Τετάρτη, 14 Αυγούστου 2013

Νίκος Πλουμπίδης - «Δεν πεθαίνει ο νεκρός που ποτέ δεν ξεχνιέται»Ο Νίκος Πλουμπίδης είναι μια από τις πιο ηρωικές και ίσως η πιο τραγική μορφή του κομμουνιστικού κινήματος της χώρας μας. Σήμερα κλείνουν 59 χρόνια από τη μέρα που ο λαϊκός αγωνιστής, ηγετικό στέλεχος του ΚΚΕ έπεφτε νεκρός, αλλά αλύγιστος, δολοφονημένος από τις σφαίρες του εκτελεστικού αποσπάσματος των αντιδραστικών δυνάμεων που κυβερνούσαν τη χώρα μας, καθοδηγούμενες από την αμερικανοκρατία και τον ιμπεριαλισμό. Ήταν μια δολοφονία, που είχε στόχο να τρομοκρατήσει την εργατική τάξη και τους εργαζομένους, προκειμένου να αποθαρρύνουν το κίνημα από τις αγωνιστικές του διεκδικήσεις και τα δικαιώματά του. Η στάση του Πλουμπίδη μέχρι την τελευταία στιγμή, ήταν αγωνιστική, πατριωτική, κομμουνιστική.

Ο Πλουμπίδης θα μείνει αιώνια στη μνήμη και την καρδιά των μεγαλύτερων αλλά και των νεότερων, των κομμουνιστών αλλά και κάθε πραγματικού ανθρώπου, κάθε πραγματικού δημοκράτη, σαν ένα σπάνιο παράδειγμα αλύγιστου αγωνιστή, αφοσιωμένου στο Κόμμα και στα ιδανικά του. Όπως λέει και ο μεγάλος Γάλλος ποιητής Λαμαρτίνος: «Δεν πεθαίνει ο νεκρός που ποτέ δεν ξεχνιέται» και ο Πλουμπίδης δηλώνει «παρών». Το όνομά του και η δράση του, στα πέτρινα χρόνια του αγώνα, και προπαντός η θυσία του, θα αποτελούν φωτεινό μονοπάτι στους αγώνες των κομμουνιστών και κάθε προοδευτικού ανθρώπου για ένα καλύτερο αύριο, για ένα καλύτερο και δίκαιο κόσμο, με το λαό πραγματικό αφέντη στο σπίτι του.

1 σχόλιο:

grigoris είπε...

ο αειμνηστος μπαρμπας!!!! ας μαθαινουμε εμεις οι νεοτεροι για την πορεια του αφου αν και τον ειχε αποκηρυξη το κκε αυτος συνεχισε να το εχει για σημαια του!!θα το καμαμε εμεις αραγε αυτο? ΓΡΗΓΟΡΗΣ