Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Οι ιστορικές ευθύνες του ΚΚΕ και… τα κομποσκοίνια της ΑΝΤΑΡΣΥΑ


Είναι κακό στην άμμο να χτίζεις παλάτια ...ο βοριάς θα τα κάνει συντρίμμια κομμάτια... Το τραγούδι του αξέχαστου Πάνου Γαβαλά το αφιερώνουμε στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τους πέριξ αυτής. Όλους αυτούς που χωρίς ίχνος ντροπής εξακολουθούν, όπου σταθούν και όπου βρεθούν, να ομιλούν για τις ιστορικές ευθύνες του ΚΚΕ με αφορμή τη στάση του στο δημοψήφισμα και στις διαπραγματεύσεις που το ακολούθησαν.

Θυμίζουμε σε κάθε αριστερό και ριζοσπάστη άνθρωπο τα εξής:

Πρώτον: Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε ανακοίνωσή της στις 2 Ιούλη έκανε κριτική στη θέση του ΚΚΕ και μεταξύ των άλλων σημείωνε:

«Επιλέγουμε ΟΧΙ επειδή: ...Εάν επικρατήσει το ΟΧΙ καμία κυβέρνηση δεν θα τολμήσει να επιβάλει μέτρα που θα έχουν ακυρωθεί από το λαό και περιέχονται τόσο στη συμφωνία που πρότειναν ΕΕ - ΕΚΤ - ΔΝΤ, όσο και στην πρόταση της κυβέρνησης...».

Τι από τα παραπάνω επιβεβαιώθηκε από τη ζωή; Τίποτα. Αντίθετα φούσκωναν οι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ έναν αριστερό κόσμο με αυταπάτες ότι με ένα «ηχηρό» ΟΧΙ μπορεί δήθεν ο ΣΥΡΙΖΑ να αρνηθεί το ρόλο του ως κόμμα της πλουτοκρατίας και της ΕΕ και να «βάλει πάγο» στην επερχόμενη αντιλαϊκή λαίλαπα. Έριχναν δηλαδή νερό στο μύλο της επιχειρηματολογίας της κυβέρνησης. Λογικό για ένα χώρο που έχει κολλήσει χιλιάδες ώρες ένσημα ως ουρά του ΣΥΡΙΖΑ.

Τι έλεγε το ΚΚΕ στη διακήρυξη της ΚΕ στις 29 Ιούνη; «Το κάλπικο ΟΧΙ που προτείνει η κυβέρνηση είναι ένα μεγάλο ΝΑΙ στο μνημόνιο ΣΥΡΙΖΑ, είναι ΝΑΙ στην κλιμάκωση της επίθεσης σε βάρος του λαού». Επιβεβαιώθηκε; Ασφαλώς και επιβεβαιώθηκε, γιατί το ΚΚΕ έχει λυμένο το αντικειμενικό: Καμιά κυβέρνηση στο πλαίσιο του καπιταλισμού, όσο αριστερή χρυσόσκονη και να πασπαλιστεί, δεν μπορεί να μην υποκλιθεί στο βασικό της καθήκον που δεν είναι άλλο από την εξυπηρέτηση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων και το τσάκισμα των λαϊκών δικαιωμάτων.

Δεύτερον: Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε ανακοίνωσή της στις 6 Ιούλη μεμφόμενη το ΚΚΕ παρουσίαζε ως φιλολαϊκή διέξοδο την έξοδο από την Ευρωζώνη (χωρίς καμιά άλλη προϋπόθεση)... Υιοθετούσε δηλαδή ως φιλολαϊκή διέξοδο το δρόμο που προέκριναν τμήματα τόσο του εγχώριου όσο και του γερμανικού κεφαλαίου (π.χ. Γερμανοί βιομήχανοι / Σόιμπλε, Έλληνες φαρμακοβιομήχανοι) για το δικό τους συμφέρον.

Είμαστε σίγουροι ότι οι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ τράβηξαν μεγάλο μαρτύριο, καθώς μέχρι την τελευταία στιγμή εύχονταν για μια «ρήξη». Μέχρι και κομποσκοίνια πήραν και τάματα έκαναν να τα τσουγκρίσει ο Τσίπρας. Γι' αυτό και κάλεσαν την Κυριακή σε συλλαλητήριο στο Σύνταγμα με σύνθημα «Τέρμα στις διαπραγματεύσεις»(!!!...) εξακολουθώντας να καλλιεργούν αυταπάτες για τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ(...) λες και ο Τσίπρας στις Βρυξέλλες δεν διαπραγματευόταν για λογαριασμό του κεφαλαίου. Λες και τα μέτρα δεν καταρτίστηκαν κατ’ εντολή της αστικής τάξης. Αλήθεια, δεν μας λένε αν στην κυβέρνηση δεν βρισκόταν ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η ΝΔ, θα την καλούσαν «να φύγει από τις διαπραγματεύσεις»; Ρητορικό το ερώτημα...

Δυστυχώς για αυτούς, η «ρήξη»-καρικατούρα, για την οποία εύχονταν, δεν ήρθε. Αλλά και να ερχόταν, πάλι ο λαός μας θα την πλήρωνε τη νύφη, καθώς τόσο η συμφωνία όσο και το «ατύχημα» (το επονομαζόμενο Grexit) εντός των τειχών της εξουσίας του κεφαλαίου σημαίνουν καταστροφή για τα λαϊκά στρώματα.

Μ. Σελιανίτης
902

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συγνώμη ! Που μπορούμε να ακούσουμε αυτό το τραγούδι ; ή τουλάχιστον τα λόγια του ;

Σας είμαι ευγνώμων για μια πληροφορία σας !

Ευχαριστώ θερμά !

Unknown είπε...

Φίλε "ανώνυμε" το τραγούδι είναι "Οτι αρχίζει ωραία" και το βρίσκεις απο τον Μπάμπη Τσετίνη στην διεύθυνση https://www.youtube.com/watch?v=BVzVHBjTZ8g όπως επίσης και απο τον Κότσιρα.

Ανώνυμος είπε...

.... Ευχαριστώ !!

Ανώνυμος είπε...

Φίλε το βρήκα και της άκουσα και της δύο ερμηνείες, αλλά την φράση/λέξη κομποσκοίνια δεν την βρήκα, άκουσα πουθενά ! Μήπως είναι άλλος ο τίτλος ;

Πάντως εγώ θα του πρότεινα
α) Πετραδάκι Πετραδάκι ....
β) Πάλι μου άρχισες μικρό τρίπλες σαν τον Σιδέρι σε κυνηγώ στον Βύρωνα και είσαι στο Περιστέρι, μα έλα που σε έπιασα οφσάιντ διαβολάκι στο τέρμα στα Πετράλωνα και στου Καραϊσκάκη ...
ή
γ) Λες και χτίζαμε στην άμμο, με τον Καζατζίδη

Αλλά αφιερώσετε τους και τα τρεία !

Χαιρετώ

Ανώνυμος είπε...

Θα πρότεινα να αφιερώσει το ΚΚΕ ένα τραγουδάκι -παλιό- σ' όλα αυτά τα καλόπαιδα που φύγανε απ' το ΚΚΕ -πολλοι και της ανταρσίας- αλλά και του σύριζα. Μιλώ για αυτούς που πήγαν να διαλύσουν το ΚΚΕ ή που θα το ευχαριστιόνταν πολύ σήμερα να το δουν διαλυμένο ,όχι για τον καθένα που διαφώνησε κι έφυγε.
Δεν ξέρω ποιος το τραγουδάει ούτε όλα τα λόγια μόνο αυτά που πιστεύω ότι πάνε.

Αυτός ο άλλος που σε πήρε από μένα
Αυτός ο άλλος, αυτός ο άλλος
Είναι ευεργέτης μου μεγάλος.
Πες μου λοιπόν πού βρίσκεται
να πάω να του μιλήσω
κι από τα βάθη της καρδιάς
να τον ευχαριστήσω.

Ανώνυμος είπε...

΄Ενα "όχι" που αμέσως μόλις κατατέθηκε απ' το 62% των ψηφισάντων κι όχι των ψηφοφόρων (έχει σημασία κατά την γνώμη μου) μετατράπηκε σε "ΝΑΙ" καραμπινάτο. Ναι σε όλα τα μνημόνια, ναι στην υποταγή, ναι στο ξεζούμισμα του λαού, Ναι στην κυβέρνηση και στην πολιτική της. ΄Ενα "όχι-ΝΑΙ" που οι ανταρσυανοί ΞΕΡΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΌΤΙ ΔΕ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΑΡΘΕΙ ΠΙΣΩ ΟΥΤΕ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΈΡΙΞΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ ΩΣ ΕΝΔΕΙΞΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΎΝΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΝ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΠΟΥ ΤΟ ΕΡΙΞΑΝ. ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΘΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ "όχι-ΝΑΙ" ΣΤΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΨΗΦΟΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΎΝΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ. Εξαπάτησαν με δόλο και ξέροντας ότι το κάνουν, λοιπόν οι ανταρσυανοί τους ψηφοφόρους. Στο βαθμό βέβαια που μπορούσαν γιατί δεν έχουν και τόσο μεγάλη δύναμη. Αλλά όσο τους έπαιρναν οι δυνάμεις τους το έκαναν και με μεγάλη τους χαρά. Για το βόλεμα, για την καρεκλιτσα που μπορεί να έπαιρνε κάποιος απ' αυτούς, (όπως ο Τσακνής τους στην ΕΡΤ). Μόνο που απ' ό,τι φαίνεται αρχίζει να τους γίνεται μπουμερανγκ. ΄Ηδη μυξοκλαίνε στα σάιτ τους ότι δεν ήταν τόσο μαζική η συγκέντρωσή τους την Τετάρτη. Κι όντως δεν ήταν. Ούτε και τις προηγούμενες μέρες. Και πώς να είναι όταν τον κόσμο τους οι ίδιοι τον έστειλαν σπίτι του με αυταπάτες ότι ο Τσίπρας είναι καλός αριστερός; Κι απ' την άλλη; Δε φαίνεται φως στο βόλεμα. Ούτε που τους αναφέρουν οι συριζαίοι ως συνβοηθούς. Σαν να μην υπάρχουν. Αχάριστοι συριζαίοι.

Ας αφιερώσω λοιπόν κι εγώ ένα τραγουδάκι στην Ανταρσύα μια και βλέπω να αφιερώνουν κι άλλοι.

Το θολωμένο μου μυαλό.... Καζαντζίδης Πιστεύω ότι θα πηγαίνει ταμάμ στους ανταρσυανούς να το τραγουδάνε στον εαυτό τους.

Σοφία

Παύλος είπε...

το πόσο ορθή και σωστή ήταν και ειναι η τακτική που ακολουθεί η ηγεσία του ΚΚΕ θα φανεί στο λογαριασμό που σε λίγο θα έρθει.....

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

Παυλος@
Αν υπονοεις εκλογικα ποσοστα ,μπαρουφα ειπες !Γιατι το κκεδικο ποτε δεν βασησε την πολιτικη ,στρατηγικη και τακτικη του με βαση αυτα .Αν ηταν ετσι θα ηταν μονιμα λαθος τα τελευταια 40 χρονια ,αφου η τεραστια πλειοψηφια σας 80-90% ακολουθουσατε τους μπλε και πρασινους "κοκκους" που σας καταντησαν αορατους και αρα "αντιστροφα" θα ειχατε δικιο εσεις κι αυτοι !!
Αν υπονοεις "αλλα πραγματα" μην φοβασαι ...και γι αυτα ΕΤΟΙΜΟΙ ειμαστε το μαθημα μας στην Καζερτα,τον Λιβανο και την Βαρκιζα το πηραμε ,ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ

Ανώνυμος είπε...

Φίλε μου πάρα λίγο λιγουλάκι φρένο !
Κυκλοφοράς με υπερβολικό Τονάζ ! Υπερφόρτωσες το όχημα ! Τα παράσημα σου έχουν μεγάλο βάρος ! Πρόσεχε θα κλατάρει το .. Όχημα !


Ο Ούτος ή Αλλος

Ανώνυμος είπε...

Αποδείχτηκε πολύ μικρή. Η αίθουσα του Νοβοτέλ!! Για να χωρέσει όλο αυτό τον κόσμο που ήρθε για ν' ακούσει τον λόγο του ΚΚΕ. Ελπιδοφόρο μήνυμα αυτή η εξέλιξη. Μέσα στη μιζέρια και την κακομοιριά του κάλπικου "όχι" των Σύριζα- Ανταρσύα- Ανελ και άλλων δυνάμεων που μόνο με το λαό δεν είναι.
" Τιποτα δεν πάει χαμένο" που έλεγε κι ο Λοΐζος.

Ανώνυμος είπε...

Ουάου!!! Τι βλέπω; Αφιερώνουμε τραγουδάκια; Ναι αλλά γιατί μονο στην Ανταρσύα; Εδώ υπάρχει ένας έρωτας μεγάλος Σύριζα και Ανταρσύας. Ζευγαράκι θα τους δούμε όπως και είναι.
Το τραγουδάκι τους;

Σύριζα και Ανταρσύα μαζί: Πόσο άλλαξες, πόσο άλλαξα... (ένεκα του έρωτος για την κυβέρνηση βλέπετε)
Ανταρσύα (μόνη της η κοπελιά μας):Τα όνειρά μου κόκκινα
Σύριζα (σιγοντάροντας):Τα όνειρά μου άσπρα...
Σύριζα και Ανταρσύα μαζί: ρούχα μαζί που πλύθηκαν κι έχουνε γίνει ροζ (όπως κι οι γραμμές τους)...
Και συνεχίζουν..
Εμείς οι δυο πάμε πακέτο, δε θα χωρίσουμε ποτέ, εμείς οι δυο παμε πακέτο κατάλαβέ το...

΄Αντε καλό καλοκαίρι. Καλο είναι να γελάμε με τους Χατζηαβάτες της εποχής μας. Γεμίζουμε μπαταρίες για τους αγώνες που έχουμε μπροστά μας.