Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

Αλληλεγγύη στην αγωνίστρια Τάλι Ναγιάντρα Φιγκουέιρα ντος Σάντος, στέλεχος του Βραζιλιάνικου ΚΚ (PCB)


Τη στάση της Στρατιωτικής Αστυνομίας και κατ' επέκταση του αστικού κράτους καταγγέλλει το Βραζιλιάνικο ΚΚ (PCB), με αφορμή συγκεκριμένο περιστατικό και την προσπάθεια εκφοβισμού μέλους του.
Συγκεκριμένα, στις 25 Φλεβάρη το βράδυ, η Τάλι Ναγιάντρα Φιγκουέιρα ντος Σάντος, που ήταν υποψήφια αντιδήμαρχος του Μανάους με το PCB, στην επαρχία Αμαζόνας, συνελήφθη και οδηγήθηκε στη φυλακή όπου υπέστη σωματική και ψυχολογική βία.

Ο λόγος της σύλληψης ήταν ξεκάθαρα η πολιτική της ταυτότητα και το πρόσχημα που βρέθηκε ήταν η ρίψη πυροβολισμών από αγνώστους. Η συγκεκριμένη 22χρονη βρέθηκε κοντά στο περιστατικό μαζί με την παρέα της, αλλά όταν επενέβη η Στρατιωτική Αστυνομία συνέλαβε στοχευμένα την ίδια και ένα ακόμα μέλος του PCB και τους οδήγησε στα κρατητήρια. Στη συνέχεια, έβρισαν την Τάλι ως κομμουνίστρια, φιμώνοντάς της το στόμα, ώσπου έχασε για λίγο τις αισθήσεις της, ενώ όταν συνήλθε τη μετέφεραν με αυτοκίνητο και την παράτησαν σε μια γειτονιά, απειλώντας την ότι αν τολμήσει να κοιτάξει, θα την πυροβολούσαν.

Το PCB απαιτεί την τιμωρία των υπευθύνων και δηλώνει ότι δεν πρόκειται να σταματήσει τον αγώνα ενάντια στην καταστολή, την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο και την πάλη για τη σοσιαλιστική επανάσταση.

902

Την καταδίκη του για την αυθαίρετη σύλληψη της Τάλι Ναγιάντρα Φιγκουέιρα ντος Σάντος εκφράζει το ΚΚΕ με μήνυμά του προς το Βραζιλιάνικο ΚΚ:

«Το ΚΚΕ καταδικάζει την αυθαίρετη σύλληψη της Τάλι Ναγιάντρα Φιγκουέιρα ντος Σάντος, στελέχους του Βραζιλιάνικου ΚΚ στο Μανάους, πρωτεύουσα του Αμαζονίου, στις 25 Φλεβάρη από όργανα της στρατιωτικής αστυνομίας. Καταγγέλλει ιδιαίτερα την άσκηση φυσικής και ψυχολογικής βίας κατά την κράτησή της.

Τα στοιχεία τονίζουν ότι η σύλληψή της συντρόφισσας και ενός ακόμη μέλους του ΒΚΚ ήταν στοχευμένη. Η συντρόφισσα ήταν υποψήφια αντιδήμαρχος του Μανάους στις τοπικές εκλογές το 2016, αναγνωρίσθηκε από τα αστυνομικά όργανα, εξυβρίσθηκε επειδή ήταν κομμουνίστρια, χτυπήθηκε και έχασε τις αισθήσεις της στο κρατητήριο, ενώ δέχθηκε ανοικτές απειλές για τη  ζωή της.

Το ΚΚΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στη συντρόφισσα Τάλι Ναγιάντρα και το Βραζιλιάνικο ΚΚ. Οι κρατιδιακές και ομοσπονδιακές αρχές της χώρας έχουν μεγάλες ευθύνες. Η υπόθεση επιβάλλεται να διελευκανθεί και να υπάρξει παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων. Καμία πράξη τρομοκράτησης, ποινικοποίησης ή περιορισμού της δράσης των κομμουνιστών δεν θα περάσει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: