Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ Αθήνας: Πικετοφορία στις 26 Γενάρη

Σε νέους μαζικούς αγώνες καλεί το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας τους εργαζόμενους στις κατασκευές και τα δομικά υλικά, αρχής γενομένης με την πικετοφορία που διοργανώνει την Πέμπτη 26 Γενάρη, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Κάνιγγος, στο πλαίσιο της κλιμάκωσης των αγώνων. Οι οικοδόμοι απαιτούν: Μέτρα προστασίας των ανέργων. Εκτακτο επίδομα. Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Υπογραφή ικανοποιητικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Να καταργηθούν όλα τα χαράτσια.

 Με σχετική ανακοίνωσή του, το Συνδικάτο επισημαίνει: «Δε συναινούμε με τίποτε στο σφαγείο που μας ετοιμάζουν η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, σε ό,τι έχει απομείνει ακόμα από τις κατακτήσεις μας. Μας θέλουν άνεργους. Μας θέλουν με μισθούς και μεροκάματα πείνας, για να θωρακίσουν την κερδοφορία της μεγαλοεργοδοσίας. Η κυβέρνηση παίρνει μέτρα που δεν αφήνουν τίποτε όρθιο από ό,τι μας έχει απομείνει. Προχωρούν σε πετσόκομμα μισθών και μεροκαμάτων, κατάργηση τριετιών, επιδομάτων, δώρων, απελευθέρωση απολύσεων, κατάργηση αποζημιώσεων, μείωση - απαλλαγή εργοδοτικών εισφορών με τραγικές συνέπειες για τους εργαζόμενους.

Και όλα αυτά κάτω από την ομπρέλα του "κοινωνικού διαλόγου" της ΓΣΕΕ, του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού με τελικό στόχο την κατάργηση της ασφάλισής μας. Καμιά επανάπαυση. Ολοι στο δρόμο τώρα. Για να τους εμποδίσουμε, να αποτρέψουμε τα βάρβαρα και ανατριχιαστικά τους σχέδια. Κλιμακώνουμε τώρα τον αγώνα μας. Συσπειρώνουμε και νέες δυνάμεις. Υπερασπιζόμαστε τη ζωή μας και την οικογένειά μας. Παραδειγματιζόμαστε από το μεγαλειώδη αγώνα των χαλυβουργών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: