Σάββατο, 30 Ιουνίου 2012

Έδωσαν μάχη με την αστυνομία για να αποφύγουν την έξωσηΠετώντας νερό, αβγά και κροτίδες στους αστυνομικούς αντέδρασαν οι περίοικοι σε περιοχή  στο Οβιέδο (Ισπανία), όταν εκείνοι ήρθαν συνοδεία δικαστικών κλητήρων για να κάνουν έξωση σε οικογένεια που αδυνατούσε να αποπληρώσει το στεγαστικό της δάνειο.

Eξω από το σπίτι είχαν μαζευτεί μέλη της οργάνωσης «Stop Deshaucios», «Σταματήστε τις εξώσεις» που προσπάθησαν να προστατεύσουν τους ιδιοκτήτες.

17 άνθρωποι συνελήφθησαν στα επεισόδια που έγιναν. Ανάμεσα σε αυτούς και ο Jorge Lamb, ιδιοκτήτης του ακινήτου στο οποίο ζούσε από το 2004 μαζί με τη σύζυγο του και την 5 μηνών κόρη του.

Είχαν, με τη βοήθεια της οργάνωσης, αποφύγει ήδη μια έξωση τον περασμένο Απρίλιο αλλά οι δανειστές επανήλθαν με τη βοήθεια των αρχών.

Μετά από τρείς ώρες διαμαρτυρίας οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν με χειροπέδες στα φορτηγά της αστυνομίας.

Οι διαδηλωτές τραγούδησαν τραγούδια όπως "Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει κοινωνική ειρήνη", "ο αγώνας συνεχίζεται", ή άλλα για τις τράπεζες.
Έπεσαν αβγά, κροτίδες και νερά στην αστυνομία που επιχείρησε δύο φορές για να σπάσει τον κλοιό και τελικά τα κατάφερε.

Οι διαδηλωτές συμφώνησαν να συνεχίσουν την διαμαρτυρία στα κεντρικά γραφεία της Cajastur, της τράπεζας που κατέχει την υποθήκη του Χόρχε.

Indymedia – anarhogatoulis

3 σχόλια:

ο Ικτίνος είπε...

Εμείς πότε θα οργανωθούμε να αντισταθούμε στις εξώσεις και κατασχέσεις?Ήδη είναι αργά.
Χθες ένας συνταξιούχος αυτοκτόνησε πηδώντας απο το 3ο όροφο στο Γαλάτσι,όταν πήγε ο δικαστικός κλητήρας για έξωση.

Οικοδόμος είπε...

Καλησπέρα Ικτίνε.
Εμείς; Εννοείς φυσικά τον..."κυρίαρχο" έτσι;
Μα αν δεν κάνω λάθος εμπιστεύτηκε το τιμόνι της χώρας σε νέα συγκυβέρνηση...προσδοκώντας αναδιαπραγμάτευση του...βιοτικού του επιπέδου...Δεν χρειάστηκε βρε να "κουραστεί" ο λαός...ας μην είμαστε ανυπόμονοι...και δύσπιστοι...η κυβέρνηση εργάζεται σκληρά...και μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις...θα δει ο "κυρίαρχος" λαός...επιτέλους...άσπρη μέρα..σταματώ εδώ...
Καλώς ήρθες και καλή δύναμη!

Scorpion49 είπε...

Απάνθρωπες καταστάσεις, δε τους ρωτούν γιατί δεν έχουν να πληρώσουν τη δόση του δανείου, ή τη δόση του ενοικίου. Τους στέρησαν τη δουλειά (25% ανεργία)και τώρα τους ξεσπιτώνουν κι’ από πάνω, δεν είσαι σ’ αυτήν τη φάση χρήσιμοι στο σύστημα γι’ αυτό πρέπει ή να υποταχτούν, ή να εξαφανιστούν. Και στην Ισπανία ο «κυρίαρχος λαός» επέλεξε να κυβερνηθεί από τον καπιταλιστή Ραχόι για να δει καλύτερες μέρες, αλλά τελικά είναι να αναρωτιέται κανείς: πότε επιτέλους θα αποκτήσει σωστή και ακηδεμόνευτη κρίση ο λαός, ώστε να σταματήσουν τα φαινόμενα των «κοψοχέρηδων»;
Να δηλώσω αισιόδοξος; Μάλλον όχι, σ’ αυτή τη φάση τουλάχιστον έχω τάσεις απαισιοδοξίας.