Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Πόσο πολύ την ψώνισα, ποτέ δεν θα το μάθεις…


Καλύτερα να τραγουδάνε κάποιοι καλλιτέχνες παρά να μιλάνε. Από την άλλη, ίσως και να είναι καλύτερα έτσι για να απογυμνώνονται οι «μύθοι» που κατασκευάζουν όσοι αναζητούν είδωλα και πρότυπα στον χώρο της ―και «έντεχνης»― σόου μπιζ…

Όποιος θέλει να δουλέψει βρίσκει δουλειά, είναι τεμπέληδες του φραπέ οι δημόσιοι υπάλληλοι, μπορώ να ζήσω την πενταμελή οικογένειά μου με 15 ευρώ τη μέρα, ωραίος ο Τσίπρας και αναγκαίες οι μεταρρυθμίσεις αφού σ’ αυτή τη χώρα μάθαμε να μη δουλεύουμε και άλλα ακόμα από έναν  αγενή και προσβλητικό (το λιγότερο), απέναντι στη δημοσιογράφο, τραγουδιστή. Λόγος παραληρηματικός και ασύνδετος από τον και… καθηγητή πανεπιστημίου (έτσι δηλώνει) Χρήστο Θηβαίο, που προφανώς κατοικεί σε  μια άλλη χώρα και όχι στην Ελλάδα.


Μας ξενίζει, αλλά δεν μας εκπλήσσει ο καλλιτέχνης με την τοποθέτησή του. Στο λόγο του αντανακλάται ο λαβύρινθος των ψευτοδιλημμάτων και των τεχνητών αντιφάσεων που καλλιεργεί η κυρίαρχη «άποψη»· τα «ναι» και τα «όχι» που αν έμπαιναν ποτέ σε δημοψήφισμα θα έβγαιναν με σαρωτικές πλειοψηφίες… Είμαι κλεισμένος στον  μικρόκοσμο της καλλιτεχνικής μου ευαισθησίας αλλά ―παίζει σήμερα να― έχω και κοινωνικές ανησυχίες. Είμαι αριστερός (άρα στα πράγματα) αλλά είμαι και ρεαλιστής. Ψηφίζω όχι στο δημοψήφισμα και δε χωνεύω με τίποτα τη Μέρκελ, αλλά είναι καλό και επιβεβλημένο το μνημόνιο που φέρνει ο Τσίπρας, αφού αλλιώς δεν στρώνουμε οι Έλληνες. 

Μια θάλασσα πλαστά και κατασκευασμένα στερεότυπα (για τη ζωή όμως που ζεις και εσύ, εδώ, σ’ αυτή τη γαμημένη κοινωνία ρε γαμώτο και όχι για ιστορίες που σου διηγούνται κάποιοι άλλοι…) στον εν τρικυμία ευρισκόμενο εγκέφαλο του καλλιτέχνη.  Και μια ακατάσχετη (αλλά εξόχως μολυσματική και επικίνδυνη)  μπουρδολογία, σαν κι αυτή πολλών χιλιάδων «ανώνυμων» που καταπίνουν χωρίς (;) να το καταλάβουν τα δολώματα των «ποτάμηδων», ενώ στη σειρά, λίγο πιο πέρα, καραδοκούν με τα «καλάμια» τους οι χρυσαυγίτες.

Η δημοσιογράφος πάντως ήταν πολύ ευγενική και με ανθεκτικό νευρικό σύστημα…

Τετάρτη 22 Ιούλη 2015.

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όσοι παρακολουθούμε το Χρήστο Θηβαίο διαπιστώνουμε ότι αυτός ο παραληρηματικός λόγος δεν του ανήκει. Δεν είναι αυτός ο Θηβαίος. Είναι κάποιος μίμος που μπέρδεψε την ιδιαιτέρως ανεκτική και ευγενή δημοσιογράφο(δεν ξέρω πως, δεν ξέρω που, δεν ξέρω γιατί). Ο Χρήστος Θηβαίος είναι ένας άνθρωπος χαμηλών τόνων, ευγενέστατος, σέβεται τον συνομιλητή του, έχει κοινωνικές ευαισθησίες και... δεν έχει πενταμελή οικογένεια. Τούτος εδώ μιλάει σαν χρυσαυγήτης σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο του λόγου και τον τρόπο που τον εκφέρει.
ΑΝ δεν είναι κακόγουστη φάρσα, τρολιά, πλάκα κλπ, τότε κάτι άλλο πολύ σοβαρό συμβαίνει του ανθρώπου. ΧΩΡΙΣ ΠΛΑΚΑ

Ιάκωβος

Δραση στο Ωραιοκαστρο είπε...

Ιάκωβος- 12:06 π.μ.
Πριν από κάτι χρόνια ο συγκεκριμένος στο Καφέ Αμερικέν της Θεσσαλονίκης έβρισε όλο το μαγαζί που πήγαμε να τον ακούσουμε, με το αζημίωτο φυσικά, και σταμάτησε το πρόγραμμα γιατί κάποιοι τον ενοχλούσαν!

Δραση στο Ωραιοκαστρο είπε...

Αυτά θα πει στο φεστιβάλ της ΚΝΕ;
αρουραίοι της νύχτας, μεγιστάνες του τώρα, χθεσινοί πεινασμένοι
Των φτωχών τα φαρμάκια τα κάνατε χρήμα και το αίμα του κόσμου χρυσό
και σας λεν καλλιτέχνες, τι κρίμα τι κρίμα.
(Αρουραίοι της νύχτας Στίχοι: Σώτια Τσώτου)
http://www.stixoi.info/stixoi.php?info=Lyrics&act=details&song_id=49771

Ανώνυμος είπε...

Ο τίτλος του post τα είπε όλα.

Τέτοια φαινόμενα θα γίνονται όλο και πιο συχνά όσο οξύνεται η ταξική πάλη "κι έρχεται η στιγμή για ν' αποφασίσεις με ποιους θα πας και ποιους θ' αφήσεις", όπως τραγουδούσε κάποτε ένα άλλο ναυάγιο.

gdmn1973

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα. Θέλω να πιστέυω πως τελικά θα ακυρωθεί η συμμετοχή του στο φετινό φεστιβάλ. (είναι νομίζω την πρώτη μέρα με τον Βασίλη Παπ/νου)

ΚΑΛΗ ΓΚΕΛΜΠΕΣΗ είπε...

ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΝΑ ΜΑΣ ΒΡΙΖΕΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ 12ωρο και 7ήμερο με 10 ευρώ ημερησίως.
ΤΙΤΛΟΣ:
Είναι ο Θηβαίος, ο πιο μαλάκας έντεχνος καλλιτέχνης στην Ελλάδα; (Βίντεο)
http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2015/07/blog-post_802.html

Τρία τινά συμβαίνουν:
Ή έχει ανάγκη ψυχιατρικής φροντίδας
Ή έχει εκφασιστεί
Ή δίνει εξετάσεις για να τον προσλάβει ο Τσακνής στη δημόσια τηλεόραση

ΚΑΛΗ ΓΚΕΛΜΠΕΣΗ είπε...

Ξαναδίνω το σύνδεσμο για Θηβαίο, έχοντας την υποψία ότι στο σχόλιό μου πριν, έκανα λάθος.
http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2015/07/blog-post_802.html

Ανώνυμος είπε...

Στην ουρα και αυτος για το μισθο του λακε, πισω απο Τζιμακο και Αγγελακα.

Ανώνυμος είπε...

ΒΙΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ

Να θυμηθούμε και κάποιον άλλον τον Μάλαμα που είχε πετάξει έξω τους εκπαιδευτικούς που απεργούσαν γιατί τόλμησαν να βάλουν πανό τους σε συναυλία του στην Πετρούπολη. Είχε φυσικά ζητήσει συγνώμη μετά ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΈΚΑΝΕ ΚΙ Ο ΘΗΒΑΙΟΣ ΑΠ' Ό,ΤΙ ΔΙΑΒΑΣΑ. Και φυσικά ο κ. Μάλαμας ηταν απ' τους υποστηρικτές του "ΟΧΙ" του Τσίπρα δηλαδή του κάλπικου "οχι". ΄Οπως κι ο Θηβαίος βγήκε στο "Στο κόκκινο" κι έδωσε την υποστήριξή του στον Τσίπρα και στην πολιτική που ακολουθεί.

ΤΕΛΙΚΑ Ο ΤΙΤΛΟΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ... ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΘΗΒΑΙΟ.

Σοφία

Ανώνυμος είπε...

Χρησταρα θα στο πω εξω απο τα δοντια και αν θες ακουσε το....επειδη δουλευω απο τα 14 σαν εργατης, χειρονακτης εργατης, και εχω φτασει τα 40 ...οταν θα δουλεψεις σοβαρα και δεν θα γραφεις τις παπαριες που γραφεις και τραγουδας τοτε θα μιλησουμε σοβαρα....καταλαβες χρηστακο....;;;;
Α και που εισαι...σαλτα και πηδ@@ξου αδερφε...ετσι σαν δωρο!!!!

Ανώνυμος είπε...

Καταπτηστος και χυδαιος...απλα...
Με ποσα την βγαζει καθε μερα ειπε;
Πολυ απλα 2 ευρω η μπυριτσα στο μαγαζι σου και πολλα ειναι χλυμητζουρα.