Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Η πρεσβεία των ΗΠΑ προειδοποιεί τους Αμερικανούς υπηκόους για κίνδυνο ρατσιστικών επιθέσεων στην Ελλάδα...


"Εξευτελιστικά για το διεθνές κύρος της χώρας και επικίνδυνα για τον τουρισμό, αποδεικνύονται τα συνεχόμενα κρούσματα ρατσιστικών επιθέσεων από ακροδεξιές ομάδες και άλλα φασιστοειδή που καταγράφονται στη χώρα μας.

Την Παρασκευή η αμερικανική πρεσβεία προχώρησε σε σύσταση προς τους αμερικανούς υπηκόους να λαμβάνουν αυξημένα μέτρα προφύλαξης επισκεπτόμενοι την Ελλάδα καθώς υπάρχει κίνδυνος να πέσουν θύματα ρατσιστικών επιθέσεων.

Στην ανακοίνωση, η πρεσβεία των ΗΠΑ γνωστοποιεί στους αμερικανούς υπηκόους ότι καταγράφεται «αύξηση των απρόκλητων παρενοχλήσεων και βίαιων επιθέσεων εναντίον προσώπων που, λόγω της επιδερμίδας τους, εκλαμβάνονται ως αλλοδαποί μετανάστες».

Και επισημαίνει ότι «οι υπήκοοι των ΗΠΑ που κινδυνεύουν πιο πολύ είναι εκείνοι που έχουν αφρικανική, ασιατική, ισπανική ή μεσοανατολική καταγωγή».

Καλεί τέλος τους πολίτες της χώρας να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και να ενημερώνονται διαρκώς, ώστε να παραμείνουν ασφαλείς.

Εξάλλου με χωριστή ανακοίνωσή της η αμερικανική πρεσβεία ενημερώνει τους υπηκόους των ΗΠΑ, ενόψει των εκδηλώσεων μνήμης για το Πολυτεχνείο, για το ενδεχόμενο μαζικών διαδηλώσεων και επεισοδίων, ειδικά στο χώρο των εγκαταστάσεων της πρεσβείας και του γενικού προξενείου των Ηνωμένων Πολιτειών στη Θεσσαλονίκη."

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: