Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

Νέα προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης: Με κατασκευασμένο κατηγορητήριο σέρνονται εκ νέου σε δίκη τα 35 στελέχη του ΠΑΜΕ! Επιδιώκουν να επιβληθεί σιγή νεκροταφείου στους κλάδους και στους χώρους δουλειάς!


Την παραπομπή σε νέα δίκη, την Πέμπτη 16/3, των 35 συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ για την κινητοποίηση που διοργάνωσαν στις 30/1/2013 ταξικές Ομοσπονδίες και συνδικάτα στο υπουργείο Εργασίας, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο.

Υπενθυμίζεται ότι η παράσταση διαμαρτυρίας είχε γίνει με αφορμή τις προκλητικές δηλώσεις του τότε υπουργού Εργασίας, Γ. Βρούτση, ο οποίος είχε ισχυριστεί ότι το ασφαλιστικό σύστημα «στηρίχτηκε σε ρουσφέτια και πελατειακές σχέσεις».

Οι συνδικαλιστές έχουν ήδη δικαστεί και αθωωθεί, με αμετάκλητη δικαστική απόφαση που εκδόθηκε στις 20/12/2013, για την κατηγορία της «διατάραξη οικιακής ειρήνης δημόσιας υπηρεσίας». Σε εκκρεμότητα παρέμενε η κατηγορία των «απρόκλητων φθορών» τις οποίες υποτίθεται ότι είχαν προκαλέσει στο γραφείο του υπουργού, για την οποία δικάζονται την Πέμπτη. Αξίζει ωστόσο να τονιστεί πως κατά την ακροαματική διαδικασία οι μάρτυρες κατηγορίας, ο γραμματέας και υπάλληλοι του υπουργείου, όταν ρωτήθηκαν σχετικά δεν επιβεβαίωσαν τις κατηγορίες.

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ αναφέρει:

«Στις 16 Μάρτη, η "ανεξάρτητη" δικαιοσύνη σέρνει εκ νέου σε δίκη τα 35 στελέχη του ΠΑΜΕ, προέδρους και μέλη ΔΣ δεκάδων συνδικαλιστικών οργανώσεων, τα οποία μετά από συνεχείς αναβολές, τελικώς κρίθηκαν αθώα, καθώς καταρρίφθηκαν στο σύνολό τους όλες οι σε βάρος τους κατηγορίες από την προηγούμενη κυβέρνηση ΝΔ και τον τότε υπουργό Εργασίας Γ. Βρούτση, γιατί προσπάθησαν να κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του.

Το κατασκευασμένο κατηγορητήριο που επανέρχεται αφορά την κινητοποίηση που διοργάνωσαν στις 30/1/2013 ταξικές Ομοσπονδίες και Συνδικάτα στο υπουργείο Εργασίας, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις προκλητικές δηλώσεις του υπουργού Εργασίας Γ. Βρούτση ότι "το ασφαλιστικό σύστημα στηρίχτηκε σε ρουσφέτια και πελατειακές σχέσεις".

Η προηγούμενη κυβέρνηση προσπάθησε να στήσει προβοκάτσια, κατηγορώντας τους συνδικαλιστές για ζημιές που δήθεν έκαναν στο γραφείο του υπουργού Εργασίας. Από τις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν, αλλά και από μαρτυρίες, αποδείχτηκε η προβοκάτσια και το κατηγορητήριο κατέρρευσε, οδηγώντας σε αθώωση όλων των κατηγορουμένων.

Μπροστά στις νέες απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων και στις διαπραγματεύσεις για το κλείσιμο της συμφωνίας μεταξύ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και των θεσμών, επιδιώκεται να επιβληθεί σιγή νεκροταφείου στους κλάδους και στους χώρους δουλειάς. Αλλωστε ανάμεσα στα νέα αντιλαϊκά μέτρα, βασική πλευρά της νέας συμφωνίας είναι το χτύπημα των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών των εργαζομένων, του δικαιώματος στην απεργία. Με την επαναφορά μιας δίκης - παρωδίας θέλουν να στείλουν μήνυμα, να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους, να στρώσουν το έδαφος για τη νέα επίθεση.

Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να εκφράσουν τη μαζική καταδίκη για τη νέα προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης. Να εντείνουν τη δράση τους για την πλατιά ενημέρωση και προετοιμασία των εργαζομένων για τις εξελίξεις, για την οργάνωση απεργιακής απάντησης στα νέα μέτρα».

Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια: