Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Υπέκυψε οικοδόμος που τραυματίστηκε σε εργατικό ατύχημα στην Κέρκυρα


Την έλλειψη μέτρων ασφαλείας και τις άθλιες συνθήκες κάτω από τις οποίες αναγκάζονται να εργάζονται οι οικοδόμοι, καταγγέλλει ο Σύνδεσμος Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Κέρκυρας με αφορμή το θάνατο οικοδόμου που τραυματίστηκε σε ένα ακόμη εργοδοτικό έγκλημα που σημειώθηκε στην Κέρκυρα τις περασμένες ημέρες.
Εκφράζει τα συλλυπητήρια στην οικογένειά του και καλεί τους οικοδόμους να  πλαισιώσουν το συνδικάτο τους και να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους. 
Ολόκληρη η ανακοίνωση:
«Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη και οδύνη για το θάνατο του συνάδελφου οικοδόμου και τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στον άλλο σοβαρά τραυματισμένο συνάδελφο, από το τραγικό εργατικό δυστύχημα που έγινε τις προηγούμενες μέρες σε οικοδομή στην περιοχή Τζάβρου. Μετά την αυτοψία και τον έλεγχο από το Σ.Ε.Π.Ε. αποδεικνύεται για άλλη μια φορά η έλλειψη μέτρων ασφαλείας και οι άθλιες συνθήκες κάτω από τις οποίες αναγκάζονται οι συνάδελφοι οικοδόμοι, όταν βρίσκουν μεροκάματο, να εργάζονται.
Οι αντιλαϊκές, αντεργατικές μνημονιακές πολιτικές που επιβάλλουν χέρι-χέρι η Ε.Ε., το ΔΝΤ και οι αστικές κυβερνήσεις διαχρονικά (μονοκομματικές, τρικομματικές, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ) πλήττουν δραματικά και τον κλάδο των κατασκευών. Χιλιάδες οικοδόμοι και άλλοι εργαζόμενοι που σχετίζονται με τις κατασκευές και τα συναφή επαγγέλματα είναι άνεργοι, ανασφάλιστοι οι ίδιοι και οι οικογένειές τους και οδηγούνται καθημερινά στην εξαθλίωση.
Όσο αυξάνει η ανεργία είναι φυσικό να οξύνονται οι εκβιασμοί από τους εργοδότες ώστε οι εργαζόμενοι να μειώνουν τις απαιτήσεις τους για καλύτερα μεροκάματα και ασφαλείς συνθήκες εργασίας.
Καλούμε τους συνάδελφους οικοδόμους, πλαισιώνοντας το ταξικό τους σωματείο, να υπερασπιστούμε τις κατακτήσεις και τα δικαιώματα που ο ιστορικός αυτός κλάδος με αγώνες και θυσίες έχει εξασφαλίσει. Να ισχυροποιηθεί η συμμαχία της εργατικής τάξης με όλους τους άλλους κλάδους, για την οριστική σύγκρουση και ανατροπή αυτής της βάρβαρης πολιτικής». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: