Δευτέρα, 4 Ιουνίου 2012

Οι "Οικολόγοι Πράσινοι" βλάπτουν σοβαρά την ψυχική μου υγεία



Τα στελέχη του κόμματος «Οικολόγοι Πράσινοι» δεν έχουν πρόβλημα να παραδεχτούν δημόσια πως ενημερώνονται για την κατάσταση στην Ελλάδα από τα… «διεθνή μέσα ενημέρωσης»!! Ναι, σωστά διαβάσατε! Για το τραγικό γεγονός πως καθημερινά τουλάχιστον ένας συνάνθρωπός μας αυτοκτονεί μην μπορώντας να αντέξει άλλο, αυτοί δεν ντρέπονται να ανακοινώσουν πως το μαθαίνουν από τα «διεθνή μέσα ενημέρωσης»!!

Διαβάζοντας την ανακοίνωσή τους «για την έξαρση των αυτοκτονιών και της κατάθλιψης και τη διαφύλαξη της ψυχικής υγείας», ένιωσα προς στιγμή την δική μου ήδη… ταραγμένη ψυχική υγεία να επιβαρύνεται κι άλλο:

"Τα στοιχεία που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας από διεθνή μέσα ενημέρωσης επιβεβαιώνουν ότι στην Ελλάδα τα κρούσματα κατάθλιψης και αυτοκτονιών έχουν αυξηθεί εκρηκτικά, όπως άλλωστε συμβαίνει σε όλες τις χώρες που αντιμετώπισαν περιόδους ύφεσης με ανεργία και λιτότητα.

Η κατάσταση επιδεινώνεται από την περικοπή πόρων σε απαραίτητες κοινωνικές υποδομές. Οι Οικολόγοι Πράσινοι θεωρούμε ύψιστη προτεραιότητα την διαφύλαξη της ψυχικής υγείας με έμφαση στην πρόληψη και την αντιμετώπιση των συνεπειών της βαθιάς κρίσης που βιώνουμε".

Αυτό είναι  ανακοίνωση ενός κόμματος που προβάλλετε αφειδώς από τα τηλεοπτικά κανάλια και  φιλοδοξεί να εκπροσωπήσει τμήμα του Ελληνικού λαού στο Κοινοβούλιο! Προσέξτε διατύπωση:

«Τα στοιχεία που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας από διεθνή μέσα ενημέρωσης επιβεβαιώνουν ότι στην Ελλάδα τα κρούσματα κατάθλιψης και αυτοκτονιών έχουν αυξηθεί εκρηκτικά»

Τα στοιχεία περιμένετε μωρέ και μάλιστα από το εξωτερικό για να επιβεβαιώσουν έναν πόλεμο που αφήνει καθημερινά έναν τουλάχιστον νεκρό;;;

Εσείς που βρίσκεστε, που κυκλοφορείτε, που περπατάτε μωρέ, που το αίμα ρέει στους δρόμους και κοντεύει να φτάσει έξω από τη Βουλή;;;

«όπως άλλωστε συμβαίνει σε όλες τις χώρες που αντιμετώπισαν περιόδους ύφεσης με ανεργία και λιτότητα».

Έχετε δίκιο, έτσι απλά είναι τα πράγματα. Συνηθισμένο φαινόμενο οι αυτοκτονίες, κρίση έχουμε… το λένε και τα ξένα κανάλια που σας ενημερώνουν, συμβαίνουν κι αλλού αυτά…

«Η κατάσταση επιδεινώνεται από την περικοπή πόρων σε απαραίτητες κοινωνικές υποδομές».

Ναι καλέ, γραφειοκρατικό είναι το ζήτημα, θα διορθωθεί…

Ποια είναι η σχέση σας μωρέ με τούτο τον λαό; Αφουγκραστήκατε ποτέ την αγωνία  του; Νιώσατε την απογοήτευσή του; Ακούσατε ποτέ τον πόνο του;

Μπορείτε να βγείτε απ’ τον «πράσινο» μικρόκοσμό σας, να ανοίξετε τα μάτια και τα αφτιά σας μήπως και καταλάβετε κάτι από μόνοι σας, χωρίς να σας… ενημερώσουν τα «διεθνή μέσα ενημέρωσης»;;;

«Οι Οικολόγοι Πράσινοι θεωρούμε ύψιστη προτεραιότητα την διαφύλαξη της ψυχικής υγείας με έμφαση στην πρόληψη και την αντιμετώπιση των συνεπειών της βαθιάς κρίσης που βιώνουμε».

Αναρωτιόμουν όταν πρωτοσυνάντησα τον εαυτό μου σαν πολιτικό ον, ποιος είναι ο ρόλος ύπαρξης τέτοιων κομμάτων, «πράσινων» ή «οικολογικών»…
Υπάρχουν δηλαδή κάποιοι που βάζουν το περιβάλλον πάνω από τον Άνθρωπο; Μπορεί να υπάρξει τέτοιος διαχωρισμός; 
Σκεφτόμουν με αφέλεια: ένας κομμουνιστής δεν μπορεί να αγαπάει και το περιβάλλον όσο τον Άνθρωπο; Δεν μπορεί να νοιάζεται για τη φύση και όλα όσα την αποτελούν;

Τα ερωτήματα είναι ασφαλώς ρητορικά και αφορούν στην εφηβική μου ηλικία.

Σήμερα, πολλά χρόνια μετά, αφού κατάλαβα καλά τον ρόλο που έχει αναθέσει η άρχουσα τάξη σ’ αυτά τα κόμματα και μπορώντας να τα αντιμετωπίσω πολιτικά και ιδεολογικά, ένα μόνο μπορώ να πω με βεβαιότητα:

Τέτοιες  ανακοινώσεις που δεν στέκονται ούτε σε επίπεδο 15μελούς μαθητικού συμβουλίου (συγγνώμη παιδιά), και ακόμα ούτε την ίδια την πολιτική τους δεν μπορούν να στηρίξουν με υποτυπώδη έστω επιχειρήματα...

...βλάπτουν σοβαρά την ήδη ταραγμένη ψυχική μου υγεία!

Ακούστε, δεν τρώμε όλοι «πράσινο» κουτόχορτο, ακόμα κι αν κάποιοι μας το πλασάρετε σαν… «οικολογικό».

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

θα πάρουμε τα πλάγια. Θα σιουρίσουμε για τα καλά. Εδώ στα ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ θα καθαρίσει την περιοχή ο SKAY. Δεν ξέρω, αν θα ενεργοποιηθεί και καμιά μη κυβερνητική, δηλαδή επιδοτούμενη οργάνωση. Καλοφάουτα, που θάλεγε και η γιαγιά μου. Να πεις στους οικολόγους πως χρειάζεται πολιτική συνείδηση, δηλαδή χρειάζεται ο πολίτης να έχει την αντίληψη πως ό,τι κάνει ή ό,τι παραλείπει να κάνει είτε ιδιωτικά είτε δημόσια συνιστά θετική ή αρνητική συμβολή στη διαμόρφωση του ευρύτερου πολιτικού μας βίου. Με λίγα λόγια θέλει δουλειά. Από ιδεολογικό-οικολογικό κουτόχορτο...χορτάσαμε.
ο Τζουμερκιώτης

faros είπε...

Πράγματι, κάποιοι επιμένουν να παίζουν με τα νεύρα μας !

Άντε μην πω τίποτα ...

"Οικολόγοι" στα λόγια, "πράσινοι" όπως πράσινα άλογα !

OXΙά είπε...

Και μόνο που έχουν ευρωπαίο αρχηγό των παιδεραστή Κον Μπεντίτ, θα έπρεπε ήδη να έχουν φάει πολλές σφαλιάρες δημοσίως.

Οικοδόμος είπε...

@ο Τζουμερκιώτης:
Καλησπέρα.
Σιουρίσαμαν κιόλας πατριώτη, μ' αυτά που ακούν τ' αφτιά μας.
Όχι πλάγια μοναχά, ούτε οι κορφές δε μας σώζουν.

"χρειάζεται ο πολίτης να έχει την αντίληψη πως ό,τι κάνει ή ό,τι παραλείπει να κάνει είτε ιδιωτικά είτε δημόσια συνιστά θετική ή αρνητική συμβολή στη διαμόρφωση του ευρύτερου πολιτικού μας βίου"

Συμφωνώ απολύτως.
Να 'σαι καλά πατριώτη.
Καλή δύναμη!

Οικοδόμος είπε...

@faros:
Καλησπέρα.
Το πιο αντιπαθές κόμμα με τους πιο αντιπαθείς εκπροσώπους.
Δεν περίμενα είναι η αλήθεια κάτι θετικό. Όμως αυτή η ανακοίνωση ξεπερνάει και τα όρια του σουρεαλισμού...
Καλή δύναμη!

Οικοδόμος είπε...

@ΟΧΙά:
Καλησπέρα.
Ναι; Ειλικρινά δεν το ήξερα αυτό. Είναι πολύ σοβαρό. Πάντως μου ήταν ανέκαθεν αντιπαθής κάτι τέτοιοι τύποι που εξαργύρωναν το (όποιο αγωνιστικό) παρελθόν τους.
Καλή δύναμη!

μαχαιρης είπε...

Η γνωμη μου ειναι..Οτι ΟΛΑ τα κομματα "ειδικου σκοπου"..
Οικολογοι
Κυνηγοι
Αποστρατοι
Παιδεραστες, ποιητες,νοικοκυρες..
Οδηγοι ΤΑΞΙ,ποδηλατες,μηχανοβιοι..
ΚΛΠ...
Ειναι ευκαιριακα και συγκυριακα μορφωματα..ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΘΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ...!!
Το συγκεκριμμενο μορφωμα...
Των "πρασινων" του ευρωπαικου Κοινοβουλιου...
Χρηματοδοτειται απο τις βιομηχανιες
εκμεταλλευσης των εναλλακτικων πορων ενεργειας..[ηλιακα αιολικα
κυματικα και Γεωθερμικα] Για να προωθηθει μεσω αυτων..Η δηθεν οικολογικη παραγωγη ενεργειας, που λογικα οδηγει στην...Πυρηνικη Σχαση...!!
Οι ιδιοι δηλαδη αποβλεπουν στην ακραιφνως αντιανθρωπινη παραγωγη ενεργειας, που μισουν...!!
Εκτος εαν μισουν...Και τους..Χρηματοδοτες τους...!!
Οσο για την..Γενικωτερη θεση τους..Στα πολιτικα προβληματα του κοσμου...
Η Διεθνιστικη τους αλληλεγγυη..Περιοριζεται ΚΑΙ γεωγραφικα[ευρωπη] και ταξικα...
ΠΧ προωθουν τις.."πρασινες στεγες"
χωρις να θιγουν τις υπερογκες τιμες των φωτοβολταικων..
Προωθουν την δημιουργια αιολικων παρκων...Χωρις να θιγουν την "δυσαρμονια" και την ασχημια των γιγανταιων ανεμιστηρων, στις πλαγιες της Μανης...Η στα αιγαιοπελαγιτικα νησια...!!
Για να μην αναφερθω..Ουτε στα τεραστια κοστη κατασκευης, μεταφορας και συντηρησης..Ουτε στη βλαβη των οικοσυστηματων...!!
Με απλα λογια...Θα τους χαρακτηριζα..Αλλη μια αποτυχημενη..."Αμερικανια"...
Οπως αυτη..Που με την καλλιεργεια.."οικολογικων" καυσιμων...Ανεβασανε στα υψη τις τιμες των..Τροφιμων..Λογω μειωσης της παραγωγης...!!

Scorpion49 είπε...

Θα παραφράσω την αρχαία ρήση και θα πω για το θέμα της ανάρτησης:
«Αιδώς Οικολόγοι Πράσινοι»

Γράφεις: «Σκεφτόμουν με αφέλεια: ένας κομμουνιστής δεν μπορεί να αγαπάει και το περιβάλλον όσο τον Άνθρωπο; Δεν μπορεί να νοιάζεται για τη φύση και όλα όσα την αποτελούν;»
Μέσα από τις πιο πάνω σκέψεις σου φίλε Οικοδόμε, αναπόφευκτα κανείς καταλήγει στο συμπέρασμα της ιδιοτελούς σύστασης και διατήρησης κομματικών σχηματισμών που κύριο κατά πως λένε μέλημα έχουν την προστασία του περιβάλλοντος, λες και οι υπόλοιποι κομματικοί σχηματισμοί που διεκδικούν την ψήφο του εκλογικού σώματος δεν έχουν αυτήν την υποχρέωση προς την κοινωνία.

Ο αγαπητός Μαχαίρης έδωσε τη δική του σεβαστή εκδοχή για τους λόγους ύπαρξής τους.

Κουτόχορτα τρώμε, όπως βλήτα κ.λπ, αλλά μόνο για την καλή λειτουργία του γαστρεντερικού μας συστήματος, μέχρι εκεί φίλοι οικολόγοι!