Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Καταγγελία του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών για την τρομοκρατία και τους εκβιασμούς της εργοδοσίας μπροστά στο δημοψήφισμα

Να πληρωθούν τώρα όλοι οι εργαζόμενοι
Όχι στις αναγκαστικές άδειες-κλεισίματα-Λοκ Άουτ των αφεντικών
ΟΧΙ σε κάθε μνημονιακή συμφωνία!
Καταγγέλλουμε τις πρακτικές της εργοδοσίας στον κλάδο μας και γενικότερα που επιδιώκει να δημιουργήσει ένα κλίμα τρομοκρατίας στους χώρους δουλειάς και να εκβιάσει τους εργαζόμενους να ψηφίσουν ΝΑΙ το δημοψήφισμα της Κυριακής. Καταγγέλλουμε επίσης τον πρόεδρο και την πλειοψηφία της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ, που προπαγανδίζουν ανοιχτά το ΝΑΙ, ως πιστοί υπηρέτες της εργοδοσίας και των κατασκευαστικών ομίλων.
Το κεφάλαιο, η ΕΕ, το ΔΝΤ και οι μηχανισμοί τους, ξεκίνησαν με ομοβροντία την εκστρατεία φόβου για να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους και το λαό, για να δεχτεί ένα νέο μνημόνιο.
Σε αρκετές περιπτώσεις οι εργοδότες απειλούν με lock out και απαιτούν από τους εργαζόμενους να πάρουν άδειες. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν μπορεί να ισχύσει και κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να το δεχτεί!
Γενικευμένο φαινόμενο είναι η μη καταβολή της μισθοδοσίας, όπου οι εργαζόμενοι πληροφορούνται ότι η καταβολή του μισθού τους αναβάλλεται "μέχρι νεωτέρας".
Μέσα στις εταιρείες πληθαίνουν τα κηρύγματα προς τους εργαζόμενους υπέρ του ΝΑΙ, ενώ Διευθυντές κυκλοφορούν στους διαδρόμους και μας τρομοκρατούν ότι η μόνη μας επιλογή είναι να αποδεχθούμε τον εργασιακό μεσαίωνα, τα νέα αντεργατικά μέτρα, και την καταστροφή του λαού και της νεολαίας.
Οι κατασκευαστικές εταιρείες «αδειάζουν» τα εργοτάξια και απαιτούν από τους εργαζόμενους να πάρουν άδειες (υποχρεωτικές ή άνευ αποδοχών). Παράλληλα διαρρέουν ότι θα διακοπούν οι εργασίες των τεσσάρων μεγάλων αυτοκινητοδρόμων, τις επόμενες μέρες, παρότι συνεχίζουν να εισπράττουν κανονικά τα υπερογκα διόδια.
Σε μεγάλες εταιρείες (πχ ΜΕΤΚΑ κ.ά.) η εργοδοσία, κάλεσε τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στην συγκέντρωση των «Μένουμε Ευρώπη», σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα αφήνοντας σαφέστατα υπονοούμενα για απόλυση, σε όσους απουσιάσουν.
Η επιδίωξη της εργοδοσίας πίσω από αυτή την συντονισμένη κίνηση είναι η τρομοκράτηση των εργαζομένων, η δημιουργία κλίματος τρόμου, μπροστά στο δημοψήφισμα.
Πολύ μεγάλες είναι οι ευθύνες της κυβέρνησης, που εδώ και 5 μήνες άφησε ασύδοτους τους εργολάβους, τους τραπεζίτες, τους καναλάρχες, τους βιομήχανους και τους εφοπλιστές, στο όνομα του «έντιμου συμβιβασμού» και των διαπραγματεύσεων, στρώνοντας το δρόμο στο στρατόπεδο του ΝΑΙ, ενώ όλο αυτό το διάστημα διοχέτευαν ανενόχλητοι τις καταθέσεις τους στο εξωτερικό.
Η επιχείρηση τρομοκρατίας από την πλευρά της εργοδοσίας δεν πρέπει να περάσει. Καλούμε τους εργαζόμενους να μην υποκύψουν στις απειλές της εργοδοσίας. Να καταγγείλουν άμεσα κάθε κρούσμα τρομοκράτησης στο σωματείο.
Στις 5 Ιουλίου, να αντιτάξουμε με θάρρος το δικό μας «ΟΧΙ» έχοντας το νου μας τους αγώνες των εργαζομένων, όσους χτύπησε η ανεργία, όσους πήραν το δρόμο της ξενιτιάς, όσους μένουν ανασφάλιστοι, όσους συντρίβει η φτώχεια. Για την ταξική ανασυγκρότηση και την αντεπίθεση του εργατικού κινήματος, για την άμεση ικανοποίηση των εργατικών αιτημάτων, για το μεγάλο «Ναι» στον δρόμο της συνειδητής ρήξης με το κεφάλαιο, την ΕΕ, το ΔΝΤ.
ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ- ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΟΜΑΣΤΕ
Καμία συμφωνία με τους δανειστές – τοκογλύφους.
Ρήξη με Κεφάλαιο Ευρώ, Ε.Ε και ΔΝΤ.
Να ανατρέψουμε παλιά και νέα Μνημόνια.
Καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση.
Καμία υποχώρηση. Ο αγώνας στα χέρια του λαού.
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ

(ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ, ΓΕΩΛΟΓΩΝ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ, ΤΕΧΝΙΚΩΝ, ΣΧΕΔΙΑΣΤΩΝ)

Ερμού και Φωκίωνος 11, 4ος όροφος, ΑΘΗΝΑ, http://www.somt.gr, τηλ. επικοινωνίας 6936760879, 6977806266.

Δεν υπάρχουν σχόλια: