Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Συνεχίζουν να προκαλούν τα θρασύδειλα φασιστοειδή που βεβήλωσαν τα μνημεία του Άρη Βελουχιώτη


Δρώντας στο βαθύ σκοτάδι - κάτι που αρμόζει στη φασιστική τους ιδεολογία και πρακτική - οργάνωση φασιστοειδών, που αυτοπαρουσιάζεται με τον τίτλο «ΕΟ 1821», με επιστολή που απέστειλε σε ιστοσελίδα του διαδικτύου, αναλαμβάνει την ευθύνη για τη βεβήλωση, προεκλογικά, των Μνημείων του πρωτοκαπετάνιου του ΕΛΑΣ, Αρη Βελουχιώτη, στη Μεσούντα της Αρτας και του αντιστασιακού Μνημείου στην Καλοσκοπή Φωκίδας. Πρόκειται για τους ίδιους που με επιστολή τους στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα ανέλαβαν την ευθύνη και για τις επιθέσεις σε βάρος μεταναστών σε σταθμούς του Μετρό και του ΗΣΑΠ στις αρχές Ιούνη. Στην προκλητική και εμετική επιστολή τους, που ξεχειλίζει από αντικομμουνισμό, τα φασιστοειδή αναφέρουν μεταξύ άλλων: «Με παρρησία (...) αναλαμβάνουμε την πολιτική ευθύνη για την υπεξαίρεση των τερατουργημάτων που "κοσμούσαν" μέχρι πρότινος τις πλατείες της Ελληνικής Επικράτειας, αντίστοιχα, στη Μεσούντα Αρτας (14.6.2012) και την Καλοσκοπή Φωκίδας (15.6.2012). Προχωρήσαμε με τακτικές κινήσεις στο ξερίζωμα της αριστερής πανούκλας που μολύνει την ελληνική ύπαιθρο σε οδυνηρή ανάμνηση του θανάτου του σφαγέα των Ελλήνων Αρη Βελουχιώτη
(...) Κατά τον ίδιο τρόπο που οι αριστεροί εγκληματίες της συμμορίας του Αρη Βελουχιώτη εθίστηκαν στο να κόβουν τα κεφάλια των Ελλήνων με κονσερβοκούτια, ερχόμαστε να τους υπενθυμίσουμε πως οι Ελληνες δεν παραδίδουμε ποτέ τα όπλα απέναντι στους προδότες της πατρίδας. Καλούμε σε αγωνιστική εγρήγορση το λαό μας ενόψει του 3ου γύρου του συμμοριτοπόλεμου. Καθάρματα σας περιμένουμε. Λέτε: Π.Α.ΜΕ. Λέμε: ΕΛΑΤΕ!».

Την άνανδρη και βέβηλη πράξη των θρασύδειλων φασιστοειδών είχε καταγγείλει με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. Σε χτεσινή νέα ανακοίνωσή, η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ «για μια ακόμα φορά, καταγγέλλει και καταδικάζει τα φασιστοειδή που, δρώντας στο πηχτό σκοτάδι της νύχτας, βεβηλώνουν και καταστρέφουν Μνημεία της ΕΑΜικής Αντίστασης. Και, το χειρότερο, έχουν το θράσος - ανώνυμα πάντα! - να αναλαμβάνουν και την ευθύνη!

Η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ εφιστά την προσοχή στους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, στους απογόνους και φίλους της Αντίστασης, όχι μόνο να καταδικάζουν τις φασιστικές προκλήσεις, αλλά και να επαγρυπνούν γιατί το "αυγό του φιδιού" που επωάζονταν, τώρα σηκώνει κεφάλι στη χώρα μας, με το φασιστικό μόρφωμα της "Χρυσής Αυγής"... Ενώ καλεί το λαό και τη νεολαία να διδαχθούν και να παλέψουν για την ανάδειξη της ιστορίας της Εθνικής Αντίστασης του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ.




Το έπος της ΕΑΜικής Αντίστασης στη χώρα μας, υπογραμμίζεται, δεν μπορεί να συκοφαντηθεί όσο κι αν πασχίζουν οι πλαστογράφοι της Ιστορίας, οι αντικομμουνιστές και υπερασπιστές της ιμπεριαλιστικής Ευρωπαϊκής Ενωσης που, σήμερα, δικαιώνει τους συνεργάτες των ναζί και τιμωρεί τους αγωνιστές της Αντιφασιστικής Νίκης. Ο λαός έχει και γνώση και μνήμη και δεν θα επιτρέψει στα φασιστικά σκουπίδια να μας γυρίσουν πίσω στην εποχή της φασιστικής πανούκλας.

Η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ επαναλαμβάνει την απαίτησή της από τις αρμόδιες κρατικές αρχές να συλλάβουν και να τιμωρήσουν παραδειγματικά τους δράστες. Και, βεβαίως, να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την αποκατάσταση και τη φύλαξη των μνημείων της Εθνικής Αντίστασης και των λαϊκών αγώνων». (Από το Ριζοσπάστη)

Την ανάρτησή μας σχετικά με την καταστροφή του μνημείου του Άρη στη Μεσούντα, μπορείτε να δείτε εδώ.

Ολόκληρη την επιστολή της φασιστικής συμμορίας μπορείτε να δείτε εδώ.

Στην πρώτη φωτογραφία το μνημείο του πρωτοκαπετάνιου στην Καλοσκοπή Φωκίδας, στη δεύτερη το μνημείο στη Μεσούντα Άρτας, και τα δυο πριν τη βεβήλωσή τους.

12 σχόλια:

kariatida62 είπε...

Toν θρύλο του δεν μπορούν να τον αποκεφαλίσουν...όσο και να ξεσπούν στις πέτρες!

dimitris είπε...

Οικοδομε καλημερα, σε εναν λαο που ΞΕΧΝΑΕΙ και ψηφιζει τους νοσταλγους του χιτλερ, ενω τα καντηλακια καινε σε ταφους εκτελεσμενων-σφαγμενων, οταν οι μαρτυρες των θηριωδιων ΖΟΥΝ, σε ενα λαο που απεχει κοντα το 40% , μαλλον ολα τουτα του ειναι προβληματα, του..............''διπλανου'' του.
Τωρα με την ανεργεια και τις περικοπες σε περιθαλψη και συνταξεις, την υποβαθμιση της παιδειας, ΠΡΕΠΕΙ το ενδιαφερον του λαου να ''εστιασει'' σε ''απογονους του 1821'' και σε πραξεις που δεν εχουν κοστος για το θεαρεστο ΕΡΓΟ ΤΩΝ ''ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ'', ΤΟΥΣ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ, ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ.
Εχουμε μπροστα μας ΜΝΗΜΟΝΙΑ, νο3, νο4, κ.λ.π.
Οπως και οπου μπορουμε ενημερωνουμε και ΣΥΝΔΕΟΥΜΕ ΤΙΣ ''ΤΥΧΑΙΕΣ'' ΠΡΑΞΕΙΣ ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΥ, ΜΕ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΕΞΑΝΔΡΑΠΟΔΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΜΑΣ...

Ανώνυμος είπε...

Μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά. Προφανώς, το ΚΚΕ δεν έχει προβεί σε καμιά απολύτως ενέργεια που το διαχωρίζει απο διάφορες άλλες "αντιφασιστικές αριστερίζουσες αντιεθνικές συνιστώσες" και δίνει με αυτό το τρόπο πάτημα σε διάφορους ανιστόρητους φασίστες να καταστρέψουν το άγαλμα του Άρη. Αλλά μια στιγμή... το ΚΚΕ δεν ήταν αυτό που αποκατέστησε πλήρως την μουμια τον Ζαχαριάδη και μερικώς τον πραγματικό αγωνιστή τον Βελουχιώτη; (για να λέμε τις πικρές αλήθειες). Επίσης.. αυτές τις μέρες δεν άκουσα τίποτα για τιποτα καταγγελίες ρε παιδί απο το ΚΚΕ για τον τρόπο που μπήκε ο αρχηγός των Γκρίζων Λύκων στην Θράκη και αλώνιζε.
Δες το παρακάτω
http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=46193&Itemid=83
ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟ ΚΚΕ!!!;;;
ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΧΡΈΟΣ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟΦΑΣΙΣΤΑ;
ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΚΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑΙ Η ΟΧΙ.
ΕΛΠΙΖΩ ΟΙΚΟΔΟΜΕ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΚΕ ΠΗΡΕ 4,5%. ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΗΤΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΈΝΑ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΟΧΙ ΜΟΝΟ 4,5 ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΑΙΡΝΕ ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΠΑΙΖΕ ΣΤΑ ΙΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ.
ΑΝΑΛΩΝΕΣΤΕ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΚΚΕ ΜΕ ΤΙΣ ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΑΣ. ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΨΗΦΙΖΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ;

Ανώνυμος είπε...

Για τον Ανώνυμο έχω να πω τα εξής: Του παραθέτω το Σύμβολο της Πίστης του:"Πιστεύω εις ένα Ευρώ, Πατέρα, λαοκράτορα, ποιητήν δουνουτού και γης, δανειστών τε πάντων και φραγγάτων". Πού να καταλάβει τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ, όπως λέει. Άσε, ας μείνει στα "ιδανικά" του. Το ΚΚΕ είναι αντίθετο μ' αυτά. Επομένως, δεν υπάρχει περίπτωση (ουδεμία) σύγκλισης.
Με την αρμόζουσα κατανόηση
Ο Τζουμερκιώτης

Ανώνυμος είπε...

Για μένα (29 Ιουνίου 2012 10:29 π.μ.) μιλάς. Κατάλαβες τι ήθελα να πω πιο πάνω; Δηλαδή αν κατάλαβα καλά αυτοί που κάνουν κριτική στο ΚΚΕ σχετικά με τον τροπο απο αντιμετωπίζει τις αντιεθνικές συνιστώσες πιστεύουν στο θεό του Ευρώ;;;;
Καμιά κουβέντα πιο πάνω για τους Γκρίζους Λύκους έτσι;;;

Ανώνυμος είπε...

Στον "αγώνα" της παραπληροφόρησης υπάρχουν και τα πληρωμένα γκαρσόνια. Να απολογηθεί το Κόμμα που έδωσε 5.500 κομματικά μέλη νεκρούς τον πρώτο χρόνο της Κατοχής; Γυάρος, Μακρόνησος κλπ. "Κατάχαμα αρετή μυαλό και νειάτα τον κάλλιο ο χειρότερος επάτα, έτσι για να φανούν πως ίσια λογίζεται η αρετή με τα χασίσια".
Διάβασμα, περισσότερο διάβασμα, για να καλύψεις το ιδεολογικό σου τραλαλά.
Τι καλός που θα ήσουν για να εκδίδεις Πιστοποιητικά Κοινωνικών Φρονημάτων! Τέλος. Επικίνδυνοι δεν είνασι οι Λύκοι. Επικίνδυνοι είναι όσοι φορούν λυκοπροβιές.
Από τα περήφανα Τζουμέρκα
Ο Τζουμερκιώτης

Οικοδόμος είπε...

@Ανώνυμος (29 Ιουνίου 10:29 και 12:44):
Αυτός είναι ένας χώρος συγκεκριμένης ιδεολογικής τοποθέτησης, που σέβεται όμως και την αντίθετη άποψη. Ο διάλογος είναι ελεύθερος και καλό είναι να τηρούνται οι στοιχειώδεις κανόνες ευπρέπειας και σεβασμού.
Μην εκμεταλλεύεσαι την φιλοξενία μας για να βγάλεις από μέσα σου όλον (έχεις κι άλλον;) τον αντικομμουνιστικό οχετό που κρύβεις, βρίζοντας και τους συνομιλητές σου. Αυτός είναι ο λόγος που κόπηκε το τελευταίο σχόλιό σου. Εντάξει, κι ο αντικομμουνισμός, όπως όλα στη ζωή, έχει ένα όριο, δεν μπορείς να κρατηθείς, το καταλαβαίνω, όμως το να βρίζεις δεν θα σου το επιτρέψω εδώ.

Όσο για τα σχόλιά σου, έχω να σου πω (χωρίς να γνωρίζω την ηλικία σου) πως είσαι επιμελώς ανιστόρητος. Μην αρκείσαι στην γραμμένη από τους "νικητές" ιστορία, αν θέλεις να μάθεις πραγματικά και να μην σε "κυνηγούν" τα φαντάσματα του Άρη, του Ζαχαριάδη και του κοντού από τη Γεωργία... με το παχύ μουστάκι.

Οι θέσεις του ΚΚΕ για την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης είναι ξεκάθαρες, όπως και για "λύκους" κάθε απόχρωσης, σε Ελλάδα και Τουρκία, δεν έχει λόγο να αποκρύψει κάτι. Αν θέλεις να ενημερωθείς πραγματικά, προσφέρονται αναλυτικά εδώ: www.kke.gr.

Εσύ όμως ανώνυμε σκόπιμα αποκρύπτεις ότι η διαμαρτυρία των φοιτητών (ξέρεις, το λινκ) έγινε δίπλα δίπλα με τους χρυσαυγίτες!

Αν θέλεις μπορώ να σου δώσω μερικά λινκς με μπλογκς που επιδίδονται σε αντιΚΚΕ "αυτοικανοποίηση" των σχολιαστών τους, εδώ, χτύπησες λάθος πόρτα...

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα!

Κάτι πρέπει να γίνει με τους φασίστες...
πληθαίνουν και αγριεύουν...

Πιστεύω πρέπει να γίνουν πλατιές συσκέψεις - εκδηλώσεις, να ανοίξουν συζητήσεις και για βασικά ζητήματα της ιστορίας. Να καταλάβει ο κόσμος ....
Πως αλλιώς να απαντήσει το λαϊκό-εργατικό κίνημα αν δεν γνωρίζει καλά καλά τι έχει απέναντι του;

Ανώνυμος είπε...

αυτός ο αχταρμάς με τον οποίον μονίμως απαντάνε λάθος συγνώμη "απαντάνε" κάποιοι έχει τελικά τεράστια πλάκα.
Είναι εμφανέστατη η πολιτικής τους φτώχεια.
Ακολουθούμε το... άλμα ενός ανώνυμου:
1 "Μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά". Ποιοα είναι τα ξερά ποιος είναι τα χλωρά και γιατί... το απαντά η μεταφυσική.
2 "Προφανώς, το ΚΚΕ δεν έχει προβεί σε καμιά απολύτως ενέργεια που το διαχωρίζει απο διάφορες άλλες "αντιφασιστικές αριστερίζουσες αντιεθνικές συνιστώσες" και δίνει με αυτό το τρόπο πάτημα σε διάφορους ανιστόρητους φασίστες να καταστρέψουν το άγαλμα του Άρη".
Παρακαλείται όποιος αντιλαμβάνεται ή έστω υποψιάζεται τι θέλει να πει ο ποιητής αν το δηλώσει ευθαρσώς
3"Αλλά μια στιγμή... το ΚΚΕ δεν ήταν αυτό που αποκατέστησε πλήρως την μουμια τον Ζαχαριάδη και μερικώς τον πραγματικό αγωνιστή τον Βελουχιώτη;"
Να φανταστώ πως αυτό σημαίνει ότι εν μέρει εξηγείται-διακιολογείται η καταστροφή;;;;; οεο;;;;;
4 "ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟ ΚΚΕ!!!;;;
ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΧΡΈΟΣ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟΦΑΣΙΣΤΑ;
ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΚΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑΙ Η ΟΧΙ.
ΕΛΠΙΖΩ ΟΙΚΟΔΟΜΕ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΚΕ ΠΗΡΕ 4,5%. ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΗΤΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΈΝΑ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΟΧΙ ΜΟΝΟ 4,5 ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΑΙΡΝΕ ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΠΑΙΖΕ ΣΤΑ ΙΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ".
αυτό είναι το θεικότερο όλων!!! από τη μία το ΚΚΕ πήρε 4,5% γιατί δεν κατήγγειλε τον τουρκοφασίστα από την άλλη αν ήταν κόμμα του ελληνικού λαού θα έπαιζε στα ίσα το ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος όμως έσχει κατηγορηθεί για αντεθνικές θέσεις κατά μία έννοια.
Μετά όλα αυτά πιστεύω πως μπορώ να φωνάξω ευτυχισμένος: Ζήτο το έθνος

Unknown είπε...

Το να καθεσαι και να βεβηλωνεις μνημεια νεκρων ενω στην τελικη υπαρχουν τοσοι ζωντανοι συνεχιστές τους δεν σε κανει αντρα ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΚΟΤΑ ΛΥΡΑΤΗ!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχως που το Κ.Κ.Ε δεν ειναι κομμα του ελληνικου λαου για αυτο και φροντισε να διοργανωσει συσσιτια για να μην πεθανει ο λαος στην κατοχη και οργανωσε την Αντισταση την ιδια ωρα που εκεινοι που αυτοπροσδιορίζονται ως πατριωτες(και ειναι κομμα του ελληνικου λαου) υμνούν τους συνεργάτες των Γερμανων(Κασιδιαρης για ομαδα Χ,υμνοι για την προσπαθεια της κατοχικης κυβερνησης Τσολακογλου να συνάψει <> ειρηνη με τον κατακτητη σε εντυπα της Χ.Α,αυτοι δεν ηταν Ελληνες;).Το μονο σιγουρο για τους διαφορους λύκους ειναι οτι ανεξάρτητα απο εθνικοτητα ειναι παντα προθυμοι να υπηρετησουν ακομα και τον κατακτητη αρκει να μη θίγουν τα συμφέροντα της αρχουσας ταξης.Γαργαρες με αλατονερο κανουν τα διαφορα φασιστοειδη οταν το θεμα ερχεται στο τι εχουν να πουν για οσους ξεζουμιζουν τον ελληνικο λαο,για αυτους δουλευαν τοτε για αυτους δουλεύουν και τωρα.Καληνύχτα και καλη τυχη κοοινωνικοπολιτικα αμόρφωτε συνδαιτυμονα.Κοκκινος Μαθηματικος.

Scorpion49 είπε...

Κρύβονται πάντα στο σκοτάδι, και βεβηλώνουν τα μνημεία των αγωνιστών που πάλεψαν για την ελευθερία της πατρίδας μας κόντρα στους ντόπιους και ξένους κατακτητές. Βγάζουν ψευτο-πατριωτικές κορώνες μέσω των αισχρών ανακοινώσεων τους, που μόνο ντροπή και εμετό προκαλούν στον Ελληνικό λαό.
Το προσφιλές τους μότο:
«Αγαπούλα, την κουκούλα».
Εμείς τους απαντάμε πως ο Άρης και τα παλικάρια του θα τους επισκέπτονται πάντα στα όνειρά τους και θα τους ταράζουν τον ύπνο.
Όλο αυτό τώρα που επιχειρείται είναι μια νέα αρχή εθνικής μισαλλοδοξίας; Αργά ή γρήγορα θα αποκαλυφθούν και θα λογοδοτήσουν αυτοί που πυροδοτούν αυτά τα φαινόμενα.