Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

«Ανθρωποι - χρώμα + σίδερο» στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος μέχρι και τις 28 Οκτώβρη

Μέχρι και τις 28/10, στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, ζωγράφοι, χαράκτες, γλύπτες, φωτογράφοι, μαζί με τη μουσική, το θέατρο, με κινηματογράφο, με καλλιτεχνικά εργαστήρια για τα παιδιά των εργαζομένων και των ανέργων, δίνουν το δικό τους στίγμα αγωνιστικής ταξικής αλληλεγγύης. Στήνουν το δικό τους μέτωπο καλώντας σε αγωνιστικό συναγερμό τους μαθητές, τους άνεργους, τους νέους και τις νέες, να συναντηθούν μαζί με το σύνθημα: Οι αγώνες είναι τέχνη του λαού και η τέχνη όπλο του. Για έκτη χρονιά η Κίνηση Εικαστικών Καλλιτεχνών «Πέρα(σ)μα» μαζί με τα συνδικάτα της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος διοργανώνουν την έκθεση εικαστικών «Ανθρωποι - χρώμα + σίδερο», που γίνεται μέσα στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, με τη συμμετοχή να έχει ξεπεράσει τους 250 καλλιτέχνες.

Στο Πέραμα, η Τέχνη προσπαθεί να υπηρετήσει τον πραγματικό της ρόλο. Να εμπνευστεί και να εμπνεύσει, να διαμορφώσει συμπεριφορές, στάση και δράση. Σε αυτήν την αλληλεπίδραση καλλιτέχνες και εργαζόμενοι συντονίζουν το βήμα τους. Η Τέχνη επιχειρεί να γίνει συναγωνιστής των εργαζομένων. Οπλίζεται η ίδια. Καλλιτέχνες και εργαζόμενοι στο ίδιο έργο αγωνιστές.

Οργανωτές: Κίνηση Εικαστικών Καλλιτεχνών «Πέρα(σ)μα», Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά, Πανελλήνια Ενωση Αμμοβολιστών - Καθαριστών, Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών, Σωματείο Ηλεκτρολόγων Πλοίων. Με την υποστήριξη: Της Λαϊκής Επιτροπής Περάματος, της Λαϊκής Επιτροπής Νίκαιας, της Επιτροπής Ανέργων Νίκαιας, της ΕΛΜΕ Πειραιά.

Λεωφορεία για την Εκθεση (κάνουν τέρμα στην Πύλη της Ζώνης Περάματος): Από Ομόνοια (Μενάνδρου): το Β18 και το Γ18. Από Πειραιά (σταθ. Ηλεκτρικού): το 843.


Διαβάστε το  ρεπορτάζ από το χώρο της έκθεσης για την ανταπόκριση του κόσμου  την ημέρα των εγκαινίων πατώντας ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: