Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Ε, όχι και δεν ήξεραν!


Πυκνώνουν τις τελευταίες μέρες οι φωνές από τους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ, όσων διαμαρτύρονται για τη συμφωνία της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με τους δανειστές. Μη μας πουν ότι δεν ήξεραν!

Και καλά, οι εργαζόμενοι και οι άνθρωποι των λαϊκών στρωμάτων που δεν κάθονται να διαβάσουν αναλυτικά τα κομματικά προγράμματα, μπορεί να ξεγελαστούν και να μην καταλάβουν ότι το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης εκτός από τα ψίχουλα που υποσχόταν, τη συνθηματολογία που δημιουργούσε συνειρμούς αποκατάστασης των λαϊκών δικαιωμάτων, είχε στα «ψιλά» γράμματα δεσμεύσεις προς το κεφάλαιο βαριές και σοβαρές, οι οποίες εκπληρώνονται πλήρως με τη «συμφωνία» συγκυβέρνησης - ΕΕ.

Θα πουν τώρα οι Γλέζος, Λαπαβίτσας, Ρινάλντι και άλλα στελέχη ίσως αύριο, βουλευτές, ευρωβουλευτές, μέλη της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, πως δεν ήξεραν; Δεν ήξεραν πως οι δεσμεύσεις προς το κεφάλαιο, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, το ΔΝΤ, κάνουν σκόνη κάθε ιδέα για αναπλήρωση των εργατικών - λαϊκών απωλειών; Παλιά όμως και δοκιμασμένη η τακτική των «αριστερών διαφωνούντων» στα κόμματα της σοσιαλδημοκρατίας.

ΥΓ: Όσον αφορά στα στελέχη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που χειροκροτούσαν την ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, που χειροκροτούσαν τη μεγάλη νίκη του λαού και που διαδήλωναν στηρίζοντας τη διαπραγμάτευση της συγκυβέρνησης με την ΕΕ, καλώντας τον ΣΥΡΙΖΑ να μην κάνει πίσω (από τι άραγε;), τι να πούμε...

Αναδημοσίευση από τον «Ριζοσπάστη» της Τετάρτης 25 Φλεβάρη 2015.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τι να πειτε για τον Ανταρσύα; ΄Οτι πέτυχε το σκοπό του. Πράγματι ο σύριζα δεν έκανε πίσω απ' τις πραγματικές του εξαγγελίες. ΄Εχουμε παράταση του μνημονιου δύο, σε αναμονή για το μνημόνιο τρία. Α, ναι και σήμερα ο Ανταρσύα βγήκε να καταγγείλει αυτό που πίεζε την κυβέρνηση να κάνει παίρνοντας μέρος στο φιλοκυβερνητικό πανηγυράκι στις πλατείες. Διχασμός προσωπικότητας;