Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Τέσσερα χρόνια από τον θάνατο του Δημήτρη Κοτζαρίδη - Ανακοίνωση του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας


Κατά τη δεύτερη μέρα της 48ωρης πανελλαδικής απεργίας η μεγαλειώδης συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα δέχεται προσχεδιασμένη δολοφονική επίθεση από δυνάμεις του παρακράτους, που δρουν παράλληλα με τον κατασταλτικό μηχανισμό του κράτους. Η επίθεση, που διεξήχθη με πέτρες, μολότοφ, αλλά και εξοπλισμό που παρέπεμπε σε σώματα ασφαλείας, είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό πάνω από 80 απεργών εργατών.
Στη συγκέντρωση άφησε την τελευταία του πνοή ο γραμματέας του παραρτήματος Βύρωνα του Συνδικάτου Οικοδόμων και συνδικαλιστής του ΠΑΜΕ, Δημήτρης Κοτζαρίδης.

Τέσσερα χρόνια συμπληρώνονται αύριο από τις 20 Οκτώβρη του 2011, και τη μεγάλη κινητοποίηση και συγκέντρωση των ταξικών σωματείων, στο Σύνταγμα. «Από εκείνη τη μεγαλειώδη κινητοποίηση που χτυπήθηκε από κάθε λογής φασιστοειδών, αναρχικών, χρυσαυγιτών και γνωστών - αγνώστων κουκουλοφόρων, από το κράτος και παρακράτος, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο συνάδελφός μας Δημήτρης Κοτζαρίδης», τονίζει σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας. Και προσθέτει:

«Σήμερα και πάντα τιμάμε θα τιμάμε τους συναδέλφους μας που έδωσαν ότι πολυτιμότερο είχαν, την ίδια τους τη ζωή στον αγώνα που δίνει η τάξη μας.

Παίρνουμε δύναμη και κουράγιο από τη συμβολή τους, ατενίζοντας το αύριο. Πιο απαιτητικά παλεύουμε για την ανασυγκρότηση του κινήματος και την ισχυροποίηση της ταξικής γραμμής.

Εντείνουμε την προσπάθειά μας απέναντι στο κεφάλαιο και στο πολιτικό του προσωπικό, είτε δεξιό, είτε "αριστερό".

Δυναμώνουμε τους αγώνες μας για να ανοίξουμε το δρόμο για βαθιές και ριζικές αλλαγές, όχι μόνο για το ασφαλιστικό, αλλά σε όλα τα επίπεδα προς όφελος της εργατικής τάξης και των φτωχών στρωμάτων». 

902

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Κρίμα κι ήταν νέος άνθρωπος. ΄Οχι ότι αν ήταν μεγάλος δεν θα λυπόμουν αλλά για τους νέους λυπάσαι δυο φορές. Να 'ναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει.