΕΛΜΠΕΣΗ είπε...

faros
Απ' όσο γνωρίζω (από σχετικά διαβάσματα δηλαδή) τον Ιούδα τον ...αυτοκτόνησαν. Τον δολοφόνησε θαρρώ ο Πέτρος.

ΚΑΛΗ ΓΚΕΛΜΠΕΣΗ είπε...

salot sor

Στην κατακλείδα σου σ' αυτήν την ανάρτηση http://stokalokaistodiaolo.blogspot.gr/2015/06/blog-post_30.html
δηλώνεις ταγμένος υποστηρικτής τού ΝΑΙ στο δημοψήφισμα της Κυριακής.
Απ' αυτό το σημείο όμως, μέχρι του να ...ρωτάς τον Οικοδόμο αν ...πληρώνεται απ' την Κουμουνδούρου, ξέρεις τι παθαίνεις;
Σε πιάνει πρεμούρα και πετάς (επιτέλους!) τη μάσκα σου... Κοιτάξου λοιπόν στον καθρέφτη σου και θα δεις ποιοι είναι ικανοί να τα "πιάνουν" απ' την Κουμουνδούρου, απ' τη Ρηγίλης, απ' όπου τέλος πάντων πληρώνουν καλύτερα κάθε φορά...
Ελπίζω να μην με παρεξηγήσεις. Στο κάτω-κάτω εσύ μού δίνεις το δικαίωμα να σε αντιμετωπίσω κατ' αυτόν τον τρόπο.
Εσύ με υποχρεώνεις να σε κρίνω "μασκαρά", απ' την στιγμή που χρησιμοποιείς Κούβα, Τσε Γκεβάρα και σφυροδρέπανο, για να κάνεις μανιαδάκικη βρωμοδουλειά.

ελληνοφρενικος είπε...

Συντροφε οικοδομε οντως τα καναλια(δηλ.και τα αφεντικα)ξεσκιζουν το συριζα.Ο πραγματικος τους στοχος ειναι η εννοια της αριστερας να ξεφτιλιστει σε μεγαλες αποπολιτικοποιημενες μαζες σε ελλαδα και ευρωπη..Κανουν παρτυ τσακιζοντας μια εντρομη κυβερνηση που διαλαλει πως ειναι αριστερη αλλα φυσικα δεν ειναι.Ετσι ως μια σοσιαλοδημοκρατικη κυβερνηση δεν μπορει να αμυνθει(αφου δεν εχει ουτε τα οπλα να αμυνθει ουτε και τη θεληση.Ξεφτιλιζεται κανοντας τη μια μαλακια μετα την αλλη.Ας προσεχαν,εγκλωβιστηκαν μεσα στα ψεματα στις απατες και τις αυταπατες τους.Υ.Γ.1.Θα στηριξω(αφου το πιστευω κιολας) το ψηφοδελτιο του κομματος στο δημοψηφισμα.Θεωρω ομως συντροφους και καποιους που θα ριξουν οχι γιατι ετσι πιστευουν σε αυτη τη συγκηρια(δεν εννοω εσενα).Το δημοψηφισμα ετσι κι αλλιως ειναι ενα φιασκο της κυβερνησης(ισως και το τελευταιο της).Το σημαντικο ειναι να μπορεσουμε να κανουμε το λαο να σηκωσει κεφαλι και αντιπαλεψουμε μαζι το νεο μνημονιο που θα ερθει με οποιο αποτελεσμα και με οποια κυβερνηση.Υ.Γ.2.salot sor κοψε τη μαλακια(σορρυ για την εκφραση αλλα μερικες φορες χρειαζεται).

Unknown είπε...

Αρχισαν τα όργανα βλέπω. Συμφωνώ με τους Ανεργοι και Αφραγκοι και επαυξάνω με το τέλος της ομιλίας του σ/φου Κουτσούμπα

"Σας καλούμε να αποβάλετε τα τρομοκρατικά διλήμματα, ένθεν κακείθεν. Να συμπαραταχθείτε με το ΚΚΕ, ανεξάρτητα με επιμέρους διαφορές ή επιφυλάξεις.

Είναι η μόνη ελπίδα για το λαό, για τη διέξοδο από την κρίση σε όφελος της λαϊκής ευημερίας.

Σας καλούμε να κάνετε το πρόγραμμα του ΚΚΕ, τις θέσεις του, την οργάνωσή του σημαία σας. Δεν μπαίνουμε κάτω από ξένες σημαίες.

Η σημαία της εργατικής τάξης, των αγώνων του λαού μας, η βαμμένη με το κόκκινο αίμα των παιδιών του, η σημαία των ηρώων αυτής της πατρίδας, θα κυματίζουν περήφανα, όταν ο λαός μας ο ίδιος αποφασίσει να τις πάρει στα χέρια του και να τις σηκώσει ακόμα ψηλότερα..."

Οικοδόμος είπε...

@ελληνοφρενικος:

Προφανώς το σχόλιό σου απαντά σε σχόλιό μου της προηγούμενης ανάρτησης, και όχι σε αυτή.

Δεν θα διαφωνήσω με τις διαπιστώσεις σου, όμως δεν μένω μόνο εκεί. Ταυτόχρονα τσακίζεται ο λαός (και αυτό δε σημαίνει ότι ταυτίζω το λαό με τον ΣΥΡΙΖΑ). Τσακίζεται η αντίθετη άποψη (ναι, και με τη συμβολή στο παιχνίδι αυτό και του ΣΥΡΙΖΑ). Επιχειρείται να τσακιστεί το ηθικό όσων ακόμα δεν συντάσσονται (ναι, παραπλανημένοι για το τι είναι ΕΕ, το ρόλο της κλπ.), στο μυαλό τους με «θεσμούς»-σαμαραθεοδωράκηδες, σκαι, μέγκα κλπ. και δεν έχουν ακόμα ξεκάθαρη μπροστά τους την κατάσταση, ή φοβούνται. Δεν είναι ο λαός στο σύνολό του ξεπουλημένος και παραδομένος, για να τον αφήνω στα νύχια αυτής της απίθανης επικίνδυνης συμμορίας που παρελαύνει όλο το 24ωρο από τις οθόνες για να πείσουν το λαό ότι χωρίς ΝΑΙ θα αυτοκτονήσει. Κανέναν δεν χαρίζω ούτε στο μπλοκ του ΝΑΙ, ούτε στα θολά νερά (που άρχισαν να λαγαρίζουν…) του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή την κατάσταση καλούμαστε εμείς να τους ξεκαθαρίσουμε και αυτό προσπαθούμε, να κάνουμε το λαό να σηκώσει κεφάλι. Είμαι ξεκάθαρος.
ΥΓ. Τι ψηφίζει το ιστολόγιο αναγράφεται πάνω δεξιά στη σελίδα.

Cos είπε...

Θα ήθελα με αφορμή το δημοσίευμα να κάνω ένα σχόλιο άσχετο με το δημοψήφισμα.
Δεν μπορώ να καταλάβω λοιπόν γιατί νοιώθουμε "εθνική υπερηφάνεια" επειδή ένας Έλληνας "νίκησε" έναν Γάλλο, Ιταλό, Πορτογάλο κλπ.κλπ. σηκώνοντας περισσότερα βάρη, τρέχοντας γρηγορότερα, πηδώντας ψηλότερα ή κάνοντας καλύτερες κινήσεις στο σκάκι. Δεν καταλαβαίνω γιατί κάνουμε "ήρωες" τους νικητές. Τι σημαίνουν για έναν λαό τέτοιου είδους νίκες και τον κάνουν περήφανο; Τον κάνουν να αισθάνεται ανώτερος από τους άλλους; Αν είναι έτσι μιλάμε για κρυφό αλλά εξίσου χυδαίο ρατσισμό.
Έχουμε συνηθίσει να θεωρούμε λογικά και οικεία πράγματα και καταστάσεις που έχουν επιβάλλει τα αστικά εθνικά κράτη (παράλογα τεράστια προβολή των "νικητών", παράλογα τεράστια ανταμοιβή τους και μάλιστα όχι μόνο με υλικά αγαθά κλπ.) για να καλλιεργήσουν τον εθνικισμό, απαραίτητη προϋπόθεση για την ύπαρξη τους.
Έτσι καταλήγουμε να απορούμε για την στάση του Α ή του Β σε πολιτικά ζητήματα και να του κάνουμε κριτική, ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι κάτι παραπάνω από έναν άνθρωπο που κατάφερε να σηκώσει μεγαλύτερο βάρος από κάποιους άλλους.
Δεν θέλω να κάνω τον έξυπνο, αλλά για μένα το ότι ένας Έλληνας νίκησε έναν Τούρκο ή έναν Νιγηριανό δεν σημαίνει τίποτα, όπως δεν σημαίνει τίποτα και το ότι ένας Τούρκος κλπ. κλπ. νίκησε έναν Έλληνα.

Οικοδόμος είπε...

@Cos:
Συμφωνώ με τον προβληματισμό σου περί «εθνικής υπερηφάνιας». Στην εισαγωγή της ανάρτησης, νομίζω ότι είναι εμφανές ότι η αναφορά στην «περηφάνια» γίνεται με δηκτικό τρόπο (από τα εισαγωγικά και το νόημα που βγαίνει από ολόκληρη την πρόταση).
Κατά τα άλλα, όχι δεν θα λυπηθώ τον Πύρρο Δήμα. Δεν τον ανάγκασε κανείς να υπερασπίζεται -με τον τρόπο που το κάνει- αυτό που υπερασπίζεται.
Καλή δύναμη!

Cos είπε...

Οικοδόμε, δεν ήθελα να σου κάνω κριτική και είδα τα εισαγωγικά στην "περηφάνια". Μίλησα γενικότερα με αφορμή την ανάρτηση και επειδή έχω την εντύπωση ότι αρκετοί σύντροφοι αισθάνονται περηφάνια (χωρίς εισαγωγικά) με τους "πρωταθλητές μας".
Επίσης φυσικά και εγώ δεν έχω πρόθεση να υπερασπιστώ τον Δήμα και τον οποιοδήποτε Δήμα. Λέω μόνο ότι για μένα αυτός ο άνθρωπος δεν είναι τίποτα παραπάνω τίποτα λιγότερο από κάθε βουλευτή ενός αστικού κόμματος. Κοινώς, τον έχω χεσμένο και αυτόν και κάθε άλλον "λαμπρό πρωταθλητή".