Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Η αποχώρηση (video) των τραμπούκων απεργοσπαστών από την «Ελληνική Χαλυβουργία» και η απάντηση των απεργών χαλυβουργών



Οι απεργοσπάστες μετά την ήττα τους αποχωρούν από το εργοστάσιο της «Ελληνικής Χαλυβουργίας», την ώρα που από τα μεγάφωνα ακούγεται η φωνή του προέδρου του σωματείου των εργαζομένων Γιώργου Σιφωνιού, να καλεί τους απεργούς να ανοίξουν δρόμο και να τους αφήσουν να περάσουν προς την έξοδο χωρίς να απαντήσουν στις προκλήσεις.

Λίγες ώρες πριν ο απεργοσπαστικός μηχανισμός του Μάνεση, αποτελούμενος από διευθυντικά στελέχη και πληρωμένους απεργοσπάστες, είχε επιτεθεί στους απεργούς, προκαλώντας συμπλοκή, στην οποία τραυματίστηκαν (ευτυχώς όχι σοβαρά) τρεις απεργοί χαλυβουργοί.




Ήταν οργανωμένο σχέδιο

Απόδειξη του καλά οργανωμένου σχεδίου της εργοδοσίας είναι και το γεγονός ότι, ενώ έξω από το χαλυβουργείο μια ομάδα των απεργοσπαστών έστηνε σκηνικό έντασης, μία άλλη έσπευδε να το αξιοποιήσει (σαν έτοιμη από καιρό...) για να εξαπολύσει σε αστικά ΜΜΕ χυδαίες επιθέσεις με τόνους λάσπης ενάντια στους απεργούς και όσους τους συμπαραστέκονται. «Εμείς νεκροί θα βγούμε από το εργοστάσιο. Θα κάτσουμε όσο χρειαστεί, δυο μέρες, τρεις μέρες; Νηστικοί, θα κάτσουμε εδώ, θα κάνουμε απεργία πείνας, μέχρι κάποιος εισαγγελέας να έρθει να εκτελέσει τη διαταγή του δικαστηρίου», έλεγε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ η γνωστή απεργοσπάστρια Ελένη Καταβάτη (την οποία μάλιστα παρουσίασαν ως «εκπρόσωπο εργαζομένων»)...

«Παρακαλώ πολύ τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να έρθει να επέμβει, θα έχουμε νεκρό, μας έχουν δείρει, κάνουν ό,τι θέλουν μέσα σε μια ξένη περιουσία» συνεχιζόταν το παραλήρημά της. Γιατί επαναλαμβάνουν τέτοια πράγματα (είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες) σε κανάλια και ραδιόφωνα, ξέρουν κάτι; «Είναι ανοιχτό το εργοστάσιο για όποιον θέλει να δουλέψει - δε μας αφήνουνε, με το ζόρι μας πετάνε έξω, σηκωτούς» συμπλήρωνε η ίδια, αναπαράγοντας το γνωστό ψέμα στο οποίο επιμένουν οι εργοδότες για να κρατούν υποταγμένους τους εργάτες ότι, όπου δε γίνονται κινητοποιήσεις δε χάνονται θέσεις εργασίας...

Λίγη ώρα μετά την ενέργεια της απεργοσπαστικής ομάδας το σωματείο εξέδωσε ανακοίνωση - καταγγελία στην οποία επισήμαινε:

«Καταγγέλλουμε την τραμπούκικη επίθεση του απεργοσπαστικού μηχανισμού του Μάνεση με πρωτοπαλίκαρα διευθυντές - προϊσταμένους και πληρωμένους απεργοσπάστες, στην Ελληνική Χαλυβουργία στον Ασπρόπυργο, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό 3 απεργών χαλυβουργών.

Εχει τεράστια ευθύνη ο Μάνεσης για τη δολοφονική επίθεση που οργάνωσε. Αντίστοιχα ευθύνη έχει και το υπουργείο Εργασίας, που εδώ και 8 μήνες δεν παίρνει ξεκάθαρη θέση για τις 119 παράνομες απολύσεις, που προκλητικά συνεχίστηκαν σήμερα, λίγο πριν την επίθεση στη πύλη.

Τους λέμε καθαρά, οι χαλυβουργοί δεν είμαστε για τα δόντια της εργοδοσίας και τα τσιράκια της. Δεν μας λύγισαν εδώ και 8 μήνες, έχοντας μαζί τους θεούς και δαίμονες (κράτος - αστυνομία - βιομήχανους). Δεν θα μας λυγίσουν και τώρα

Εχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Δίνουμε έναν περήφανο αγώνα για να υπερασπιστούμε την ζωή και την αξιοπρέπεια των οικογενειών μας. Εμείς, μαζί με την εργατική τάξη, είμαστε περισσότεροι, έχουμε τη δύναμη. Εμείς παράγουμε όλο τον πλούτο. Δεν μας τρομάζει μια πληρωμένη μειοψηφία του Μάνεση και των αφεντικών.

Συνεχίζουμε ενωμένοι, αποφασιστικά την ηρωική απεργία μας με βάση τις αποφάσεις της μαζικής πλειοψηφίας των γενικών μας συνελεύσεων. Καλούμε την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα τώρα πιο δυνατά να ενισχύσουν την αλληλεγγύη στον αγώνα μας.

Εργατιά μπροστά τώρα μια γροθιά. Εμείς θα νικήσουμε».

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ»
Το βίντεο με την αποχώρηση των απεργοσπαστών «τράβηξε» οπατέρας

10 σχόλια:

ένας στρατολάτης είπε...

Προφανώς κάποιοι νομίζουν πως η εκλογική πτώση του ΚΚΕ θα οδηγήσει τους απεργούς ν'ανοίξουν τα πόδια.
Είδες όμως τα βρωμόσκυλα, δυο μέρες δεν πέρασαν καλά καλά από τις εκλογές και βρήκαν ευκαιρία για επίθεση.

Οικοδόμος είπε...

Καλημέρα στρατολάτη.
Και που 'σαι ακόμα.
Δουλεύουν και τις δυο μεθόδους. Χτες είδαμε τη "δυναμική". Έσπασαν όμως τα μούτρα τους.
Η άλλη, είναι το πέρασμα στο λαό της άποψης πως τώρα "όλοι μαζί" πρέπει να είμαστε "ενωμένοι" και να "περιμένουμε" την κυβέρνησή "μας", να... "διαπραγματευτεί"...
Πρέπει να λείψουν οι "αδιαλλαξίες" και οι "υποκινούμενες από το ΚΚΕ" απεργίες. Δεν βοηθούν στο "καλό της πατρίδας"....
Εδώ τα πάνε καλά, τσουλάει αυτή η άποψη φίλε, τη σπρώχνει με τον τρόπο της και η "αριστερούλα" αντιπολίτευση.
Στο τέλος όμως ξυρίζουν το γαμπρό...
Καλή δύναμη!

Ανώνυμος είπε...

oli sto plevro ton xalivourgon OLI
-kapios apo makria-

TRASH είπε...

τους τραμπούκους της δεξιάς και τις "δυναμικές" μεθόδους τους, τις αντιμετωπίσαμε σχεδόν πάντα με επιτυχίας.
κατά κανόνα, η υπόσκαψη από τους "αριστερούληδες" μας λιάνισε διαχρονικά...

Οικοδόμος είπε...

@-kapios apo makria-:
ΝΑΙ! Μόνο έτσι θα σταθούν όρθιοι.
Καλή δύναμη!

Οικοδόμος είπε...

@TRASH:
Τι άλλο να προσθέσω;...
Καλή δύναμη!
(μόνο αυτό).

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Οι χαλυβουργοί είναι πραγματικά παλικάρια της εργατιάς.
Αλλά θα πρέπει να καταλάβουμε ότι όσο μένουν μόνοι (και δεν εννοώ τη συμπαράσταση απ' έξω που ούτως ή άλλως υφίσταται) και δεν ακολουθούν και οι υπόλοιποι κλάδοι το δικό τους δρόμο, τόσο οι πιέσεις και οι εκβιασμοί θα οξύνονται...

Scorpion49 είπε...

Οι Χαλυβουργοί δίνουν τον υπέρτατο αγώνα, και θλίβομαι πραγματικά που υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι επιχειρούν με απεργοσπαστικούς μηχανισμούς να πάρουν τις θέσεις εργασίας τους. Ντροπή τους! Ακόμη και σ’ αυτές τις δύσκολες εποχές, αυτού του είδους οι ενέργειες θεωρούνται ιεροσυλία. Η ιστορία του εργατικού κινήματος θα τους καταγράψει στις μαύρες σελίδες της.

Αλλά μην ανησυχείτε, έχουμε ισχυρή και υπεύθυνη αντιπολίτευση!!

Οικοδόμος είπε...

@Ευρυτάνας Ιχνηλάτης:
Καλημέρα.
Έτσι είναι αλλά τι να πω τώρα;
Καλή δύναμη!

Οικοδόμος είπε...

@scorpion49:
Καλημέρα.
Τα αργύρια γι' αυτούς βαραίνουν περισσότερο από το μελάνι της ιστορίας...
Καλή δύναμη!