Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Τα ψευτοδιλήμματα του Τσίπρα - του ΣΥΡΙΖΑ


Δύο βασικά στοιχεία, τα οποία χαρακτηρίζουν την κυβερνητική θητεία του ΣΥΡΙΖΑ είναι:
ΠΡΩΤΟΝ, η συνεχής αθέτηση-αλλαγή θέσεων, η οποία έχει ξεπεράσει προ πολλού όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις (Σκίσιμο των μνημονίων, κατάργηση όλων των εφαρμοστικών νόμων, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και της εισφοράς αλληλεγγύης, επαναφορά της 13ης σύνταξης και μισθού, κανένα ξεπούλημα Δημόσιας περιουσίας...) και

ΔΕΥΤΕΡΟΝ, ΤΑ ΤΣΙΠΡΑΙЇΚΑ-ΣΥΡΙΖΑΙЇΚΑ ΨΕΥΤΟΔΙΛΛΗΜΑΤΑ όπως για παράδειγμα Ευρώ; Δραχμή; GREXIT, PLAN-A; planB;;; και το τελευταίο, το οποίο διατύπωσε ο κ. Τσίπρας στη Βουλή, όταν πριν λίγες μέρες, ως άλλος Σαμαράς, ως άλλος Βενιζέλος, ως άλλος Παπαδήμος και Παπανδρέου, ψήφιζε το δικό του, το Τρίτο βάρβαρο «αριστερό» Μνημόνιο, το «Μνημόνιο Τσίπρα»:

«Εναλλακτική λύση υπάρχει;» 

    Και απαντούσε, ο ίδιος: Όχι, η μόνη εναλλακτική είναι το σχέδιο Σόιμπλε! Άρα, κατά τον κ.Τσίπρα όποιος είναι εναντίον των Μνημονίων είναι υπέρ του… Σόιμπλε!  Αλήθεια τόσα χρόνια που ο κ.Τσίπρας ψήφιζε κατά των Μνημονίων, έπαιζε το παιχνίδι του Σόιμπλε;…

    «Υπάρχει εναλλακτική;» ρωτούν υποκριτικά εκείνοι που πρωτοστατούν στον εγκιβωτισμό της σκέψης του λαού στο δίλημμα «ευρώ ή δραχμή», λες κι αυτό είναι το ερώτημα.

    Αλλά φυσικά, όπως η «εναλλακτική» στην καπιταλιστική Ελλάδα της δραχμής δεν ήταν η καπιταλιστική Ελλάδα του ευρώ, έτσι και η «εναλλακτική» στην καπιταλιστική Ελλάδα του ευρώ δεν είναι η επιστροφή στην καπιταλιστική Ελλάδα της δραχμής.

    Το «ευρώ ή δραχμή» λοιπόν είναι η παραπειστική προσπάθεια όσων θέλουν να ξεστρατίσουν τη σκέψη του λαού και να κλείσουν αντί να ανοίξουν μια πραγματική συζήτηση για το αν υπάρχει εναλλακτικός δρόμος.

    Και το κάνουν την ώρα ακριβώς που οι εξελίξεις βοούν ότι: Άλλη οδός για μια Ελλάδα κυρίαρχη και ένα λαό με προκοπή και με ολόκληρη αξιοπρέπεια δεν υπάρχει από την οδό της εξόδου από την ΕΕ. Και ακόμα παραπέρα: Άλλη οδός από αυτή που περιγράφεται στο ερώτημα «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» δεν υπάρχει.

Ζιώβας Βασίλης
Περιφερειακός Σύμβουλος Ηπείρου της « Λαϊκής Συσπείρωσης»
Μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου εργαζομένων του Δήμου Αρταίων

Δεν υπάρχουν σχόλια: