Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

«Άγγλος κομμουνιστής και βουδδιστής δεν εθεώρει την σύζυγόν του ωλοκληρωμένην γυναίκα διότι δεν είχε μαζοχιστικάς συνηθείας» (Μαθήματα αντικομμουνισμού από το παρελθόν)




Μαθήματα αντικομμουνισμού από το παρελθόν. Διαβάστε όμως πρώτα την «είδηση», που δημοσιεύτηκε στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, στις 4/5/1963:

     ΛΟΝΔΙΝΟΝ, Μάιος. Ιδιαιτ. υπηρ.).― Ο κ. Πωλ Λέβερετ, πρώην αξιωματικός του εμπορικού Ναυτικού, είναι ασφαλώς ένας πολύ παράξενος και πρωτότυπος άνθρωπος, τόσον πρωτότυπος ώστε εν τέλει έχασε την γυναίκα του η οποία εκέρδισε την δίκην δια την έκδοσιν διαζυγίου.

     Ενώπιον του δικαστηρίου κατετέθησαν υπό μαρτύρων και υπό της συζύγου του κ. Λέβερετ καταπληκτικά πράγματα δι’ αυτόν.

     Ούτω ο παράδοξος αυτός άνθρωπος:

1)     Είναι κομμουνιστής και συγχρόνως βουδδιστής, υποστηρίζων μάλιστα ότι ο Βούδδας ήταν γυναίκα!

2)     Υπέβαλε την σύζυγόν του εις «δοκιμασίας εμπιστοσύνης και αγάπης» κατά τας οποίας της έδενε τους οφθαλμούς και την ηνάγκαζεν να περιπατή εις το χείλος ενός γκρεμού «δια να αποδείξει ότι τον αγαπά και του έχει εμπιστοσύνην».

3)     Την έκλεινεν εις ένα κιβώτιον το οποίον ακολούθως έσερνε εις το δωμάτιον δια να την «συνηθίση εις την αυτοπειθαρχείαν».

     Ο κ. Λέβερετ απολογούμενος εδήλωσε τα εξής:

     «Τα ταξίδιά μου ανά τον κόσμον και κυρίως εις την Ιαπωνίαν και το Μεξικόν και η γνωριμία μου με γυναίκας διαφόρων φυλών με εδίδαξαν, ότι αι γυναίκες αρέσκονται εις το να τυρρανώνται υπό των συζύγων των. Ο Μαζοχισμός είναι εις την φύσιν των γυναικών. Η σύζυγός μου πιθανόν να μην αρέσκεται εις μαζοχιστικάς δοκιμασίας, αλλά τούτο αποδεικνύει ακριβώς ότι δεν είναι ωλοκληρωμένη γυναίκα, πράγμα το οποίον διεπίστωσα από των πρώτων ήδη ημερών του γάμου μας».


Ο Λονδρέζος κ. Λέβερετ ήταν αναμφισβήτητα ένας πολύ «ιδιαίτερος» άνθρωπος. Ανάμεσα στα «χούγια» του υπήρχε και ένα που τον έκανε πρωτοσέλιδο στην Αθήνα: ήταν… κομμουνιστής! Δεν έχει σημασία που αυτή η «ιδιαιτερότητά» του δεν αναλύεται στην «είδηση», όπως αντίθετα συμβαίνει  με τις άλλες. Άλλωστε ποιος ξέρει στην Ελλάδα τον κ. Λέβερετ για να τον ρωτήσει; Το έγραψε η εφημερίδα, άρα έτσι είναι.

Στις μέρες μας ακολουθείται η ίδια «συνταγή», μόνο που τη θέση της κάθε ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ έχουν πάρει το MEGA, ο ΣΚΑЇ, το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, η ΑΥΓΗ, το Antinews, το iskra και άλλες «πηγές». Η διαφορά με το συγκεκριμένο δημοσίευμα βρίσκεται στα «υλικά». Σήμερα ο αντικομμουνισμός είναι μονότονα προβλέψιμος, γίνεται βαρετός, πάσχει από έλλειψη «φαντασίας». Λείπει το «αλατοπίπερο» που θα του δώσει «ενδιαφέρον», που θα τον κάνει πιο «ελκυστικό». Ας πάρουν λοιπόν μαθήματα από το παρελθόν. Μπορούν να γίνουν καλύτεροι.

Τρίτη, 13 Αυγούστου 2013.

2 σχόλια:

Μποτίλια Στον Άνεμο είπε...

Από τον Κόκκα της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ στην ελευθερία της κόκας.

Είσαι απίθανος.
Πού το ξετρύπωσες;
Εντυπωσιακός ο συνειρμός σου.
Μη δίνεις ιδέες, όμως.

Κόκκας: Μιλάμε για μεγάλη λέρα.

Κόκκας, αποστασία, Μητσοτάκης, παλάτια και χρήμα... πολύ χρήμα.

Ο Ραφαηλίδης στην "Ιστορία (κωμικοτραγική) του Νεοελληνικού κράτους" μιλάει για 100-200 χιλ. δολαρια έκαστος

(Δες και εδώ
http://www.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=5751033&publDate=18/7/2010)

Άσε που μου θύμισες κι ένα μικρό ανέκδοτο της εποχής:

Ζήτησε κάποιος από τον γιατρό του να κάνει κάτι, επειδή ήταν... μικρόφυλος.
Η συνταγή: Να τυλίγει πρωί, μεσημέρι, βράδυ το φύλο του με ένα φύλλο της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ.
Ήταν η μόνη μπορούσε να κανει το "τόσο", "ΤΟΣΟ".

Να είσαι καλά.
Να γελάει και λίγο το χείλι μας

ΚΩΣΤΑΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ είπε...

Τα σεβη μου οικοδομε, τι να πω, οπως λεει και το παραπανω σχολιο: που το ξετρυπωσες; το μονο που εχω να πω εγω ειναι:αντικομμουνισμος,το ανωτατο σταδιο της ηλιθιοτητας, σε ευχαριστω για τις δημοσιευσεις σου