Πέμπτη, 9 Μαρτίου 2017

Μνημείο εργοδοτικού συνδικαλισμού! Το Σωματείο Εργαζομένων της ΜΕΒΓΑΛ ΑΕ «Ο ΑΞΙΟΣ» επιτίθεται στο ΠΑΜΕ που κάλεσε τους εργαζόμενους να αγωνιστούν ενάντια σε μειώσεις μισθών, ελαστικοποίηση της εργασίας και απολύσεις!!

Φανατική υποστήριξη των συμφερόντων
της εργοδοσίας


Μνημείο εργοδοτικού συνδικαλισμού αποτελεί η πρόσφατη ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων της ΜΕΒΓΑΛ ΑΕ «Ο ΑΞΙΟΣ», στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης, με την οποία, ούτε λίγο ούτε πολύ, πανηγυρίζει για το γεγονός ότι οι θυσίες των εργαζομένων διασφάλισαν την ανταγωνιστικότητα της επιχείρησης.
Μάλιστα, το Σωματείο αισθάνεται την ανάγκη «να εκφράσει δημόσια την ικανοποίησή του για την εξόφληση όλων των παλαιών οφειλομένων δεδουλευμένων», που επί της ουσίας πληρώθηκαν από τις μειώσεις των μισθών που υπέγραψε με τη ΣΣΕ του 2016!

Σε άλλο σημείο διαβεβαιώνει ότι μοιράζεται τους ίδιους στόχους και τις αγωνίες με την εργοδοσία: «Η ΜΕΒΓΑΛ έμεινε και θα μείνει όρθια συνεχίζοντας το όραμα των ιδρυτών της. Αυτό αποτελεί κοινό στόχο των εργαζομένων και των μετόχων (...) Είμαστε στο πλευρό της νέας διοίκησης για την άμεση επιτυχή έκβαση των διεργασιών που συντελούνται με τα τραπεζικά ιδρύματα, που θα συμβάλουν ώστε να προχωρήσει η εταιρεία μας σε πορεία ανάκαμψης και ανάπτυξης».

Δεν παραλείπει, επίσης, να ευχαριστήσει και όσους έβαλαν πλάτη να περάσουν τα σχέδια της εργοδοσίας για μείωση μισθών, ελαστικές μορφές απασχόλησης και απολύσεις, δηλαδή την πλειοψηφία του ΕΚΘ και της ΓΣΕΕ. Μετά από αυτά, καμιά εντύπωση δεν προκαλεί η επίθεση που εξαπολύουν οι εργοδοτικοί στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, γράφοντας επί λέξει:

«Οι εργαζόμενοι υπέστησαν θυσίες, είχαν όμως πίστη στην εταιρεία και έκαναν ό,τι ήταν δυνατόν από πλευράς τους να την κρατήσουν ζωντανή. Πολλοί, όπως το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, η ΓΣΕΕ και η τοπική κοινωνία, μας συμπαραστάθηκαν στην προσπάθειά μας αυτή και τους ευχαριστούμε! Κάποιοι άλλοι, επιδιώκοντας άλλους σκοπούς, μας χλεύασαν, μας λοιδόρησαν, μας κατασυκοφάντησαν, κρυμμένοι πίσω από ηχηρά συνθήματα και επαναστατικούς αλαλαγμούς που προφανέστατα εξυπηρετούσαν κομματικές και άλλες επιδιώξεις, αλλά όχι το όραμα των εργαζομένων της ΜΕΒΓΑΛ».

Η πλειοψηφία του σωματείου διαβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει με την ίδια θέρμη να υπερασπίζεται τα συμφέροντα της εργοδοσίας, προετοιμάζοντας τους εργαζόμενους να δεχτούν αδιαμαρτύρητα και το επόμενο κύμα της επίθεσης. Οπως σημειώνει, «δεν τρέφουμε αυταπάτες και γνωρίζουμε ότι ο δρόμος για την ανασυγκρότηση της εταιρείας είναι μακρύς και επίπονος».

Απάντηση - κάλεσμα στους εργαζόμενους

Απάντηση δίνει το κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις Παραγωγής Επισιτιστικών Προϊόντων Κεντρικής Μακεδονίας, που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ. Με ανακοίνωσή του, την οποία μοίρασε μαζικά στους εργαζόμενους έξω από το εργοστάσιο, σημειώνει: «Είναι φανερό ότι ο εργοδοτικός συνδικαλισμός έχει έναν και μόνο στόχο: Να υπονομεύσει το συνδικαλιστικό κίνημα και τα δικαιώματα των εργαζομένων, να το ενσωματώσει στην πολιτική και στις ανάγκες του κεφαλαίου».

Καλεί τους εργαζόμενους της ΜΕΒΓΑΛ να δυναμώσουν το κλαδικό σωματείο και να παλέψουν για: Οργάνωση του αγώνα για την ανάκτηση των απωλειών, για τη διεκδίκηση των πραγματικών αναγκών. Υπογραφή ικανοποιητικής κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας μαζί με την Ομοσπονδία του κλάδου. Ενάντια στις μειώσεις μισθών, στις απολύσεις, για την εφαρμογή κλαδικών Συμβάσεων, επιδομάτων, παροχών και γενικότερα όλων των κεκτημένων δικαιωμάτων του κλάδου. Συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας. Εργοστασιακές επιτροπές σε όλους τους χώρους όπου δεν υπάρχουν σωματεία.
«Αυτή η δράση είναι ανάγκη να εξασφαλιστεί απέναντι στην περιχαράκωση κάθε χώρου που καλλιεργεί ο ξεπουλημένος εργοδοτικός συνδικαλισμός, που υπογράφει μειώσεις στο όνομα των κοινών συμφερόντων εργοδοσίας - εργαζομένων, ενώ σε άλλες περιπτώσεις κάνει προτάσεις ανάπτυξης της επιχείρησης όπως η κυβέρνηση και ο ΣΕΒ», σημειώνει το κλαδικό σωματείο.

Ριζοσπάστης

1 σχόλιο:

Γκεόργκυ Ζούκωφ είπε...

τετοια συνδικατα πρεπει να σβησουν απ το χαρτη