Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

Μορφωτικές πρωτοβουλίες του περιοδικού «Θέματα Παιδείας» αφιερωμένες στην Επανάσταση του 1821


Οι μορφωτικές πρωτοβουλίες του περιοδικού «Θέματα Παιδείας» για το μήνα Μάρτη είναι αφιερωμένες στη μεγάλη Επανάσταση του 1821:
  • Την Κυριακή 26 Μάρτη, 10 π.μ., προγραμματίζει ξενάγηση στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, που στεγάζεται στο κτίριο της Παλαιάς Βουλής (πλατεία Κολοκοτρώνη), με θέμα τη νεότερη Ιστορία του λαού μας από την περίοδο της Λατινοκρατίας και Τουρκοκρατίας, την Επανάσταση του 1821, τη δημιουργία του νεοελληνικού κράτους και τις πολιτικές εξελίξεις μέχρι την έξωση του Οθωνα. Ξεναγός θα είναι η Νατάσα Αβραμίδου, εκπαιδευτικός, μέλος του ΔΣ της Πανελλήνιας Ενωσης Φιλολόγων. Το ραντεβού είναι στις 10 το πρωί μπροστά στο άγαλμα του Κολοκοτρώνη (στην οδό Σταδίου). Δηλώσεις συμμετοχής για την ξενάγηση στο τηλέφωνο 210.8213.430.
  • Την Τετάρτη 29 Μάρτη, στις 6 μ.μ., το περιοδικό προγραμματίζει διάλεξη με θέμα «Οι εμφύλιοι της Επανάστασης του 1821». Τη διάλεξη θα κάνει ο συνεργάτης του περιοδικού Μιχάλης Παπαδόπουλος, ιστορικός - εκπαιδευτικός, διδάκτορας της Διδακτικής της Ιστορίας. Η διάλεξη θα γίνει στην έδρα του περιοδικού, Τροίας 36 (στον 1ο όροφο του νεοκλασικού, δίπλα στον κινηματογράφο «Ιλιον»).

Δεν υπάρχουν σχόλια: