Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

Ο κ. Σάντος διδάσκει ήθος, αξιοπρέπεια και περηφάνια


Ο αγώνας με τη Ρωσία έχει τελειώσει. Η Ελλάδα έχει προκριθεί στις 8 καλύτερες ομάδες του  Euro 2012. Οι παίκτες πανηγυρίζουν, οι Έλληνες φίλαθλοι, στην Πολωνία  και στην Ελλάδα, πανηγυρίζουν. Ένας καλοντυμένος κύριος με αυστηρό παρουσιαστικό, φαινομενικά απρόσιτος,  ίσως ψυχρός, έχοντας ένα γαλανόλευκο κασκόλ στο λαιμό του, προσέρχεται στην αίθουσα τύπου της διοργάνωσης για την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου των προπονητών. Είναι ο κύριος Φερνάντο Σάντος, προπονητής της Ελληνικής Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου.

Οι ερωτήσεις που του απευθύνονται έχουν να κάνουν με τακτική, παίκτες, συστήματα, την δυναμικότητα της αντίπαλης ομάδας  κλπ. Μέχρι που κάποια στιγμή ένας δημοσιογράφος (μάλλον Άγγλος) θεωρεί πως μπορεί να προβοκάρει, θέτοντας στον Πορτογάλο προπονητή  μια «δύσκολη» ερώτηση πολιτικού περιεχομένου. Κάποιοι Έλληνες συνάδελφοί του επιχειρούν  να τον διακόψουν, ο κύριος Σάντος όμως, αυστηρά τους κάνει νόημα να τον αφήσουν να ολοκληρώσει την ερώτησή του.

Η ερώτηση ήταν περίπου «αν η Ελλάδα έπαιξε για να αποδείξει ότι η Μέρκελ κάνει λάθος που λέει ότι οι Έλληνες πρέπει να διατηρηθούν σε χαμηλό βιοτικό επίπεδο».


Η απάντηση του προπονητή της εθνικής Ελλάδας είναι αποστομωτική (απομαγνητοφώνησα από το βίντεο):

«Αυτό που εμάς μας εμπνέει είναι η ιστορία της Ελλάδας. Αυτό εμένα με εμπνέει πάρα πάρα πολύ. Διότι ο λαός ο ελληνικός έχει τεράστια περηφάνια για την ιστορία που κουβαλάει και νομίζω ότι αξίζει το σεβασμό όλου του κόσμου. Θα πρέπει όλοι μας να σεβόμαστε τους Έλληνες, γιατί όλη αυτή την ιστορία που έχουνε, όλες αυτές τις αρχές της δημοκρατίας, επιστήμες, όλα αυτά, ξεκινήσαν από την Ελλάδα. Οπότε είναι πολύ δύσκολο οποιοσδήποτε να μας κάνει μαθήματα».

Αναρωτιέμαι αν είδαν τις χτεσινές δηλώσεις του κ. Σάντος τα εν ζωή ανθρωπάκια που κυβέρνησαν αυτόν τον τόπο.

Αναρωτιέμαι αν είδαν τις δηλώσεις του κ. Σάντος τα ανθρωπάκια που επιδιώκουν να κυβερνήσουν αυτόν τον τόπο.

Αναρωτιέμαι αν είδαν τις δηλώσεις του κ. Σάντος τα εκατομμύρια των Ελλήνων ψηφοφόρων που σήμερα επιλέγουν πιο ανθρωπάκι θα τους κυβερνήσει.

Δεν ξέρω αν ο κ. Σάντος είναι πολύ ή περισσότερο Έλληνας από εμάς τους Έλληνες, δεν ξέρω αν είναι μάγκας ή αν κάνει για…πρωθυπουργός,  όπως πολλοί (Έλληνες) σπεύδουν να υπερβάλουν.

Χαίρομαι όμως που η -μικρή πια, αλλά  δυνατή- σχέση αγάπης που έχω, ακόμα,  με το ποδόσφαιρο, γίνεται ακόμα πιο δυνατή, όταν βλέπω να τιμούν την Ελλάδα και το  λαό της, περισσότερο κι από πολλούς Έλληνες, άνθρωποι σαν τον  κ. Φερνάντο Σάντος, που μας διδάσκει ήθος, αξιοπρέπεια και περηφάνια.

2 σχόλια:

Scorpion49 είπε...

Αγαπητέ φίλε Οικοδόμε,
Ζητώ συγνώμη που έλειψα την τελευταία εβδομάδα από τους σχολιασμούς των αξιόλογων αναρτήσεών σου (προέκυψε κάποιο πρόβλημα στα μάτια μου-αιμάτωμα λόγω πίεσης- και έπρεπε να μην έχω καμία οπτική επαφή με την οθόνη του υπολογιστή).

Τηλεόραση είχα την τύχη να παρακολουθήσω χθες για λίγο, περισσότερο άκουγα, και πραγματικά εκείνο που με χαροποίησε, εκτός από τη νίκη επί της Ρωσίας, ήταν η αυστηρή δήλωση του πορτογάλου προπονητή της εθνικής μας ομάδας. Ας παραδειγματιστούν όλοι οι έλληνες, αλλά κυρίως οι ξένοι, από αυτή τη δήλωση και ας σταματήσουν τις υπερφίαλες κουβέντες, τα μειωτικά δημοσιεύματα, τους εκβιασμούς, που οδηγούν τον ελληνικό λαό στο να πεισμώνει ακόμη περισσότερο, και να πηγαίνει κόντρα στα όποια σχέδια τους.

Εύγε στην εθνική μας ομάδα και στον προπονητή μας. Ας ευχηθούμε ότι καλύτερο για τη συνέχεια.

Σήμερα είναι ώρα περισυλλογής και αποφασιστικότητας. Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου, παρά τις όποιες αντιξοότητες, το ΚΚΕ να εκλέξει στη Β’ Αθηνών πάνω από 4 βουλευτές, ώστε ο οικοδόμος Πασούλας Ιωάννης να είναι ο βουλευτής του ΚΚΕ που θα εκπροσωπεί τους οικοδόμους στη βουλή.

Καλή ψήφο, καλή επιτυχία στο ΚΚΕ!

Οικοδόμος είπε...

@Scorpion49:
Καλέ μου φίλε καλησπέρα.
Ελπίζω και εύχομαι να αποκαταστήθηκε πλήρως το πρόβλημα της υγείας σου. Αυτό προέχει πριν και πάνω απ' όλα. Να ξέρω πως είσαι καλά και ας σχολιάζεις όποτε μπορείς εδώ.
Τις θερμότερες ευχές μου για περαστικά.

Είναι μια πολύ δύσκολη μάχη και η σημερινή για το ΚΚΕ. Οι δυσκολότερες όμως φίλε ξεκινούν την άλλη εβδομάδα. Την υγειά μας να έχουμε για να μπορούμε να σταθούμε στα πόδια μας, όρθιοι.

Καλή δύναμη φίλε!