Σάββατο, 5 Μαρτίου 2016

Ο σοσιαλισμός απέδειξε την ανωτερότητά του και στην προσπάθεια επίλυσης των εθνικών αντιθέσεων και διαφορών

Ας αφήσουν τα ... σάπια

Μια λαθροχειρία που χρησιμοποιείται όλο και πιο συχνά από διάφορους γραφιάδες του αστικού Τύπου και αστούς αναλυτές με αφετηρία τη σφοδρή αντιπαράθεση που κλιμακώνεται ανάμεσα στις αστικές τάξεις των χωρών της ΕΕ με αφορμή και το Προσφυγικό, είναι ότι οι χώρες της Ανατολικής Ευρώπης (πρώην σοσιαλιστικές) δεν έχουν ...δημοκρατική κουλτούρα. Λένε ότι έτσι εξηγείται η εθνικιστική συμπεριφορά της τετράδας του Βίσεγκραντ (Ουγγαρία, Τσεχία, Σλοβακία, Πολωνία) που δεν θέλουν να δεχτούν πρόσφυγες, γιατί «ήταν προτεκτοράτα της Μόσχας».

 Οι αναλυτές αυτοί ρίχνουν όπως η «σουπιά το μελάνι τους», για να κρύψουν από τους εργαζόμενους το γεγονός ότι σε αυτές τις χώρες, όπως βέβαια και στις άλλες, τις ...πιο ευαίσθητες απέναντι στους πρόσφυγες, κουμάντο κάνουν οι αστικές τάξεις, σε πρώτη προτεραιότητα είναι τα συμφέροντα του κεφαλαίου, που καθορίζει και πότε θα ανοιγοκλείνει η στρόφιγγα για τα εκατομμύρια των ξεριζωμένων των δικών τους επεμβάσεων και πολέμων.

Ας αφήσουν, λοιπόν, τα σάπια σε ό,τι αφορά ειδικά την Ανατολική Ευρώπη, ότι για τη σημερινή κατάσταση ευθύνεται η σοσιαλιστική οικοδόμηση που επιχειρήθηκε εκεί. Ο σοσιαλισμός απέδειξε την ανωτερότητά του και στην προσπάθεια επίλυσης των εθνικών αντιθέσεων και διαφορών, παρά τις όποιες αδυναμίες. Η ανατροπή του σοσιαλισμού και η καπιταλιστική παλινόρθωση ήταν αυτές που οδηγούν στη σημερινή αντιδραστικοποίηση.

Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια: