Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Ανακοίνωση της Κατάληψης Σινιάλο ενάντια στο ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ (σχόλιο Οικοδόμου)


Μαθήματα χυδαίας ρητορείας από το ΠΑ.Μ.Ε….

Καλούμε όλους τους οικοδόμους να απομονώσουν τέτοιες φασιστικές οργανώσεις που με αντικομμουνιστική υστερία, τρομοκρατικές επιθέσεις επιχειρούν να γονατίσουν συνολικά την εργατική τάξη. Που μισούν θανάσιμα τον ταξικά προσανατολισμένο αγώνα. Μην ξεχνάμε ότι τέτοιου είδους φασιστικές δυνάμεις έδρασαν από κοινού με παρακρατικούς, κουκουλοφόρους, αναρχοαυτόνομους στην επίθεση που δέχτηκε η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 20 Οκτώβρη του 2011.» Απόσπασμα από ψήφισμα για το ρόλο της Χρυσής Αυγής από το συνδικάτο οικοδόμων που πρόσκειται στο ΠΑ.Μ.Ε."

Για άλλη μια φορά, το ΠΑ.Μ.Ε. κάνει ασκήσεις αισχρής ρητορικής. Δεν θα σταθούμε -για άλλη μια φορά- στον εμμονικό μικροαστισμό του Κ.Κ.Ε. που απαντάει στα χαστούκια φασιστών εναντίον κομμουνιστών με καταδικαστικά ψηφίσματα και ψηφοθηρικά κελεύσματα. Δεν περιμέναμε τίποτε περισσότερο, άλλωστε, από αυτούς που εξαντλούν την επιθετικότητά τους απέναντι σε αγωνιστές που δεν μπαίνουν κάτω από τα κομματικά πανώ του Κ.Κ.Ε., την ίδια στιγμή που δεν έχουν πειράξει ούτε μια τρίχα από τις φασιστικές συμμορίες που αλωνίζουν στις πόλεις χτυπώντας μετανάστες. Είναι πράγματι αξιομνημόνευτο το γεγονός ότι τα παλούκια των περιφρουρήσεων του ΠΑ.Μ.Ε. έχουν ματώσει δεκάδες κεφάλια διαδηλωτών (βλ. περιφρούρηση βουλής στην απεργία της 20/10/2011) και έχουν δώσει εκατοντάδες αγωνιστές στους μπάτσους (βλ. πορεία Πολυτεχνείου ’98) αλλά ουδέποτε επιχείρησαν να απειλήσουν καν τους «απόγονους» των ναζί, των δοσίλογων και των Χιτών.

Αντίθετα, όλοι αυτοί που κάθονται στα ίδια έδρανα με τους υπάνθρωπους της Χρυσής Αυγής, αυτοί που υποδέχτηκαν με ανοιχτές αγκάλες τους φασίστες στην Χαλυβουργία, αυτοί που προσκυνάνε τον μικροαστικό πατριωτισμό κάνοντας πλάτες, από το δικό τους μετερίζι, στα συστημικά πογκρόμ εναντίον εξαθλιωμένων μεταναστών, αυτοί οι αναίσχυντοι δεν διστάζουν να φτάσουν στο έσχατο σημείο χυδαιολογίας: να μιλήσουν για «από κοινού δράση φασιστών και αναρχοαυτόνομων».

Είναι αναμενόμενο για ένα «κομμουνιστικό» κόμμα, που έχει χάσει κάτι παραπάνω από όλη την εκλογική του πελατεία, να καταφεύγει στην θλιβερή προβοκατορολογία και να παρουσιάζει εαυτόν ως θύμα συντονισμένων επιθέσεων από όλες τις μεριές προκειμένου να συσπειρώσει τα «πρόβατα» που βγήκαν από το μαντρί του. Η Ιστορία όμως γράφεται από αυτούς που αποφασίζουν να αγωνιστούν για να ζήσουν ελεύθεροι στο σήμερα, δίχως καμιά ιδιοτέλεια, δίχως το μυαλό στα ψηφαλάκια, δίχως υποκλίσεις, δίχως Βάρκιζες… Και η αλήθεια είναι ότι τη στιγμή που οι υποτελείς του αίσχους συντάσσανε αυτό το ψήφισμα, 15 σύντροφοί μας βασανίζονταν στα κελιά της Γ.Α.Δ.Α. (ξυλοδαρμοί, εξευτελιστικές μέθοδοι, ψυχολογική βία) επειδή αποφάσισαν να μην αφήσουν τους δρόμους ελεύθερους στα φασιστικά αποβράσματα. Αλλά για αυτά ούτε λέξη, από το Κόμμα των βασανισμένων κομμουνιστοσυμμοριτών του εμφυλίου… Άξιες οι θέσεις και τα έδρανά τους!"

Πηγή: Lenin Reloaded

Σχόλιο Οικοδόμου: Το ιστολόγιο δεν αρέσκεται στις ταμπέλες ούτε τις χρησιμοποιεί. Επίσης απεχθάνεται το «τσουβάλιασμα» προσώπων ή χώρων που έχουν αντίθετη άποψη με αυτή που υποστηρίζει το ίδιο. Αυτό το κατάπτυστο κείμενο που αναδημοσιεύουμε σήμερα, έρχεται να επιβεβαιώσει για μια ακόμα φορά ποιους στοχοποιούν, ποιους έχουν αναγάγει σε πραγματικούς εχθρούς τους και ποιους πολεμούν, μέλη του λεγόμενου «αναρχοαυτόνομου» χώρου. Τις ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ και κατ’ επέκταση το ΚΚΕ.

Οι επιβεβαιώσεις είναι πολλές και δεν περιορίζονται μόνο σε ανάλογα κείμενα. Εκδηλώθηκαν  στο παρελθόν και συνεχίζονται  με διάφορες αφορμές. Με  δράσεις, προβοκάτσιες  και επιθέσεις. Αποκορύφωμα όλων η  δολοφονική συντεταγμένη επίθεση ομάδων μελών (όπως τουλάχιστον αυτοχαρακτηρίζονται) αυτού του χώρου, σε συνεργασία με «άλλες» ομάδες, στην περσινή συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος, ενάντια στα μπλοκ του ΠΑΜΕ, αποτέλεσμα της οποίας ήταν να χάσει τη ζωή του ο συνάδελφος και σύντροφος Κοτζαρίδης.

Δυστυχώς γι’ αυτούς, τα γεγονότα ξεπερνούν τα «τσιτάτα» που βγαίνουν από τις όλο ίδιες και ίδιες ανακοινώσεις και «καταγγελίες» σαν αυτή που αναδημοσιεύσαμε. Και αποδεικνύουν με τρόπο πανηγυρικό το πόσο κούφιες, πόσο προβοκατόρικες και πόσο αποπροσανατολιστικές μπορούν να γίνουν οι λέξεις.

Δεν έχουμε καμιά διάθεση να ασχοληθούμε και ούτε μας αφορούν τα εσωτερικά ενός χώρου που χαρακτηρίζεται από τις διαφορετικές απόψεις, τις έριδες, τις διαφωνίες (;) στην τακτική και την δράση και σχεδόν πάντα, το μπάχαλο. Αν υπάρχουν αναρχοαυτόνομοι που διαφωνούν με τέτοιες ανακοινώσεις, ας διαχωρίσουν τη θέση τους. Αν υπάρχουν αναρχοαυτόνομοι που εναντιώνονται σε αυτές τις πρακτικές, αν έχουν τη δύναμη, ας τις απομονώσουν. Αλλιώς, ας τις καταγγείλουν. Το «κρυφτούλι» δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Δική μας δουλειά είναι η ανάδειξη του ρόλου, η αποκάλυψη των σκοπών και η καταγγελία της δράσης αυτών των ομάδων, που γίνονται με κάθε ευκαιρία δεκανίκια της εξουσίας ενάντια στους εργατικούς και λαϊκούς αγώνες. Με τόση επιτυχία, που δυσκολεύεται κανείς να ξεχωρίσει μερικές φορές ποιο είναι το κράτος και ποιο το παρακράτος…

25 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ωθούν (Αριστερούληδες και Αναρχικούληδες-βλέπε ασφάλεια) εσκεμμένα και για προφανείς λόγους το ΚΚΕ να συγκρουστεί με την Χ.Α., ακόμα και στις περιοχές που είναι ουσιαστικά ανύπαρκτη (π.χ. Βόλο, βλέπε ανακοινώση ΕΕΚ). Είμαστε σίγουροι ότι το Κόμμα δεν θα πέσει στην παγίδα διότι και γνώση έχουν τα στελέχη του και εμπειρία. Η σύγκρουση αυτή τη στιγμή θα πρέπει να είναι ΜΟΝΟ πολιτική. Θα έρθει η ώρα και για τα υπόλοιπα...

Ανώνυμος είπε...

οικοδομος και ανεργος και γνωριζωντας το λεγομενο χωρο οι ανθρωποι εχουν διαλεξη στρατοπαιδο ειναι με την εξουσια και ας λεγονται αντιξουσιαστες

Cos είπε...

Στο ΕΕΚ ή δεν καταλαβαίνουν τι διαβάζουν ή κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν. Η ανακοίνωσή τους διαστρεβλώνει τελείως την ανακοίνωση της ΝΕ του ΚΚΕ. Απλά κουταμάρα ή προσπάθεια δήθεν διαφοροποίησης από το ΚΚΕ;

Ανώνυμος είπε...

Για την ταμπακιέρα δεν μιλάς ,αγαπητέ.
Όπως η αστκη τάξη υποστηρίζει την εξίσωση των αγωνιστών της Αριστεράς με τους φασίστες μνημονεύοντας την θεωρία των 2 άκρων( πράγμα που καταπάτα κάθε έννοια ιστορικής ανάλυσης)έτσι εύκολα και εσείς (οι κομματικοί φίλοι κατά άλλα του ΚΚΕ) χυδαία υιοθετείται την σταλινική γραμμή της ηγεσίας σας.
Αν ανοίξεις τα μάτια σου(ήλπιζα από το ιστιολογιο σου ότι θα μπορούσες άλλα ατύχησα!!)και προσπαθήσεις να δεις ποιοι είναι οι ταξικοί σου εχθροί μάλλον θα καταλήξεις οτι το ΚΚΕ αυτήν την στιγμή αποτελεί ενα δεκανίκι της αστικής τάξης που αντιπαλεύεται. Και ξέρεις γιατί? Γιατί κατάφερε να είναι η πιο ακίνδυνη δύναμη σε τέτοιες συνθήκες.Γιατί ακόμη και την υστάτη στιγμή θέλει να ηγηθεί έναντι όλων και έτσι απομονώνεται περισσότερο.Γιατί με την επιλογή την υπεράσπισης της Βουλής τον Οκτώβρη του 2011 έχασε κάθε επαναστατική προοπτική δηλώνοντας ευθέως την πίστη του στον κοινοβουλευτισμό .
Ο αναρχικός χώρος είναι γεμάτος προβλήματα και χωρίς συνοχή άλλα η ανιδιοτέλεια των συντρόφων μπροστά στις ποινικές διώξεις του κράτους και οι δεκάδες φυλακίσεις θα έπρεπε κάτι να σου πουν.Έκτος και σαν έξυπνος άνθρωπος πιστεύεις σαν ευαγγέλιο ότι οποίος δεν είναι μαζί μας είναι ασφαλίτης.ΕΛΕΟΣ πια.
Οι νάζι θα κάνουν κυβέρνηση και εσείς θα κυνηγάτε φαντάσματα.

Αγης

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=GTiOb35SSs0

Ριξε ρε οικοδομε μια ματια και δω

Αγης

Οικοδόμος είπε...

@Άγης (1):
Καλησπέρα.
Δεν ξέρω τι διάβασες Άγη. Πόσο πιο συγκεκριμένος να γίνω; Αναφέρομαι σε άτομα και όχι συλλήβδην στο χώρο. Εκτός αν θεωρείς τον χώρο υπόλογο συνολικά.

Τα υπόλοιπα ποου γράφεις δεν με αγγίζουν. Αν παρακολουθείς το ιστολόγιο θα ξέρεις πως εδώ γίνεται διάλογος με επιχειρήματα και όχι με συνθήματα.

Γράφεις:
"Ο αναρχικός χώρος είναι γεμάτος προβλήματα και χωρίς συνοχή άλλα η ανιδιοτέλεια των συντρόφων μπροστά στις ποινικές διώξεις του κράτους και οι δεκάδες φυλακίσεις θα έπρεπε κάτι να σου πουν."

Σε πληροφορώ ότι μου λένε πολλά, περισσότερα από όσα νομίζεις. Να σε ρωτήσω όμως κι εγώ κάτι:

αυτοί που προσπάθησαν να κάψουν τους παμίτες στο σύνταγμα (φωτο) είχαν την ίδια... ανιδιοτέλεια;

Οικοδόμος είπε...

@Άγης (2):
Αν τα γεγονότα έγιναν όπως τα παρουσιάζει το κανάλι, εννοώ την "παράδοση", είμαι αντίθετος σε μια τέτοια πράξη.

Ανώνυμος είπε...

Σχετικά με το παραπάνω βίντεο: Πολλές φορές οι ταξικές δυνάμεις έχουν εντοπίσει ασφαλίτες να παρακολουθύν τις εκδηλώσεις τους. Φυσικά, και σωστά, τους παραδίδουν στους ανωτέρους τους. Δηλαδή τι άλλο να κάνουν;

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ για την απάντηση:
Απο το Blog του Σινιάλου
http://sinialo.espiv.net/?p=8774 και την φώτο που έχει νομίζω μπορείς να βγάλεις κάποια συμπεράσματα.Την κρίσιμη στιγμή στον πόλεμο τάξης εναντίον τάξης αν διαλέγεις την θέση σου μαζί με τους ιστορικά εχθρούς σου (μπάτσους ,δικαστές...),νομίζω ότι θα έχεις την τύχη που σου αρμόζει.Όλοι μας.
Επίσης το ΚΚΕ(πιο ΠΑΜΕ...αφού ξέρεις ότι είναι η βιτρίνα του ΚΚΕ )διάλεξε όλους τους τρόπους να απαγορεύσει (face control καθώς επιχειρούσες να περάσεις τις γραμμές των στελεχών του ),με μια άρτια οργάνωση και πειθαρχία, το διαφορετικό και να επιβάλει την πρωτοκαθεδρία του.
Όσο για την ανιδιοτέλεια, να ξέρεις οτι εκείνη η μέρα είναι μια ακόμη μια μαύρη μέρα για το ταξικό στρατόπεδο και το γνωρίζουν όλοι όσοι βρεθήκαν εκεί. Μας κοιτούσαν οι μπάτσοι(ναι αυτοί που 50% και βάλε ψηφίζει Χρυσ.Αυγη) και χαίρονταν για την κατάντια μας (Ισπανία του 36!!!). Αλλα πες μου.... ποιος προκαλεί την σύγκρουση? ένας κομματικός μηχανισμός που υποκαθιστά την αστυνομία και περιφρουρεί την Βουλή ή οι αναρχικοί που ήταν έτοιμοι να συγκρουστούν με τις δυνάμεις Τάξεις δηλαδή το μακρύ χέρι του Κεφαλαίου..?
Νομίζω καταλαβαίνεις τι περιγράφω,
Ευχαριστώ για την φιλοξενία

Αγης

Οικοδόμος είπε...

@Άγης:
Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε.
Ξέρεις κι εσύ κι εγώ, όλοι ξέρουν, πως το ΠΑΜΕ (το ΚΚΕ αν θέλεις) περιφρουρεί καλά τα μπλοκ των δυνάμεών του στις πορείες. Άρα δεν έχεις καμιά δουλειά να «επιχειρήσεις να περάσεις στις γραμμές του», πολύ περισσότερο μάλιστα κατά ομάδες…

Για το θέμα της… περιφρούρησης της Βουλής, και της… υποκατάστασης της αστυνομίας… τι να σου πω. Αν σε αυτήν την συγκέντρωση δεν σας άφησε το ΠΑΜΕ να… καταλάβετε το κτίριο, στην επόμενη που το ΠΑΜΕ δεν ήταν εκεί, γιατί δεν το κάνατε;… Δεν είναι σοβαρή επιχειρηματολογία αυτή κατά τη γνώμη μου. Ασφαλώς και δεν είναι όπως τα περιγράφεις Άγη μα δεν μπορώ και να σε πείσω.

Το να αναφέρεσαι σε προκλήσεις επεισοδίων από μεριάς ΠΑΜΕ… αυτό δεν το είχα ματακούσει… Μας κατηγορούσαν για το ακριβώς αντίθετο μέχρι τώρα…

krs είπε...

"Οι νάζι θα κάνουν κυβέρνηση και εσείς θα κυνηγάτε φαντάσματα."

Δηλαδή να ψηφίσουμε ΣΥΡΙΖΑ τις επόμενες εκλογές;

Ανώνυμος είπε...

Ειλικρινά ρε γαμώτο προσπαθώ να απαντήσω με ψυχραιμία και χωρίς να μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι σε άτομα που έχουν την ίδια άποψη με το παλικάρι που υπογράφει ο Άγης αλλά δεν τα καταφέρνω..Η ίδια συζήτηση ξανά και ξανά..Οι επαναστάτες που θα μπαίναν στη βουλή και τους εμπόδισε το ΠΑΜΕ..Δε θα κάτσω να γράψω για τη στάση του ΠΑΜΕ απέναντι τους ούτε να τους ρωτήσω γιατί δεν μπήκαν στη βουλή άλλη μέρα..Εγώ αναρωτιέμαι ρε Σβατζενέκερ του επαναστατημένου προλεταριάτου..Αν θέλατε να μπείτε στη βουλή και σας εμπόδισαν οι "βαρύτατα" οπλισμένοι με κράνη και κοντόξυλα ΠΑΜίτες,με τους μπάτσους τι θα κάνατε ?? Σόρρυ ρε Άγη,αλλά α στο διάολο..Είστε ορισμένοι του χώρου σου με κολλήματα(& προβλήματα) ΑντιΚΚΕ πιο μεγάλα κι από θρησκόληπτους εβραιομασονοσιωνοφάγους Έλληνες "¨πατριώτες"..Και στην τελική,ταίζετε και το "σταλινικό" εγωισμό και την υπεροπτικοδεξέρωγωτιάλλονομίζετε συμπεριφορά των ΚΚΕδων..Με τις υγείες σας..


Anorymous

Ανώνυμος είπε...

Γιατι το συζηταμε....οποιος σηκωνει πετρα εναντια στο εργατικο κινημα εχει βγαλει τον ευατο του εξω απο αυτο..και αυτο εκαναν οι αναρχοαυτονομοι στην περσινη πορεια..οσο για το ποιος προστατευει τον αστικο κοινοβουλευτισμο ο χωρος ψηφισε μαζικα συριζα

Cos είπε...

Επειδή έχει ιδιαίτερη σημασία και το ξεχνάμε: η επίθεση της 20/10 είχε προετοιμασθεί και ουσιαστικά προαναγγελθεί από ΒΗΜΑ και indymedia. Ας μας πει ακόμα ο Αγης που θυμήθηκε την Ισπανία, η επίθεση έγινε μόνο από αναρχικούς ή από αναρχικούς, παρακρατικούς και φασιστοειδή σε αγαστή συνεργασία; Γιατί για μεγάλη μερίδα του αναρχικού χώρου, το ταξικό εργατικό κίνημα και η εργατική εξουσία είναι ακόμα μεγαλύτερος εχθρός και από την αστική εξουσία. Σε αυτό το πλαίσιο κινούνται και οι θέσεις του Σινιάλου και πολλών άλλων (π.χ. Συσπείρωση αναρχικών).

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα
Ξέρω οτι σου αρέσει η ποίηση.
Στο στέλνω και σε αποχαιρετώ.
Την Πέμπτη ο καθένας από το δικό του μετερίζι.
Η ΑΝΑΜΜΈΝΗ ΛΆΜΠΑ του Αρη Αλεξάνδρου

Εσείς που υπακούτε σε κυβερνήσεις και Π.Γ.
σαν τους νεοσύλλεκτους στο σιωπητήριο
θ’ αναγνωρίσετε μια μέρα πως η ποσότητα της πίκρας
έτσι που νότιζε τους τοίχους του κελιού
ήταν αναπόφευκτο να φτάσει στην ποιοτική μεταβολή της
και ν’ ακουστεί
σαν ουρλιαχτό
σαν εκπυρσοκρότηση.
Εσείς που άλλα λέγατε στους φίλους σας κι άλλα στην
καθοδήγηση
θ’ αναγνωρίσετε μια μέρα πως εγώ
ήμουνα μονάχα παραλήπτης
των όσων μου ‘στελναν γραμμένα με λεμόνι
οι φυλακισμένοι
και των δυο ημισφαιρίων.
Αν μου πρέπει τιμή
είναι που είχα πάντοτε τη λάμπα αναμμένη μέσα στην
κάμαρά μου
κι έκανα την εμφάνιση των μυστικών τους μηνυμάτων
κρατώντας τις λογοκριμένες τους γραφές πάνω από τη
φλόγα.



Αγης

Οικοδόμος είπε...

@Άγης:
Καλησπέρα.
Ευχαριστώ για το δώρο σου.
Δέξου από μένα αυτό:

ΦΩΤΗΣ ΑΓΓΟΥΛΕΣ - Οι χιονάνθρωποι

Προσπαθήστε, συνάνθρωποι,
να τους καταλάβετε
τους χιονανθρώπους.
Μας μισούνε γιατί
ξέρουνε πως, σαν έβγει ο ήλιος,
ό,τι είναι φτιαγμένο με χιόνι
θα λιώσει.


Καλή δύναμη!

Ανώνυμος είπε...

ο αγης ειναι ανιστοριτος και υποπτος και πανω απο ολα ειναι και αντισταλινικος για να μην χαλαση τοηματζ ο χωρος του ουται αγωνιστες εχει ουται και επαναστατες πιος πεθανε ΝΙΚΗΤΗΣ ΑΓΗ ο ντουρουντη η ο ΣΤΑΛΗΝ

Ανώνυμος είπε...

Ένα "σινιάλο" αλληλεγγύης στον Άγη. Και στον Οικοδόμο αφού του αρέσει ο Πατρίκιος του αφιερώνουμε το παρακάτω ποίημα:


Τίτος Πατρίκιος, Άτιτλο (Εγώ δεν είμαι μόνο αυτός που βλέπεις...)

VI

Εγώ δεν είμαι μόνο αυτός που βλέπεις, αυτός που ξέρεις
δεν είμαι μόνο αυτός που θα 'πρεπε να μάθεις.
Κάθε επιφάνεια της σάρκας μου και κάπου τη χρωστάω,
αν σ' αγγίζω με την άκρη του δαχτύλου μου
σ' αγγίζουν εκατομμύρια άνθρωποι,
αν σου μιλήσει μια λέξη μου
σου μιλάνε εκατομμύρια άνθρωποι
Αν σ' αγγίξω με την άκρη του δαχτύλου μου
σ' αγγίζουν εκατομμύρια άνθρωποι –
θ' αναγνωρίσεις τ' άλλα κορμιά που πλάθουν το δικό μου;
θα βρεις τις πατησιές μου μες σε μυριάδες χνάρια;
θα ξεχωρίσεις την κίνησή μου μες στη ροή του πλήθους;
Είμαι κι ό,τι έχω υπάρξει και πια δεν είμαι –
τα πεθαμένα μου κύτταρα, οι πεθαμένες
πράξεις, οι πεθαμένες σκέψεις
γυρνάν τα βράδια να ξεδιψάσουν στο αίμα μου.
Είμαι ό,τι δεν έχω γίνει ακόμα –
μέσα μου σφυροκοπάει η σκαλωσιά του μέλλοντος.
Είμαι ό,τι πρέπει να γίνω –
γύρω μου οι φίλοι απαιτούν οι εχθροί απαγορεύουν.
Μη με γυρέψεις αλλού
μονάχα εδώ να με γυρέψεις
μόνο σε μένα.


κατάληψη Σινιάλο

Οικοδόμος είπε...

@κατάληψη Σινιάλο:
Καλησπέρα.
Ευχαριστώ πολύ για την αφιέρωση.
Ανταποδίδω:

ΜΑΝ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ - Ποιητική

-Προδίδετε πάλι τὴν Ποίηση, θὰ μοῦ πεῖς,
Τὴν ἱερότερη ἐκδήλωση τοῦ Ἀνθρώπου
Τὴ χρησιμοποιεῖτε πάλι ὡς μέσον, ὑποζύγιον
Τῶν σκοτεινῶν ἐπιδιώξεών σας
Ἐν πλήρει γνώσει τῆς ζημιᾶς ποὺ προκαλεῖτε
Μὲ τὸ παράδειγμά σας στοὺς νεωτέρους.

-Τὸ τί δὲν πρόδωσες ἐσὺ νὰ μοῦ πεῖς
Ἐσὺ κι οἱ ὅμοιοί σου, χρόνια καὶ χρόνια,
Ἕνα πρὸς ἕνα τὰ ὑπάρχοντά σας ξεπουλώντας
Στὶς διεθνεῖς ἀγορὲς καὶ τὰ λαϊκὰ παζάρια
Καὶ μείνατε χωρὶς μάτια γιὰ νὰ βλέπετε, χωρὶς ἀφτιὰ
Ν᾿ ἀκοῦτε, μὲ σφραγισμένα στόματα καὶ δὲ μιλᾶτε.
Γιὰ ποιὰ ἀνθρώπινα ἱερὰ μᾶς ἐγκαλεῖτε;

Ξέρω: κηρύγματα καὶ ρητορεῖες πάλι, θὰ πεῖς.
Ἔ ναὶ λοιπόν! Κηρύγματα καὶ ρητορεῖες.

Σὰν πρόκες πρέπει νὰ καρφώνονται οἱ λέξεις

Νὰ μὴν τὶς παίρνει ὁ ἄνεμος.

Ανώνυμος είπε...

Ρε σεις δεν αφήνεται τις "ποιητικές ανησυχίες" να βγείτε στους δρόμους μπας και καταφέρουμε να γίνουμε περισσότεροι;
Ρε δεν αφήνετε το πληκτρολόγιο, να πάρετε καμιά ανακοίνωση για την απεργία, να βγείτε να την μοιράσετε μπας και φανείτε χρήσιμοι;
Ρε δεν κοιτάτε με τα μάτια και τα αυτιά ανοικτά τους εξαθλιωμένους που πολλαπλασιάζονται με τρελούς ρυθμούς;
Τι διάολο όλη την ημέρα στην οθονη του pc είσαστε; Πότε προλαβαίνετε και γράφετε τόσες π@π@ρες μέσα σε μια μέρα; Δεν βαρεθήκατε να είσαστε επαναστάτες των blogs, μπας και καταφέρουμε και πετάξουμε από πάνω μας τις βδέλες που μας ρουφάνε το αίμα;
Επιτέλους δηλαδή, αυτό που κάνετε έχει γίνει διαστροφή και τελικά είναι αυτό που διεκδικεί να μας κάνει η άρχουσα τάξη. Επαναστάτες του κώλου δηλαδή.
Αυτά τα λέω προς όλες τις κατευθύνσεις είτε είναι κομμουνιστής είτε είναι κοντά, γιατί οι άλλοι κάνουν το παιχνίδι τους για πολύ γνωστούς λόγους και αποδεικνύονται από ιστρορίες καθημερινής τρέλλας έξω και μέσα σε χώρους δουλειάς, εκεί δηλαδή που παίζεται το παιχνίδι.

μεταλεργατης είπε...

Καλά προχθες τά μπλόκ τού παμε δεν φυλαγαν την βουλή ουτε τά ειχανε κάνει πλακακια με τούς μπατσους για την καλή φυλαξη αρα είχατε πεδίο ελευθερο να καταλαβετε το κουραδοκαστρο γιατί ρε επαναστατες δεν το κανατε

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΚΤΩΒΡΗΣ είπε...

Τελικά ο Λένιν δεν είχε και άδικο όταν έγραφε στο «Ο «ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΜΟΣ»,ΠΑΙΔΙΚΗ ΑΡΡΩΣΤΙΑ
ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ» πως : «Ο αναρχισμός ήταν συχνά ένα είδος τιμωρίας για τα οπορτουνιστικά αμαρτήματα του εργατικού κινήματος. Και τα δυο αυτά εκτρώματα αλληλοσυμπληρώνονταν.»

Ανώνυμος είπε...

κάτσε ρε φιλε να πούμε και εμεις μια κουβέντα

απο φελιξ τσερζινσκι

Αφήστε με, παρακαλώ, μια στιγμή να περάσω
Θαμαι σύντομος
όπως όλοι οι αληθινά μεγάλοι. Δε με ξέρετε;
Είμαι, λοιπόν, εγώ που φώναξα πριν τόσες χιλιάδες
Χρόνια, εκείνο το ασύγκριτο, μάταιο "νενικήκαμεν".
Εγώ που πρόδωσα τους Έλληνες σ' όλες τις μάχες και
τους Πέρσες
σ όλη την αιωνιότητα . Ακριβώς, το μαντέψατε!
Είμαι ο Λάζαρος.
Εγώ που μου φωνάξανε μια νύχτα, τέσσερις μέρες νεκρός:
Λάζαρε, βγές έξω. Κι εγώ ήξερα πως κανείς δεν
μπορούσε να μ αναστήσει,
συμπόνεσα τόσο την ανθρώπινη ευπιστία
που σηκώθηκα."


κουσιατε ναζταροβια

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΚΤΩΒΡΗΣ είπε...

Επίσης, μου αρέσει μερικοί από αυτούς τους αναρχικούς, που τολμούν μέχρι και σήμερα να μιλούν για την Βάρκιζα …. Μερικοί που ακόμα και σε τέτοιου είδους καταστάσεις, προτίμησαν να κρυφτούν πίσω από την « σταλινολογία» τους, στράφηκαν απέναντι στον ΕΑΜ – ΕΛΑΣ και τον ΔΣΕ, και σήμερα σαν σύγχρονοι ΓΚΕΜΠΕΛΣ, παραχαράσσουν την ιστορία, και διεκδικούν δόξες και δάφνες, από αυτήν την ηρωική πράξη των ελλήνων κομουνιστών …

Γιώργος Σαρρής είπε...

Παρότι ο Άρης Αλεξάνδρου (Αναμμένη λάμπα) έμπλεξε με την πιο φρικτη περίοδο της ιστορίας ΜΕ τα 2 ΚΚΕ(αυτό της Προσωρινής ΚΕ της Ασφάλειας, και το αληθινό της Παλιάς ΚΕ) και τους 2 Ριζοσπάστες, που διάλυσε όχι μόνο τη δράση άλλα και παρά λίγο και την ψυχή των κομμουνιστών,τελικά πάλεψε δίπλα στους κομμουνιστές και φυλακίστηκε μαζί με τους κομμουνιστές. Παρά το ότι η τρομερή στιγμή του 42 όπου έφυγε από την ΟΚΝΕ, του δημιούργησε τρομερό πρόβλημα, πολλές φορές βρέθηκε σε απομόνωση από τους συντρόφους του στην εξορία σε εκείνες τις απαίσιες εποχές όπου ο ένας υποψιαζόταν τον άλλο, ποτέ του δεν υπόγραψε δήλωση ενάντια στο ΚΚΕ και τον κομμουνισμό παρά τους βασανισμούς ΣΤΗ Μακρόνησο. Τι δουλειά μπορεί να έχουν τέτοιοι άνθρωποι με όσους με ευκολία επαναλαμβάνουν τους υπέροχους στίχους τους όπως μασάνε τσίχλα την ίδια ώρα που έχουν κηρύξει τέτοιο πόλεμο στο ΚΚΕ, βάζοντας συνειδητά ή ασυνείδητα τον εαυτό τους στον ίδιο βούρκο με τους φασιστοαμπάχαλους που προσπαθούσαν να σκοτώσουν εργάτες στις 20/10. Η ζωή είναι πολύ πιο πολύπλοκη από τα απλά τηλεοπτικά σενάρια όπου την υποβιβάζουν. Και πολύ πιο πονηρή. Το για πότε γίνεται κανείς από ειλικρινά προοδευτικός και ανατρεπτικός πιόνι στα χέρια του συστήματος δε λέγεται.ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙ-ΚΚΕ ΜΊΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΕΙΡΌΤΕΡΟς ΣΎΜΒΟΥΛΟΣ. ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΑ