Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Ένα σχόλιο-απάντηση σε αυτούς που αναπαράγουν τα περί… «κομμουνίστριας της Εκάλης»



Λίγο μετά την τραμπούκικη επίθεση του θρασύδειλου χρυσαυγίτη βουλευτή (!) στη Λιάνα Κανέλλη, έκανε έντονα την εμφάνισή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η έκφραση «κομμουνίστρια της Εκάλης». Αναφέρεται στη βουλευτή του ΚΚΕ και χρησιμοποιείται από κάθε είδους φασιστοειδές και άλλους υποστηρικτές της ναζιστικής σφηκοφωλιάς.

Ο αναγνώστης «Νίκος Ζ.» μας έστειλε με τη μορφή σχολίου το παρακάτω σχετικό με το θέμα κείμενο που αλίευσε από το facebook:

"Θα μου επιτραπεί να μιλήσω λίγο προσωπικά, χρησιμοποιώντας την καταγωγή μου, όχι γιατί αποδεικνύει κάτι, αλλά γιατί μερικές φορές χρειάζεται να απαντάς στην ηλιθιότητα πέφτοντας στο επίπεδό της.

Ως γέννημα θρέμμα Περιστεριώτης και παιδί της εργατικής τάξης (όχι της εργατικής τάξης "των 2/3",. της "άλλης" που δεν της χάλασε μόλις προχτές η ζαχαρένια από το "μνημόνιο"), μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι όταν ακούω τα φλωροφασιστάκια, που παριστάνουν τους "λαϊκούς τύπους" να βρίζουν την Κανέλλη "κομμουνίστρια της Εκάλης".

Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα ακόμα ένα κλασικό ναζιστικό μοτίβο, τον pauperismus, που στα ελληνικά έχει αποδοθεί τολμηρά και υπέροχα με το "πτωχοπροδρομισμός" (από το γνωστό βυζαντινό ποίημα του Πτωχοπρόδρομου)

Ο ναζιστικός και φασιστικός πρωχοπροδρομισμός εξιδανικεύει τη φτώχεια και την "αγνότητά" της, μακαρίζει τους φτωχούς για την τύχη τους να μην ανήκουν στον εξ ορισμού διεφθαρμένο από το χρήμα κόσμο των πλουσίων, προβάλλει ένα θολό "μίσος για τους πλούσιους", μια καρικατούρα ταξικής αντιπαράθεσης, που τελειώνει μόλις ο λαϊκός ήρως καταφέρει να κερδίσει την πολυπόθητη αναγνώριση της τιμιότητας και αγνότητάς του (κάτι σε Κούρκουλο στο "Ορατότης μηδέν").

Και φυσικά ο πτωχοπροδρομισμός μισεί τον κομμουνισμό που θέλει να καταργήσει αυτή την ιδανική κατάσταση της φτώχειας και δεν είναι τίποτε άλλο από μια απόπειρα "αστικής διαφθοράς" των φτωχών. Συχνά δε εμφανίζεται και το μίγμα "πτωχοπροδρομικού αντιδιανοουμενισμού" όπου εξιδανικεύεται η "απλή λαϊκή σοφία" και ο κοινός νους των καφενείων απέναντι σε κάθε έναν που με "περίπλοκες θεωρίες" ζητά να μολύνει το αγνό λαϊκό αισθητήριο.

Γι' αυτό και ο πτωχοπροδρομισμός ψάχνει με ζήλο να βρει κομμουνιστές με αστική καταγωγή, με μόρφωση και παιδεία, τους στοχοποιεί για να αποδείξει του λόγου το αληθές, ότι ο κομμουνισμός είναι ένα σπορ των πλουσιόπαιδων και δεν κάνει για πραγματικά "λαϊκά παιδιά".

Εννοείται ότι ο πτωχοπροδρομισμός πολλές φορές αναπαράγεται και από αριστερά ή ακόμα και κομμουνιστικά χείλη (στην Ελλάδα τον χρησιμοποίησε κατά κόρον ο πασοκισμός και ο αυριανισμός) αλλά αυτό δεν τον κάνει λιγότερο φασιστικό στη λογική. Κυρίως όμως ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΪΚΟΣ, είναι ψευδολαϊκός και μικροαστικός.

Εκτός όμως από την ιδεολογική καταγωγή του "κομμουνίστρια της Εκάλης" πληροφορώ τα φλωράκια και τους μικροαστούς που το αναπαράγουν τα κάτωθι.

Τους πληροφορώ ότι οι φτωχοί και αληθινά λαϊκοί άνθρωποι (οι άνθρωποι δηλαδή με το γνήσιο λαϊκό ήθος) ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ για τη φτώχεια τους, ΔΕΝ ΤΗΝ ΘΕΩΡΟΥΝ ΑΡΕΤΗ, αλλά ΜΙΣΟΥΝ ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ και θέλουν να ξεφύγουν από αυτή και οι πιο συνειδητοί να την καταργήσουν.

Αν είναι υπερήφανοι για κάτι είναι γιατί ΑΝΤΕΧΟΥΝ τη φτώχεια και κυρίως γιατί μπορούν μέσα στις δυσκολίες ΝΑ ΚΡΑΤΑΝΕ την ανθρωπιά τους

Τους πληροφορώ ότι οι φτωχοί και αληθινά λαϊκοί άνθρωποι που στερήθηκαν τη μόρφωση, είναι πράγματι ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ όταν αυτή η στέρηση δεν τους αποτρέπει από το να σκέφτονται και να μαθαίνουν, αλλά έχουν επίγνωση των ελλείψεών τους, εκτιμούν τη μόρφωση. Επειδή ακριβώς δεν ανάγουν την άγνοια και την άρνηση μάθησης σε αρετή δίνουν τα πάντα για τη μόρφωση των παιδιών τους και ξέρουν να κρατάνε "πισινές" απέναντι στις "σοφίες του καφενείου" που οι φασίστες θέλουν να μας παρουσιάσουν σαν το άπαν της "λαϊκής ψυχής".

Τους πληροφορώ ότι οι φτωχοί και αληθινά λαϊκοί άνθρωποι ήξεραν πάντα να εκτιμούν τους ανθρώπους που με ανιδιοτέλεια και κόντρα στην ταξική τους καταγωγή δίνουν τα πάντα για την υπόθεση των εργατών.

Τους πληροφορώ ότι αυτά τα περί "κομμουνιστών της Εκάλης" έβρισκαν πάντα πρόσφορο έδαφος μονάχα στους κάθε λογής ρουφιάνους, συμφεροντολόγους και παρτάκηδες που πρόθυμα πουλάνε τον διπλανό τους για λίγα αργύρια. Αυτοί ναι, πράγματι, αδυνατούν να καταλάβουν πώς ένας άνθρωπος μπορεί να μη λογιάζει το ατομικό ταξικό του συμφέρον και να στρατεύεται με την υπόθεση της κοινωνικής απελευθέρωσης. Αυτοί ναι, πράγματι αδυνατούν να καταλάβουν πώς μια γυναίκα μπορεί να ορθώσει το ανάστημά της σε έναν τραμπούκο. Αλλά αυτό το κομμάτι του λαού είναι εκείνο που ο λαός πάντα περιφρονούσε και θα περιφρονεί.

Τέλος τους πληροφορώ ότι όση λαϊκή τσογλαναρία και να καταφέρουν να συσπειρώσουν με τις πτωχοπροδρομικές αηδίες στις συμμορίες τους, ο λαός έχει πολύ βάθος και σοφία. Δεν είναι τραμπούκος ούτε χαχόλος, και ξέρει να κόβει το χέρι των τραμπούκων που σηκώνεται για να χτυπήσει τον αδύναμο.

Πίσω λοιπόν στον φρέντο σας για μπουρμπουλήθρες μικροαστοί, φλωράκια και ψευτόμαγκες!"

5 σχόλια:

μαχαιρης είπε...

Πρωτα-πρωτα...Τα "λαικα τσογλανια"...
Να δουνε τις δικες τους.."Εκαλες"
Και τους ανθρωπους που μολυνουν την ζωη...Και τον αερα, με το μισος, που σπερνουν...
Γιατι πανω στο μισος...
Ποτε δεν χτστηκε κατι καλο...!!
Παρα μονο μισος...Καταστροφη και θανατος...!!

Ανώνυμος είπε...

Το καλύτερο σχόλιο που έχω ακούσει για το θέμα αυτό το είχε κάνει ένας δάσκαλός μου στο δημοτικό:
"Ο πλούσιος που είναι υπέρ των φτωχών είναι ιδεολόγος. Ο φτωχός που είναι υπέρ των πλουσίων είναι...βλάκας"

dimitris είπε...

ol auta kl eini. omos ola auta ta xronia oi komounistes den mas kategilan kapion klefti. mono oxi iklseran na lene. oxi se ola panta, ite kl , ite kaka. mipos kai tora auto drn kanoun. otan ise ideologos exeis kai protaseis logikes na protinis, oxi mono emfilio' kairos na alaksoune kai autoi. na er8oune sto sumera. na katevoun sto lao na ton akousoun an 8eloun to kalo tou kai oxi to diko tous to kalo

Οικοδόμος είπε...

@dimitris:
"omos ola auta ta xronia oi komounistes den mas kategilan kapion klefti."

Αν κρίνω και από τη γραφή σας αγαπητέ, μάλλον ζείτε πολύ μακριά από την Ελλάδα. Δικαιολογημένη η άγνοιά σας.

"otan ise ideologos exeis kai protaseis logikes na protinis"

!!!
Προφανώς είστε ΚΑΙ... ιδεολόγος...
αφού κάνετε και "λογικές" (!!!) προτάσεις...

"oxi mono emfilio"

!!!!!!!!!

ΥΓ. Αλήθεια... για τους φασίστες έχετε κάτι να πείτε, ή σας καλύπτουν απλά οι... "λογικές προτάσεις" τους;...

blogsevikos είπε...

@ανώνυμε 13 Ιουνίου 2012 11:26 π.μ

φίλε μου ο δάσκαλός σου ήταν Δάσκαλος μάλλον...καιρό είχα να ακούσω τόσο σοφή πρόταση!!!