Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ στους ΣΑΒΒΑ ΜΙΧΑΗΛ και ΚΩΝ. ΜΟΥΤΖΟΥΡΗ



Την Τρίτη 3 του Σεπτέμβρη ο γραμματέας του Επαναστατικού Εργατικού Κόμματος (ΕΕΚ) Σάββας Μιχαήλ και ο πρώην πρύτανης του πολυτεχνείου (ΕΜΠ) Κ. Μουτζούρης δικάζονται κατηγορούμενοι για «συκοφαντική δυσφήμιση», «διέγερση σε βιαιοπραγίες και αμοιβαία διχόνοια» και «διατάραξη της κοινής ειρήνης», μετά από μήνυση φασιστών μελών της χρυσής αυγής. Στην ουσία δικάζεται το δικαίωμα του Μιχαήλ και του κάθε δημοκρατικού πολίτη στον αντιφασιστικό λόγο, με προφανή στόχο την τρομοκράτηση, άρα και τη  «συμόρφωσή» του. Ο πρύτανης δικάζεται για τρίτη φορά επειδή επέτρεψε τη χρήση υλικοτεχνικού εξοπλισμού του ΕΜΠ από την ιστοσελίδα indymedia. Τις δυο προηγούμενες φορές -για την ίδια κατηγορία- έχει αθωωθεί.

Όταν ο φασισμός (με μάσκα το οποιοδήποτε πρόσχημα ή χωρίς) χτυπάει την γειτονιά, οι όποιες ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές με τον γείτονα κάνουν στην άκρη. Οι ιδέες και οι πολιτικές θέσεις ζουν και κονταροχτυπιούνται στους δρόμους της ταξικής πάλης, σε δρόμους δημοκρατικούς και λεύτερους από φασισμό. Η άρχουσα τάξη χρησιμοποιεί τους φασίστες για να τις εξοντώσει και να επιβάλλει το πλήρες σκοτάδι. Αυτό δεν θα το επιτρέψουμε. Το ιστολόγιο Οικοδόμος εκφράζει την αλληλεγγύη του στους διωκόμενους και καλεί κάθε κομμουνιστή, δημοκράτη και προοδευτικό άνθρωπο να πράξει το ίδιο.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ (πηγή: ΕΕΚ)

Nα απορριφθεί η μήνυση των ναζιστών - Nα παύσει κάθε δίωξη κατά του γραμματέα του EEK Σάββα Mιχαήλ και του πρώην πρύτανη του EMΠ Kων/νου Mουτζούρη

Η Ναζιστική «Χρυσή Αυγή» κατέθεσε το 2009, μετά τα βίαια επεισόδια που προκάλεσε στον Άγιο Παντελεήμονα Αθηνών, μηνυτήρια αναφορά εναντίον όλης της ελληνικής Αριστεράς, διαφόρων συλλογικοτήτων και μεμονωμένων προσωπικοτήτων, μαζί και κατά του Σάββα Μιχαήλ-Μάτσα, γενικού γραμματέα του ΕΕΚ, κατηγορώντας τον για μια προκήρυξη του ΕΕΚ που δημοσιεύτηκε στη Νέα Προοπτική και η οποία, σύμφωνα με τους Ναζί, ενέχονταν για «συκοφαντική δυσφήμιση», «διέγερση σε βιαιοπραγίες και αμοιβαία διχόνοια» και «διατάραξη της κοινής ειρήνης».

Αργότερα, τον Δεκέμβριο του 2012, μετά από μια σειρά ομιλιών του Σάββα Μιχαήλ σε αντιφασιστικές εκδηλώσεις, οι Ναζί κυκλοφορούν στο διαδίκτυο ένα κατάπτυστο λίβελλο με  φωτογραφίες του γραμματέα του ΕΕΚ και με το δολοφονικό αντισημιτικό κάλεσμα «Λιώστε το Εβραϊκό σκουλήκι». Λίγο πριν, τον Νοέμβριο του 2012, οι ελληνικές κρατικές εισαγγελικές αρχές δέχτηκαν την μήνυση της ΧΑ του 2009 και διέταξαν ανακρίσεις από την ΓΑΔΑ. Τώρα, τον Ιούνιο του 2013, παραπέμπουν σε δίκη, από όλο τον μακρύ κατάλογο των μηνυομένων, κατ’ επιλογή, τον Σάββα Μιχαήλ και τον πρώην Πρύτανη του Εθνικού Μετσοβείου Πολυτεχνείου κ. Kωνσταντίνο Μουτζούρη, τον οποίον κατηγορούν ότι επέτρεπε την λειτουργία του εναλλακτικού ιστότοπου Athens Indymedia από τον χώρο του Πολυτεχνείου. Η δίκη θα διεξαχθεί στο Πρώτο Mονομελές Πλημ/κείο Αθηνών στις 3 Σεπτεμβρίου 2013, στις 9 π.μ.

Καταγγέλλουμε αποφασιστικά το κυνήγι μαγισσών που οργανώνουν οι Ναζί με τη σύμπραξη των Ελληνικών αρχών και απαιτούμε την παύση της δίωξης του Σάββα Μιχαήλ, του πρώην πρύτανη κ. Μουτζούρη και όλων των αντιφασιστών.

Κάλεσμα του ΕΕΚ σε στήριξη του Σάββα Μιχαήλ στη δικαστική διαμάχη με τους νεοναζί
 (πηγή: Κόκκινος Τύπος)

Αγαπητοί σύντροφοι, συντρόφισσες, φίλες και φίλοι

Εκ μέρους της ΚΕ του ΕΕΚ θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε θερμά για το τεράστιο κύμα συμπαράστασης στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς, σε κάθε γωνιά της γης.

Η μεγαλειώδης ανταπόκριση στο κάλεσμα μας για υποστήριξη και αλληλεγγύη έχει ήδη αρχίσει να γίνεται μπούμερανγκ στην προσπάθεια των  νεοναζί και της ελληνικής κυβέρνησης να φιμώσουν και να ποινικοποιήσουν τον αντιφασιστικό λόγο και δράση.

Το ΕΕΚ είναι ένα κόμμα που αντλεί τους οικονομικούς του πόρους αποκλειστικά από συνδρομές μελών και φίλων. Αυτές τις μέρες ξεκινάει μια δικαστική μάχη που πέρα από το ότι είναι άγνωστο πόσο θα διαρκέσει, τα δικαστικά έξοδα έχουν ήδη ξεπεράσει κατά πολύ τις οικονομικές μας δυνατότητες.

Αυτός είναι ο λόγος που αποφασίζουμε να ζητήσουμε τη βοήθεια σας και σε οικονομικό επίπεδο, προκειμένου να μπορέσουμε να συνεχίσουμε τον αγώνα αυτό που μας αφορά όλους.

Στηρίξτε τον αγώνα μας ανάλογα με τις δυνατότητες σας. Οποιαδήποτε οικονομική ενίσχυση -μικρή ή μεγάλη- είναι για μας αναγκαία.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων,

η ΚΕ του ΕΕΚ

Παρατίθεται τραπεζικός λογαριασμός. Για οποιαδήποτε κατάθεση να χρησιμοποιηθεί η αιτιολογία

"diki savvas"
Εθνική τράπεζα: 18462102601

I-ban λογαριασμου:  GR 2101101840000018462102601

Σάββατο 31 Αυγούστου 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια: