Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

Αλληλεγγύη στην Εργατική Τάξη της Βραζιλίας


Το ΠΑΜΕ εκφράζει την Αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους της Βραζιλίας, στην Συνομοσπονδία CTB, στα μέλη και τους φίλους της ΠΣΟ ενόψει της πανεργατικής κινητοποίησης στις 15 Μάρτη για την υπεράσπιση της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Οι εργαζόμενοι της Βραζιλίας θα προχωρήσουν στις 15 Μάρτη σε απεργίες, στάσεις εργασίας και πολύμορφες κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα, ενάντια στις αντεργατικές μεταρρυθμίσεις που σχεδιάζει η Κυβέρνηση στην Κοινωνική Ασφάλιση, στην Εργατική Νομοθεσία, καθώς και ενάντια στις ελαστικές σχέσεις εργασίας που επιβάλλονται.

Ο αγώνας για μόνιμη σταθερή δουλειά, αξιοπρεπείς μισθούς, Δημόσια-Δωρεάν Κοινωνική Ασφάλιση, Υγεία και Παιδεία, είναι αγώνας της εργατικής τάξης σε όλο τον κόσμο ενάντια στους επιχειρηματικούς ομίλους και τις Κυβερνήσεις που τους υπηρετούν.

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την Αλληλεγγύη και στήριξη του στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων της Βραζιλίας.

Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο - ΠΑΜΕ

 ΒΡΑΖΙΛΙΑ

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι της Βραζιλίας αντιδρώντας στις αντιλαϊκές - αντιασφαλιστικές μεταρρυθμίσεις που προχωρά η αντιδραστική κυβέρνηση του Μισέλ Τέμερ (προϊόν ενδοαστικής αντιπαράθεσης που προέκυψε μετά την ανατροπή της σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης της Ντίλμα Ρουσέφ, όπου το κόμμα του Τέμερ συμμετείχε και απέσυρε τη στήριξή του με το πρόσχημα της αντιμετώπισης της διαφθοράς).

Το «χορό» των κινητοποιήσεων άνοιξαν οι εκπαιδευτικοί, όμως η αντιλαϊκή επίθεση αφορά εργαζομένους από όλους τους κλάδους αφού τα προτεινόμενα μέτρα αυξάνουν το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης για όλους τους εργαζόμενους (άνδρες, γυναίκες) στα 65 χρόνια, με 25 χρόνια υποχρεωτικής Ασφάλισης, καταργώντας τις διαφορετικές ρυθμίσεις που ίσχυαν για κάποιες κατηγορίες, ενώ διευρύνει την ελαστική εργασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: