Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Επεισόδια και τραυματισμοί απεργών στην «Ελληνική Χαλυβουργία» από επίθεση απεργοσπαστών! Έκκληση για συμπαράσταση στους απεργούς



Τελευταία ενημέρωση για τους τραυματίες: Είναι όλοι καλά, οι δύο έχουν ήδη βγει από το νοσοκομείο. (2:31 μ.μ.)

Πριν από καμιά ώρα εμφανίστηκαν στο εργοστάσιο απεργοσπάστες με διευθυντικά στελέχη. Σκοπός τους ήταν να μπουν και να καταλάβουν ουσιαστικά το εργοστάσιο μιας και προσπάθησαν να κλείσουν την πύλη με λουκέτα.
Οι απεργοί αντέδρασαν άμεσα και τότε οι απεργοσπάστες πέρασαν σε πιο βίαιες μεθόδους. Αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστούν τρεις από τους απεργούς οι οποίοι, με ζαλάδες και πιθανά σπασίματα (ο ένας στα δάχτυλα του χεριού) αυτή την ώρα βρίσκονται στο Θριάσιο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες. Ακόμη αυτή την ώρα εξετάζονται από τους γιατρούς.
Στο εργοστάσιο έχουν μαζευτεί απεργοί και αλληλέγγυοι.
Κάνουν έκκληση σε όσους μπορούν από τώρα και ως το βράδυ να πάνε στη πύλη του εργοστασίου.
Αστυνομία μέχρι τώρα δεν έχει εμφανιστεί αλλά φοβούνται κλιμάκωση της επίθεσης.

8 σχόλια:

sosat είπε...

Μεταφέρω την είδηση απο news247.gr :
"Περίπου 120 εργαζόμενοι επιτέθηκαν σε απεργοσπάστες, όπως κατήγγειλε στο ΣΚΑΪ η εκπρόσωπος των εργαζομένων, Ελένη Καταβάτη.

Η κ. Καταβάτη κατήγγειλε επίσης συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και του κόμματος ΑΝΤΑΡΣΥΑ ότι απωθούν εργαζόμενους που προσπάθησαν να εισέλθουν στο χώρο για να εργαστούν.

Να σημειωθεί ότι οι απεργοί συνεχίζουν να κρατούν υπό κατάληψη την Χαλυβουργία για πάνω από 230 ημέρες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν δύο τραυματίες με επιπόλαια τραύματα που έχουν μεταφερθεί στο Θριάσιο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες."
Βέβαια η κ. καταβάτη είναι γνωστή, τσιράκι της εργοδοσίας μάνεση και βέβαια το κανάλι του ΣΚΑΙ , πιστό στον διαχρονικό του ρόλο για την στήριξη των μεγαλοεργοδοτών, προβάλλει μόνο τα τσιράκια και όχι τους απεργούς.
Ευχομαι δύναμη στους απεργούς, είναι το πιο λαμπρό παράδειγμα της ταξικής πάλης τα τελευταία χρόνια
Υ.Γ. οι του συριζα κρυφτηκαν για να μην τους κατηγορήσει η κ. καταβάτη, πιστοί στις διαβεβαιώσεις τσίπρα ότι δεν θα κατεβάσει τον κόσμο στους δρόμους αλλά θα κάνει αντιπολίτευση "νομιμότητας" στην βουλή...

Ανώνυμος είπε...

Πρεπει το Π.Α.ΜΕ οικοδομε,μετα και τα σημερινα γεγονοτα , να ορισει βαρδιες περιφρουρησης.Τα πραγματα ζοριζουν και πρεπει η εργατικη ταξη να απαντησει ακομα πιο αποφασιστικα και οργανωμενα.Ο Μανεσης εχει ζοριστει και πεζει τα τελευταια του χαρτια.ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ!!!Η ΝΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ!!!

Αντίσταση στις γειτονιές! είπε...

3:20 μ.μ.: Επειδή γράφονται και κυκλοφορούν διάφορα, αυτό που έγινε στη χαλυβουργία είναι όπως περιγράφεται στο πρώτο μας κείμενο. Αυτή την ώρα είναι μαζεμένοι στο εργοστάσιο απεργοσπάστες από τη μια και απεργοί με αλληλέγγυους από την άλλη. Η πύλη είναι ανοιχτλη. Οι αλληλέγγυοι είναι από σωματεία και οργανώσεις της αριστεράς των γύρω περιοχών. Αυτά που γράφονται περί άγριου ξύλου που εξακολουθεί να γίνεται και βαριά τραυματίες και ότι έχει εμφανιστεί η αστυνομία δεν ισχύουν μέχρι τώρα τουλάχιστον. Οι τραυματίες είναι όλοι καλά, ο ένας παρέμεινε στο νοσοκομείο για ψυχολογική υποστήριξη. Τα περί εμφράγματος του ενός δεν ισχύουν, ας είμαστε πιο προσεκτικοί για το τι γράφουμε.
Η κατάσταση είναι κρίσιμη και αν όχι σήμερα κάποια στιγμή η εργοδοσία και η κυβέρνηση θα αποφασίσουν να ξεμπερδέψουν με έναν αγώνα που τους έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα, γι' αυτό η αλληλεγγύη μας χρειάζεται να ενταθεί, και να είμαστε εκεί όποτε μας το ζητούν οι χαλυβουργοί!

Ανώνυμος είπε...

Επειδή ο Τάσος είναι γνωστός προβοκάτορας.

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Χαλυβουργία

Στο χώρο της Χαλυβουργίας λίγο μετά τα επεισόδια βρέθηκαν εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ οι Δημήτρης Στρατούλης, Βασίλης Πριμικήρης και Κώστας Μπασιούκας, οι οποίοι μίλησαν με τους απεργούς και εξέφρασαν τη συμπαράσταση του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ στον αγώνα τους. Στο χώρο βρέθηκαν επίσης μέλη του ΚΚΕ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για συμπαράσταση στους απεργούς, καθώς και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Ελευσίνας.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε επίσης στο Θριάσιο Νοσοκομείο τον τραυματισμένο γραμματέα του σωματείου, Νάσο Παυλάκη, στον οποίο ευχήθηκε περαστικά και μετέφερε τις ευχές για γρήγορη ανάρρωση του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.


Θα ζητηθεί συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ με τον υπουργό Εργασίας

Ο Δημήτρης Στρατούλης δήλωσε στο left.gr ότι, πέρα από τη συμπαράσταση στους απεργούς και την καταγγελία της επίθεσης και των τραυματισμών με σκοπό η εργοδοσία να σπάσει το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων, ο ΣΥΡΙΖΑ προτίθεται να ζητήσει για το ζήτημα συνάντηση με τον νέο υπουργό Εργασίας. Με την παρέμβαση αυτή θα ζητηθεί να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των απεργών ώστε ο μακροχρόνιος αγώνας τους να καταλήξει με αξιοπρεπή τρόπο και διατήρηση των μισθών και των θέσεων εργασίας.

Οικοδόμος είπε...

@Ανώνυμος (21 Ιουνίου 2012 5:42 μ.μ.):

ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΕΤΟΙΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΙ για ένα πολιτικό σχολιασμό.

Δεν βοηθάς τον αγώνα των χαλυβουργών με αυτόν τον τρόπο.

Το σχόλιό σου δημοσιεύτηκε και η ενημέρωση από τη μεριά σου έγινε.
Χρειάζεται να είμαστε όλοι ψύχραιμοι τέτοιες στιγμές!

Ανώνυμος είπε...

Με χαφιεδες, συβιβασμενους και απεργοσπαστες δε παμε μπροστα αλλα στο διαολο...

Αρα

"Εντιμοι ανθρωποι, νεα γενια/
Θαψτε τους "εντιμους" μες τα σπαρτα/
κι αυτους που φτιαξανε τον Παντελη/
σκουλικι αχρηστο σ΄αυτη τη γη"

Και ας παρουν χαμπαροι οτι οι Εργατες στον Ασπροπυργο ειναι μια γροθια και δεν ειναι μονοι!

Ανώνυμος είπε...

πουσασταν ρε λεβεντες 235 μερες...ραβατε κουστουμια...η περνατε μαζι με τι πασκε αποφασεις στο εκ ελευσινας εναντια στην απεργια....15.50

dimitris είπε...

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ...