Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

"Κανείς όμως δεν περίμενε ότι οι διώξεις θα γινόταν καταδίκες με κυβέρνηση της Αριστεράς στην εξουσία"

Σε φυλάκιση με αναστολή καταδικάστηκαν δύο πολίτες, σε 16 μήνες το μέλος του Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης Νίκος Μαρκετάκης και σε 12 μήνες ένας πρώην φοιτητής του Πολυτεχνείου Κρήτης για τη συμμετοχή τους στα γεγονότα που ακολούθησαν τη διαδήλωση διαμαρτυρίας για τον τραγικό θάνατο νεαρού μαθητή στα Χανιά μετά από αστυνομική καταδίωξη. Πρόκειται για την υπόθεση ενός 19χρονου ο οποίος στις 14 Οκτωβρίου του 2010 που προσπάθησε να αποφύγει μπλόκο της αστυνομίας κι αφού δε σταμάτησε και μετά από καταδίωξη υψηλών ταχυτήτων με την αστυνομία ΔΙΑΣ, ο νεαρός έχασε τον έλεγχο της μηχανής και τραυματίστηκε σοβαρά με αποτέλεσμα μετά από λίγες ημέρες να πεθάνει.
Ο πατέρας του νεκρού νεαρού κ. Πατρικάκης μετά τα γεγονότα δήλωσε ότι ο γιος του ενδεχομένως να μη σταμάτησε στην υπόδειξη των αστυνομικών από φόβο επειδή δεν είχε δίπλωμα. Επιπλέον, τονίζει πως όταν πήγε στο αστυνομικό τμήμα του ζητήθηκε να υπογράψει χαρτί πως δε θα υποβάλλει μήνυση κατά των αστυνομικών.

Την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010 και σχεδόν ένα μήνα μετά τον άδικο χαμό του 19χρονου οργανώθηκε πορεία στο κέντρο των Χανίων, η οποία αποτελούντο από περίπου 200 άτομα. Έγιναν κάποια μικροεπεισόδια και συνέλαβαν από το σωρό κάποιους ανθρώπους. Μεταξύ των συλληφθέντων, όπως είχε καταγγείλει το Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης ήταν και το μέλος του Νίκος Μαρκετάκης αλλά και ένας φοιτητής του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Οι συγκεκριμένες συλλήψεις και οι συνεπακόλουθες διώξεις ήταν μία από τις πολλές που ακολούθησαν τα χρόνια των μνημονίων. Στα Χανιά, όπως είχε καταγγελθεί, αυτά τα χρόνια στήθηκε μία βιομηχανία διώξεων μέσω της οποίας στοχοποιήθηκαν συγκεκριμένα άτομα γνωστά για τη συμμετοχή τους στους κοινωνικούς αγώνες. Πάνω από 30 άτομα σέρνονται στα δικαστήρια με σκοπό να καμφθεί το φρόνημά τους και να πληγούν οι αγώνες οι οποίοι υποστηρίζουν. Κανείς όμως δεν περίμενε ότι οι διώξεις θα γινόταν καταδίκες με κυβέρνηση της Αριστεράς στην εξουσία.

Να σημειώσουμε ότι η δίκη έγινε σήμερα 18 Φεβρουαρίου ενώ υπήρχε και κάλεσμα για συγκέντρωση συμπαράστασης στις 9 το πρωί.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης σημείωνε:

Οι δύο συμπολίτες μας “φορτώθηκαν” ένα εντελώς ανυπόστατο κατηγορητήριο, μέσα στα πλαίσια της γνωστής βιομηχανίας διώξεων εκ μέρους των αστυνομικών αρχών, η οποία αποσκοπούσε να σκορπίσει το φόβο στην τοπική κοινωνία, συμβάλλοντας στο γενικότερο κλίμα ανωμαλίας και αυταρχισμού της προηγούμενης περιόδου. Υπενθυμίζουμε και τονίζουμε ότι σε αυτήν την πόλη εκκρεμούν δεκάδες δικαστικές υποθέσεις ανθρώπων που βρέθηκαν στο στόχαστρο της αστυνομικής αυθαιρεσίας και καταστολής, με κοινό τους “έγκλημα” την συλλογική αντίσταση στη βάρβαρη επίθεση εις βάρος της κοινωνίας.

Η ποινή είναι εφέσιμη, και θα υπάρξει και συνέχεια. Όμως το βέβαιο είναι πως ουδείς έχει το δικαίωμα του εφησυχασμού όταν σέρνονται άνθρωποι στα δικαστήρια για τη συμμετοχή τους σε λαϊκούς αγώνες.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δεν το περιμένατε ότι θα γινόταν αυτό;;; Αυτά παθαίνεις όταν τρέφεσαι με αυταπάτες και πορεύεσαι με ψεύτικες ελπίδες.