Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

ΠΕΙΝΑ

«2.000 μαθητές στην Αθήνα υποσιτίζονται καθημερινά»…

υποσιτισμός* (ο): "η λήψη ποσοτικά ή/και ποιοτικά ανεπαρκούς τροφής, η οποία επιφέρει οργανικές ή λειτουργικές διαταραχές του οργανισμού". υποσιτίζομαι**: "τρώω λιγότερο από όσο πρέπει". Δηλαδή ΠΕΙΝΑΩ.

2000 (ΔΥΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ) παιδιά «υποσιτίζονται» (σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας) καθημερινά «λόγω της κρίσης». 2000 παιδιά που οι γονείς τους είτε εκδιώχτηκαν από τις δουλειές τους, είτε τους μείωσαν το μισθό, είτε τους κρατούν απλήρωτους οι εργοδότες τους. Και φυσικά «υποσιτίζονται» και οι ίδιοι, δηλαδή ΠΕΙΝΑΝΕ.

Το… σωτήριον έτος 2012, η κυβέρνηση ενός κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μιας χώρας της πολιτισμένης Δύσης, δίνει καταλόγους με τα στοιχεία των παιδιών της που ΠΕΙΝΑΝΕ, στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών για να μεριμνήσει αυτή για το φαγητό τους. Οι θεσμοί της κοινοβουλευτικής  «δημοκρατίας» μας «αδυνατούν» –μετά την εργασία, την ασφάλιση, την υγεία, την παιδεία κ.α.- να εξασφαλίσουν τις αυτονόητες συνθήκες-δικαιώματα στους πολίτες της, που θα τους επιτρέψουν να μην ΠΕΙΝΑΝΕ... Την ίδια στιγμή που με κάθε τρόπο εξασφαλίζουν υπερκέρδη στα ντόπια και ξένα αρπαχτικά, στους τοκογλύφους, στους τραπεζίτες, στους πλουτοκράτες.

Στόχος των κυβερνώντων μας είναι να «να σωθεί η πατρίδα». Μια πατρίδα γεμάτη από νούμερα, γραφήματα και οικονομικούς δείκτες. Μια πατρίδα σωσμένη  αλλά «αδειανή» από ανθρώπους, τον λαό της, τους εργάτες της, αυτούς που παράγουν πλούτο, τόσον, που δεν μπορεί να βάλει ανθρώπινος νους. Αυτούς που τα παιδιά τους «υποσιτίζονται» και εγκαταλείπονται, από την «πατρίδα», στο έλεος κάποιων «εκπροσώπων» ενός θεού…

Αυτός είναι ο πολιτισμός τους, αυτή είναι η δημοκρατία τους, αυτός είναι ο πατριωτισμός τους.

(* και ** «Γ. Μπαμπινιώτη: Λεξικό της Νέας Ελληνικής Γλώσσας»)

Δεν υπάρχουν σχόλια: