Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Απειλεί τους εργαζόμενους στην επιχείρησή του… με τον «μπαμπούλα» της Χρυσής Αυγής


Καταγγελία από το Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Ν. Λάρισας. Τις πολύτιμες υπηρεσίες που η Χρυσή Αυγή προσφέρει στη μεγαλοεργοδοσία επιβεβαιώνει το γεγονός ότι επιχειρηματίες την επικαλούνται, προσπαθώντας να αποτρέψουν τους εργαζόμενους από αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Οπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Υπαλλήλων - Εμποροϋπαλλήλων Ν. Λάρισας, την Τετάρτη 7/11, δεύτερη μέρα της 48ωρης πανεργατικής απεργίας, κι ενώ οι εργαζόμενοι του καταστήματος, μαζί με το σωματείο τους, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας και το ΠΑΜΕ, βρίσκονταν έξω από το κατάστημα των «Σούπερ Μάρκετ Λάρισα», στην οδό Υψηλάντου και Μανδηλαρά, εμφανίστηκε μέτοχος της εταιρείας «απειλώντας τους εργαζόμενους ότι αν ξανακλείσουν το κατάστημά του θα έχουν να κάνουν με τον γιο του, ο οποίος επικαλείται ότι ανήκει στη Χρυσή Αυγή. Με υπερηφάνεια ο μπαμπάς καυχιόταν για τον γιο, ότι κάθε βράδυ τον μαζεύει από το αστυνομικό τμήμα. Να σημειωθεί ότι 3 μέρες πριν την απεργία, η επιχείρηση είχε προχωρήσει σε 2 απολύσεις, όπως επίσης είχε τους εργαζόμενους επιλεκτικά απλήρωτους».

Ο Σύλλογος σημειώνει: «Η επιχείρηση αφού βλέπει ότι οι καθημερινές απειλές και η τρομοκρατία τελικά δεν πιάνουν σε αυτούς τους εργαζόμενους που επέλεξαν να μη σκύψουν το κεφάλι στις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας, αλλά πρωτοστατούν στην οργάνωση του αγώνα τους, επιστρατεύει άλλους τρόπους εκφοβισμού και δεν διστάζει να καλέσει ακόμα και τη Χρυσή Αυγή, γνωστό υποστηρικτή της εργοδοσίας, προκειμένου να φοβίσει τους εργαζόμενους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: