Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Να φύγει ο κακός υπουργός της καλής μας κυβέρνησης…


Με ανακοίνωση που εξέδωσε η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τα επεισόδια που σημειώθηκαν χτες στο κέντρο της Αθήνας, την ώρα που η Βουλή επικύρωνε τη νέα συμφωνία-μνημόνιο, «απαιτεί» την απομάκρυνση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση.

Παραθέτουμε απόσπασμα της ανακοίνωσης:

[…] Πρόκειται για σκηνές τις οποίες θεωρούσαμε πως έχουμε αφήσει πίσω μας. Φαίνεται πως όχι. Δηλώνουμε κατηγορηματικά πως δε θα επιτρέψουμε την επιστροφή στο δόγμα «Νόμος και Τάξη» της ακροδεξιάς κυβέρνησης Σαμαρά. Συνεχίζουμε να απαιτούμε άμεση απομάκρυνση του αναπληρωτή Υπουργού Προ. Πο. Γιάννη Πανούση από την κυβέρνηση.

Δεν είναι δυνατόν για άλλη μια φορά, οι νέες και οι νέοι, οι οποίοι πήραν πάνω την υπόθεση της ανατροπής των μνημονιακών κυβερνήσεων, οι οποίοι έδωσαν τη μάχη για το μεγαλειώδες ΟΧΙ, οι οποίοι μέσα σε αντίξοες συνθήκες τεράστιας ανεργίας και απαξίωσης εξακολουθούν να ελπίζουν και να διαθέτουν τους εαυτούς τους στον αγώνα για μια καλύτερη και δικαιότερη κοινωνία, να γίνονται ο σάκος του μποξ και το εύκολο θύμα για την κρατική καταστολή. Απαιτούμε να μην επαναληφθεί ξανά το χθεσινό όργιο καταστολής».(Ολόκληρη η ανακοίνωση εδώ)

Δεν είναι η πρώτη φορά που η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ «απαιτεί» την αποπομπή του Γ. Πανούση. Μόλις πριν πέντε βδομάδες με αφορμή την εκδήλωση «πολλών περιστατικών αστυνομικής αυθαιρεσίας και καταστολής, από αναίτιες προσαγωγές νέων όπως στον πεζόδρομο Ικτίνου στη Θεσσαλονίκη, αναίτιες προσαγωγές διαδηλωτών, εισβολή των αστυνομικών δυνάμεων στην πρυτανεία του ΕΚΠΑ, επιθέσεις σε διαδηλωτές στις Σκουριές, στο Βόλο κ.α.» (όπως κατάγγελλε  με ανακοίνωσή της) η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ είχε ζητήσει ξανά την απομάκρυνση του υπουργού, στήνοντας τότε μάλλον  για  «πρώτη φορά –σε- αριστερό» σκηνικό το γνωστό από παλιά εργάκι των νεολαιών των κυβερνητικών κομμάτων, που επιχειρεί να στρέψει την όποια  κριτική και τις ευθύνες σε πρόσωπα, βγάζοντας λάδι την κυβερνητική πολιτική στο σύνολό της.

Ο Γ. Πανούσης έδωσε τότε (8/6/2015) «πληρωμένη» απάντηση στους νεολαίους του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία αναδημοσιεύουμε από το ΒΗΜΑ της ίδιας μέρας, με δικές μας υπογραμμίσεις:

“Ερωτηθείς για την ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ ο αναπληρωτής υπουργός επεσήμανε: «Είναι άλλο η γνώμη τους και άλλο η γνώση μου και πρέπει να δούμε ποιες είναι οι οριοθετικές γραμμές ανάμεσα στο κράτος δικαίου, στη δημοκρατία και στις διάφορες απόψεις περί της κατάληψης σε οποιονδήποτε χώρο και από οποιονδήποτε άνθρωπο. Αυτά όμως είναι κυβερνητική πολιτική. Δεν είναι πολιτική Πανούση».

Αναφερόμενος στη συνέχεια στη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου τόνισε: «Χαίρομαι για τη δήλωση του κ. Σακελλαρίδη ότι δεν υπάρχει θέμα παραίτησης αλλά θα προτιμούσα να έχει συμπληρωθεί με το ότι εγώ αυτή τη στιγμή υπηρετώ την κυβερνητική πολιτική. Αν η κυβερνητική πολιτική είναι να μην μπαίνω στο Πανεπιστήμιο το οποίο έχουν καταλάβει διάφοροι τύποι ή να αφήνουμε στις Σκουριές να σκοτώνονται άνθρωποι επειδή η πολιτική τους έχει οδηγήσει σε αυτή τη σύγκρουση και όχι η Αστυνομία, λυπάμαι αλλά είμαι σε τελείως διαφορετικό κλίμα».

Και ο αναπληρωτής υπουργός πρόσθεσε: «Υπάρχει ένα συνταγματικό παράδοξο. Ότι απολογούμαι στην κυβέρνηση αντί να απολογούμαι στην αντιπολίτευση. Υπάρχει ένα χαριτωμένο. Με χτυπάνε και από τα δυο μέρη, γι' αυτό μένω όρθιος. Και υπάρχει και ένα πρόβλημα. Ότι εγώ δεν έχω καταλάβει ποια είναι η διαφορά μας. Οφείλουν να μου πούνε ότι μπορεί ο καθένας να μπαίνει σε ένα δημόσιο και ιδιωτικό χώρο και να κάνει ό,τι θέλει. Οφείλουν να μου πούνε ότι η αριστερή αστυνομία είναι αυτή που συλλαμβάνει μη αριστερούς. Οφείλουν να μου πούνε γιατί δεν καταλαβαίνω τι λένε».”

Οι δηλώσεις-απάντηση του Γ. Πανούση είναι άκρως αποκαλυπτικές για τον ρόλο του υπουργού στο συγκεκριμένο πόστο, του ρόλου του αστικού κράτους και της αστικής δημοκρατίας αλλά και των προθέσεων-διαθέσεων της κυβέρνησης που, όπως δείχνουν τα πράγματα, θα δυσκολευτεί (και ήδη άρχισε να το νιώθει) να επιβάλλει την αντιλαϊκή πολιτική της στις μάζες του λαού, που εξαπατά συστηματικά και με ασύστολα ψεύδη τους τελευταίους μήνες. Δεν είναι, λοιπόν, ώρα  για  ψευδαισθήσεις όσον αφορά τις πολιτικές που επέλεξε να επιβάλει στο λαό η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ούτε και για ψευτοδιαχωρισμούς* -σε... καλούς και κακούς- των προσώπων που ορίζει ο πρωθυπουργός για να τις εκτελέσουν.

* «...θέλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι το παρόν ψήφισμα δεν αποτελεί μομφή προς την κυβερνητική πολιτική, αλλά αφορά αποκλειστικά την ασκούμενη πολιτική από πλευράς του αναπληρωτή υπουργού ΠροΠο κ. Πανούση.» (Η κατακλείδα της προτελευταίας «απαίτησης» της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ για απομάκρυνση του Γ. Πανούση...)

Πέμπτη 16 Ιούλη 2015.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η πασοκιά δε θα τελειώσει ποτέ σ' αυτή τη χώρα; Μήπως τελειώσει μαζί με τη χώρα;

gdmn1973

Ανώνυμος είπε...

΄Οταν λέω εγώ ότι τους έχει περισσέψει χόρτο απ' το ναρκωφεστιβάλ και το χρησιμοποιούνε... Εκτός αν τους ψεκάζουν εκεί πέρα...

Ανώνυμος είπε...

Ντιπ για ντιπ......και θα ακούσουμε και θα δούμε ακόμα πολλά τέτοια σουρεάλ.
Παφίλης για την αριστερή πλατφόρμα του Λαφαζαν...καταδικάζω την δολοφονία, αλλά στηρίζω των δολοφόνο.
Να ανέβει στην αριστερή πλατφόρμα του να πάρει το τρένο που έρχετε απο δεξιά και να πάει στο αγύριστο.

Ntina

Ανώνυμος είπε...

Τα ευγενή και αξιαγάπητα ζώα όπως τα γαϊδουράκια και τα μουλαράκια βρίσκονται στον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ. Οι ματατζήδες; Οι προϊστάμενοί τους; Σε ποιο συντελεστή αναφέρονται; δεν τους βρήκα πουθενά στη λιστα.

Ανώνυμος είπε...

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ υπέγραψε νέο μνημόνιο, μνημόνιο ταφόπλακα για τα εναπομείναντα δικαιώματα των εργαζομένων συνολικά και στο κλάδο.
Μνημόνιο που έχει τη συμφωνία και των υπολοίπων κόμματων (Ν.Δ- ΠΑΣΟΚ- ΠΟΤΑΜΙ), προβλέπει νέα σκληρά αντεργατικά- αντιλαϊκά μέτρα με νέες μειώσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, δουλειά ως τα βαθιά γεράματα, χωρίς συλλογικές συμβάσεις, χωρίς ωράρια εργασίας, με εργασιακές σχέσεις λάστιχο και δουλειά 52 Κυριακές το χρόνο.
http://emporoupallilos.blogspot.gr/2015/07/19-7-15.html#more
ΔΣΕ

Ανώνυμος είπε...

@ΔΣΕ
Εκτός από αυτά που αναφέρεις και που ειναι πολύ σωστά έρχεται-πιστεύω- και απαγόρευση της απεργίας όπως γίνεται τώρα με νέο νομοσχέδιο στην Αγγλία. Ας ρίξουμε μια ματιά στο νομοσχέδιο που κατεβάζει η κυβέρνηση Κάμερον για να ξέρουμε τι να περιμένουμε. Απ' την πρώτη φορά αριστεροακροδεξιά.

Σοφία