Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

"Οι τραμπούκοι της ΔΑΠ στηρίζουν τις μεθόδους της Χ.Α." - Ανακοίνωση του Νομ. Συμβ. Άρτας – Πρέβεζας – Λευκάδας της ΚΝΕ

"Το ΝΣ Άρτας – Πρέβεζας – Λευκάδας της ΚΝΕ καταγγέλλει την επίθεση από μέλη που πρόσκεινται στην παράταξη της ΝΔ στο ΤΕΙ, τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, σε βάρος σπουδαστών -μελών και φίλων της ΚΝΕ- αλλά και άλλων αγωνιστών που συσπειρώνονται στο Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών και οι οποίοι προσπαθούσαν να ενημερώσουν τους σπουδαστές του τμήματος για το τι συνέβη κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ του συλλόγου της ΣΔΟ. Πιο συγκεκριμένα, οι δυνάμεις του ΜΑΣ κατέθεσαν ψήφισμα στο ΔΣ, το οποίο κατήγγειλε τη δράση των φασιστοειδών τραμπούκων της Χρυσής Αυγής που προπηλάκισαν μαθητές μέλη της ΚΝΕ κατά τη διάρκεια εξόρμησης μπροστά στη 48ωρη απεργία στα ΕΠΑΛ του Λαγκαδά Θεσσαλονίκης.

 Τα μέλη της ΔΑΠ, αλλά και της ΠΑΣΠ, το καταψήφισαν με το γνωστό γι΄ αυτούς πρόσχημα ότι «αυτό δεν αφορά τη σχολή και τους σπουδαστές». Παράλληλα ο Πρόεδρος της σχολής που είναι μέλος ΔΑΠ-ΝΔΦΚ δήλωσε χωρίς να έχει ίχνος ντροπής «καλά έκαναν οι Χρυσαυγίτες και επιτέθηκαν στους μαθητές» και «αν ήταν παράταξη της Χρυσής Αυγής στην σχολή θα ήμουν εκεί!!» Με το πέρας της συνεδρίασης και ενώ τα μέλη της ΚΝΕ αλλά και άλλοι σπουδαστές που συσπειρώνονται στο ΜΑΣ κατήγγειλαν στους σπουδαστές του τμήματος τη στάση των δύο κυβερνητικών παρατάξεων, οι της ΔΑΠ όρμησαν πάνω τους και άρχισαν να τους προπηλακίζουν εξαπολύοντας ταυτόχρονα ύβρεις και απειλές, λέγοντας χαρακτηριστικά «να μη ξανατολμήσετε να μας καταγγείλετε»!!!


Είναι πλέον φανερό ότι οι δυνάμεις αυτές που χρόνια τώρα στηρίζουν μέσα στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ την αντιλαϊκή πολιτική της εκάστοτε κυβέρνησης, της ΕΕ προς όφελος των βιομηχάνων, των εφοπλιστών και των τραπεζιτών που τσακίζουν τη ζωή των σπουδαστών και των γονιών τους δε διστάζουν σε τίποτα να χρησιμοποιήσουν και το «μαστίγιο» πέρα από το «καρότο» για να τρομοκρατήσουν όποιον πάει να σηκώσει κεφάλι, να αγωνιστεί για να πάρει στα χέρια του ο εργαζόμενος λαός την εξουσία.

Δε μας προκαλεί άλλωστε εντύπωση ότι Δαπίτες χρησιμοποιούν τις ίδιες μεθόδους με τους φασίστες ναζιστές της ΧΑ. Άλλωστε το σύστημα που υπηρετούν αυτοί και τα κόμματα τους είναι αυτό το όποιο θρέφει τέτοιες οργανώσεις, ο φασισμός είναι σάρκα εκ της σαρκός του καπιταλισμού, που με νύχια και δόντια υπερασπίζεται η ΔΑΠ αλλά και η ΠΑΣΠ μέσα στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ. Εξάλλου έχει καλό δάσκαλο σε αυτά η ΔΑΠ και δεν είναι άλλος από τον πολιτικό της φορέα, τη ΝΔ, που και στον αντικομουνισμό πρωτοστατεί και σε κάθε ευκαιρία προσπαθεί να επιβάλλει το νόμο των αφεντικών σε βάρος του ταξικού κινήματος και του αγωνιζόμενου λαού(βλ. επίθεση στους απεργούς της Χαλυβουργίας, λίγες μέρες μετά την ανάληψη της κυβέρνησης).

Για ένα μόνο να είναι σίγουροι!!! Με τέτοιες ενέργειες όχι μόνο δεν πρόκειται να μας φοβίσουν και να μας τρομοκρατήσουν αλλά πιο αποφασιστικά από δω και μπρός θα μας βρίσκουν μόνιμα απέναντι τους μέχρι την ανατροπή των μέτρων που μας θέλουν δούλους τον 21ο αιώνα, την αποδέσμευση από τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ, τη μονομερή διαγραφή του χρέους, την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων με το λαό στην εξουσία. Αυτή είναι άλλωστε η μόνη λύση υπέρ μας!

Καλούμε κάθε σπουδαστή να καταδικάσει αυτή την ενέργεια, να απομονώσει τις παρατάξεις αυτές σε όλες τις σχολές. Καλούμε κάθε τίμιο σπουδαστή που μέχρι τώρα στήριζε τη ΔΑΠ και την ΠΑΣΠ, να βγάλει και από αυτή την ενέργεια τα συμπεράσματα του και να τις εγκαταλείψει, να συμπορευτεί με τις δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, να δυναμώσει και με το δικό του αγώνα την πάλη της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων για μια άλλη εξουσία, όπου κουμάντο θα κάνουν οι παραγωγοί του πλούτου και όχι τα παράσιτα, οι δυνάστες και εκμεταλλευτές τους.

Νομαρχιακό Συμβούλιο Άρτας – Πρέβεζας – Λευκάδας KNE"

Δεν υπάρχουν σχόλια: