Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

24 μέρες ΑΠΕΡΓΙΑΣ στο "ΝΟΒΟΤΕΛ" - Φουντώνει η αλληλεγγύη και από το εξωτερικό


Τις 24 μέρες απεργιακού αγώνα συμπληρώνουν σήμερα οι εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο «Νοβοτέλ», που δίνουν μια δύσκολη και αποφασιστική μάχη ενάντια στη σφαγή των μισθών τους, απαιτώντας την υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης η οποία να καλύπτει τις απώλειες από την εφαρμογή της κατάπτυστης κλαδικής ΣΣΕ (που προβλέπει μειώσεις 15%).

Στο πλήθος των μηνυμάτων συμπαράστασης και αλληλεγγύης στον αγώνα των εργαζομένων στο ξενοδοχείο «Νοβοτέλ», προστέθηκαν και αυτά από: Ενωση Τουρκοκυπρίων Δημοσίων Υπαλλήλων, Συνδικαλιστική Συνομοσπονδία Εργαζομένων Νιγηρίας, Συνδικάτο Εργαζομένων στις Κατασκευές Νιγηρίας, Δίκτυο Δασκάλων Εκουαδόρ, Πανπακιστανική Συνομοσπονδία Συνδικάτων, Ομοσπονδία Συνδικάτων στην Αγροτική Οικονομία, στα Τρόφιμα - Ποτά και στον Επισιτισμό - Τουρισμό Πορτογαλίας.

Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής σε ανακοίνωσή του υπογραμμίζει ότι «η αλύγιστη στάση των συναδέλφων μας, η οργάνωση και η ενότητά τους στο ταξικό σωματείο τους, η καθολική τους συμμετοχή στις αποφάσεις και τον απεργιακό αγώνα, το θάρρος τους ενάντια στην τρομοκρατία της εργοδοσίας και τις απειλές αποτελούν παράδειγμα για κάθε εργαζόμενο του κλάδου μας, για το σύνολο της εργατικής τάξης».

Τονίζει επίσης ότι «είναι απάντηση σήμερα για το τι κίνημα και με τι στόχο έχει ανάγκη η εργατική τάξη. Είναι απόδειξη πως η μάχη δίνεται μέσα στο χώρο δουλειάς - ο "αντίπαλος" είναι πρώτα και κύρια η εργοδοσία. Αναδεικνύει πως οι στερήσεις του αγώνα δεν είναι τίποτα μπροστά στις στερήσεις που μας επιβάλλουν κεφάλαιο - κυβέρνηση - Ευρωπαϊκή Ενωση».

2 σχόλια:

Ανδρέας είπε...

Άκουσα στο ράδιο ότι υπάρχει θετική εξέλιξη στην απεργία. Η εργοδοσία έπειτα από συνάντηση δεσμεύτηκε να καταβάλει το σύνολο των αποδοχών του Αυγούστου (παίρνοντας πίσω τις μειώσεις). Σε λίγη ώρα θα γίνει γενική συνέλευση και στην επόμενη συνάντηση θα γίνει προσπάθεια υπογραφής επιχειρησιακής σύμβασης εργασίας που θα δίνει πίσω το ποσό της μείωσης από την κατάπτιστη σύμβαση που υπέγραψε η Ομοσπονδία.

Οικοδόμος είπε...

Καλησπέρα Ανδρέα.
Ευχαριστούμε για την ενημέρωση.
Καλή δύναμη!