Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Santa Claus is NOT coming to town...

Δεν τη παλεύει ο Άη Βασίλης! Αλήθεια σας λέω. Τα έχει παίξει τελείως! Από το πρωί μέχρι το βράδυ δεν κάνει άλλη δουλειά από το να ψάχνει για μια καλή δικαιολογία. Τι δικαιολογία; Μα για να μην έρθει φυσικά. Και πως γίνεται να έρθει βέβαια με άδεια χέρια.. Αφήστε που τον έχει πιάσει κατάθλιψη και τρέχει στους ψυχολόγους. Ξέρεις τι είναι να έχεις ως μοναδικό σκοπό και λόγο ύπαρξης την εμφάνισή σου μια συγκεκριμένη νύχτα του χρόνου και με τα δώρα σου να γεμίζεις ευτυχία τα παιδάκια όλου του κόσμου; Και ξέρεις τι είναι φέτος μετά από τόσα και τόσα χρόνια επιτυχημένων "εμφανίσεων" να μην έχεις μούτρα να παρουσιαστείς;

Μια χαρά τη βόλευε κάθε χρόνο ο Santas με τις κούκλες, τα playmobil και τα αρκουδάκια παλιότερα ή τα playstation, τα dvd των digimon και τον μπομπ σφουγγαράκη τελευταία. Το πολύ πολύ να έφερνε και κάποιο ποδήλατο. Σιγά το πράγμα. Έπαιρνε ένα εορτοδάνειο και το αγόραζε..

Φέτος όμως; Πως να φέρει όλα αυτά που του ζητάνε τα παιδάκια;  Πως να βρει δουλειά σε τόσους πατεράδες; Μακάρι να μπορούσε να τους προσλάβει αυτός όλους αλλά δε γίνεται. Άλλωστε έχει τόσα καλικαντζαράκια στη δούλεψή του και μάλιστα αμισθί... Πως να φέρει φαγητό στα παιδάκια που λιποθυμάνε στα σχολεία από την πείνα; Πως να τους φέρει βιβλία για να διαβάσουν; Πως να τους φέρει ηρεμία και γαλήνη στα σπίτια τους; Πως να τους φέρει σιγουριά και ελπίδα ότι όλα θα πάνε καλά; Πως στο καλό θα τους φέρει όλα αυτά που του ζητάνε; Αυτός παιχνίδια ξέρει μόνο να φέρνει...

Τι στο καλό έχουν πάθει όλα αυτά τα παιδιά και του ζητούν τέτοια πράγματα στα γράμματά τους; Τα παιδιά πρέπει να είναι ανέμελα, χαρούμενα, πρέπει να είναι... παιδιά! Τι τους κάνανε; Μόνο αυτά ξέρανε να κρατάνε τη μαγεία των Χριστουγέννων. Ποιος έκλεψε το χαμόγελό τους;

Καλέ μου Άγιε Βασίλη, μπορεί να είσαι μια (διαφημιστική) επινόηση της coca cola, μπορεί να εξυπηρετείς αλλιώτικους σκοπούς, καταναλωτικούς, που σου επιβάλλανε, αλλά δεν παύεις να είσαι κάτι μαγικό για τα παιδιά και να τους προσφέρεις χαρά και χαμόγελο. Κι αν φέτος σου 'ναι δύσκολο να προσφέρεις υλικά αγαθά όπως κάθε χρόνο, μπορείς πάντα να προσφέρεις το μοναδικό πράγμα που επιθυμούν τελικά τα παιδιά από σένα: ΑΓΑΠΗ!

Το διάβασα: http://zeidoron.blogspot.com/

4 σχόλια:

kariatida62 είπε...

Xρόνια Πολλά φίλε Οικοδόμε!
Άργησα και περνώ πολύ βιαστικά,διάβασα και για την κακή διάθεση του Αη-Βασίλη, σωστά τα λέει το απόσπασμα που μας έφερες. Τον συνάντησα κι'εγώ τον Μπάρμπα και ήταν στα μαύρα του τα χάλια....αλλά δεν θα το πιστέψεις φίλε μου, αναπάντεχα εκεί που καθόταν μεσ'την μαυρίλα του, γύρισε με κοίταξε άνοιξε το σακκούλι του, και μου πρόσφερε το δώρο που του είχα ζητήσει πριν πολλά πολλά χρόνια και κείνος πεισματικά αρνιόταν να μου το φέρει.
Δεν ήταν ακριβώς έτσι βέβαια όπως του τόχα ζητήσει, αλλά ικανοποιούσε όλες τις ανάγκες μου.
Τον χιλιοευχαρίστησα, και έφυγα χαρούμενη...
Οπότε δεν ξέρεις φέτος ο Άη Βασίλης μπορεί να είναι φειδωλός στους περισσότερους αν όχι σ'όλους του χρόνου,ίσως στα επόμενα χρόνια να ορθοποδίσει και να μας χαρίζει τα δώρα του...
Υπομονή,κουράγιο, δύναμη για το αύριο ας μας χαρίσει φέτος για νάρθουν τα καλύτερα...του χρόνου!
Θα τα ξαναπούμε, θα ξαναπεράσω να σε δω...

sofia είπε...

H αγάπη είναι το πιο σημαντικό και το πιο ακριβό δώρο. Αλλά η καταναλωτική κοινωνία μάς έχει μάθει να μετράμε τα πάντα με υλικά αγαθά. Μήπως ήρθε η ώρα να δούμε τις σχέσεις με τα παιδιά διαφορετικά; Τα παιδιά μας χρειάζονται να βλέπουν ότι τα αγαπάμε και ότι ενδιαφερόμαστε γι' αυτά. Ας ασχοληθούμε μαζί τους και όχι μόνο ως δώρο Χριστουγέννων, αλλά κάθε μέρα όλο το χρόνο. Νομίζετε ότι τα παιχνίδια και όλα τα άλλα κάνουν ευτυχισμένα τα παιδιά; Τα παιδιά για να είναι ευτυχισμένα θέλουν αγαπημένους γονείς και ήσυχο περιβάλλον. Άλλωστε πιστεύω ακράδαντα ότι όλα τα δύσκολα αντιμετωπίζονται καλύτερα όταν υπάρχει ομόνοια στο σπίτι.Ακόμη και η φτώχεια που ως γνωστόν φέρνει γκρίνια γίνεται πιο υποφερτή όταν στο σπίτι δείχνουμε κατανόηση και βοηθάμε και τα παιδιά μας να το καταλάβουν αυτό. Έρχονται δύσκολες μέρες ας το δώσουμε και στα παιδιά να το καταλάβουν αυτό προσφέροντας απλόχερα την αγάπη μας.
Καλή χρονιά και ας προσπαθήσουμε όσο μπορούμε να κρατήθούμε όρθιοι και αξιοπρεπείς για τα παιδιά μας πρώτα απ'όλα, τους το οφείλουμε.

Οικοδόμος είπε...

Kariatida62 καλησπέρα.
Πολύ χαίρομαι που έστω κι αν άργησε, ο ...Μπάρμπας σου έφερε το δώρο που του είχες ζητήσει. Είναι πολλές οι φορές στη ζωή που λέμε πως "ποτέ δεν είναι αργά". Στέκει αυτό, σαν αλήθεια, για κάποιες καταστάσεις σε προσωπικό επίπεδο. Η κατάσταση που βιώνουμε σήμερα όμως, γενικότερα, ισοπεδώνει κάθε προσωπικό "επίπεδο".
Δεν μπορούμε να περιμένουμε από κανένα "Αη Βασίλη" να μας βοηθήσει, ούτε να φορτώνουμε σ' αυτόν τις προσδοκίες μας για καλύτερες μέρες.
Στα χέρια τα δικά μας βρίσκεται η λύση, η οποία δεν είναι καθόλου εύκολη. Μέσω του "Αη Βασίλη" μπορούμε να περιμένουμε και να "κερδίζουμε" μικρές προσωπικές "νίκες" ο καθένας, που όμως δεν είναι αρκετές για να εφησυχάζουμε. Δεν μας λύνουν τα προβλήματα. Η συλλογική προσπάθεια όμως, ο αγώνας όλων μας σε κάθε επίπεδο, θα φέρουν τη μεγάλη νίκη, το καλύτερο αύριο, τις ιδανικές συνθήκες για να μπορεί ο Αη Βασίλης (χωρίς εισαγωγικά) να επιτελεί απερίσπαστος το μεγάλο έργο του. Σε μικρά αλλά και σε ...μεγαλύτερα παιδιά. Χάρηκα που σε είδα, να περάσεις μια όμορφη πρωτοχρονιά σου εύχομαι, και καλή δύναμη για τη δύσκολη νέα χρονιά.
Χρόνια πολλά με υγεία!

Οικοδόμος είπε...

Σοφία καλησπέρα.
Δεν μπορώ να προσθέσω κάτι στα λεγόμενά σου. Δεν μου αφήνεις κανένα περιθώριο. Μίλησες και για μένα μέσα από το σχόλιό σου. Η αγάπη είναι η πυξίδα στη σχέση μας με τα παιδιά. Αυτό πήραμε απ' τους γονείς μας, αυτό κουβαλάμε μέσα μας, αυτό είναι το μόνο που μπορούμε να προσφέρουμε απλόχερα, χωρίς να σκεφτόμαστε κανένα κόστος. Γιατί η αγάπη δεν κοστίζει. Η αξία της είναι όμως ανεκτίμητη. Δεν ξαφνιάζομαι με τις απόψεις σου. Δεν μπορείς να τις "κρύψεις". Τις διαβάζω στα κείμενα που ανεβάζεις στο μπλογκ σου, τις "ακούω" στις μουσικές σου, τις "βλέπω" στις φωτογραφίες σου. Και κάνουν την εκτίμησή μου προς το πρόσωπό σου ακόμα μεγαλύτερη. Εύχομαι να περάσετε καλά την πρωτοχρονιά, όλη η οικογένεια, με υγεία και χαρά. Τους χαιρετισμούς και τις ευχές μου στον συνάδελφο. Καλή δύναμη για τη νέα δύσκολη χρονιά που έρχεται. Χρόνια πολλά!