Με υψηλούς προσκεκλημένους από το ένδοξο παρελθόν του συλλόγου, διοικούντων, στελεχών της τωρινής ομάδας, αλλά και παρουσία απλού κόσμου, εγκαινίασε στο Αλεξάνδρειο, στη Θεσσαλονίκη, το νέο μουσείο της η ΚΑΕ Αρης.
Χώρος όμορφα φτιαγμένος, που «Θυμίζει πολλά στους παλιούς και βοηθά τους νέους να μάθουν», όπως σχολίασε ο Νίκος Γκάλης, ο οποίος έφτασε στο γήπεδο συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Ελένη και την κόρη του Στέλλα. «Είναι συγκινητική στιγμή για όλους μας», συμπλήρωσε ο άλλοτε εμβληματικός αρχηγός των «κίτρινων» και πρόσθεσε: «Εδώ είναι η ψυχή μου, ήμουν, είμαι και θα είμαι Αρης. Είναι όμορφο να βλέπω παλιούς συμπαίκτες. Εδωσα προσωπικά αντικείμενα για το μουσείο, όσα μπορούσα δηλαδή, διότι πολλά πράγματά μου τα έχω δώσει σε κόσμο». […]
Ελάχιστα νωρίτερα από τον Γκάλη, στο Παλέ Ντε Σπορ αφίχθη ο πρωτεργάτης από τον πάγκο της «αυτοκρατορίας» του Αρη τη δεκαετία του 1980 και στις αρχές του 1990, Γιάννης Ιωαννίδης, λέγοντας: «Το μουσείο έπρεπε να φτιαχτεί νωρίτερα. Πρέπει να σέβεσαι την ιστορία σου. Το σημαντικό είναι να βρίσκεσαι σε αυτό το γήπεδο με την ψυχή σου και όχι μόνο όταν υπάρχουν δημοσιογράφοι. Ετσι είμαι εδώ τώρα». Κατέληξε, αφού εξήγησε ότι έδωσε με ευχαρίστηση προσωπικά αντικείμενα για το μουσείο (σ.σ. μεταξύ των οποίων και το θρυλικό σακάκι που φορούσε συνέχεια στη θητεία του στον Αρη) […].
Προσκεκλημένοι στην εκδήλωση ήταν πολλοί από τους παλιούς καλαθοσφαιριστές της ομάδας, εκ των οποίων ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα οι Ντίνος Αγγελίδης, Βασίλης Λυπηρίδης, Νίκος Φιλίππου, Μιχάλης Ρωμανίδης, Βαγγέλης Βουρτζούμης, Γιώργος Χρυσανθόπουλος, Γιάννης, Σιούτης, Γιώργος Φλώρος, Δημήτρης Τσαλδάρης, Μάριο Μπόνι, ο πρόεδρος των επιτυχιών του παρελθόντος, Ακης Μιχαηλίδης. Εκπροσωπώντας την τωρινή ομάδα παρόντες ήταν ο προπονητής των «κίτρινων», Δημήτρης Πρίφτης, ο αρχηγός του τμήματος Σπύρος Μούρτος, ο Τάσος Δήμας, ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Λευτέρης Αρβανίτης, μέλη του διοικητικού συμβουλίου, στελέχη του συλλόγου των βετεράνων καλαθοσφαιριστών, προεξέχοντος του προέδρου τους, Αστέριου Γούσιου, αλλά και από τη νέα γενιά καλαθοσφαιριστών, που θήτευσαν στο παρελθόν στην ομάδα, οι Δημήτρης Χαριτόπουλος, Δημήτρης Βεργίνης.
Η κατασκευή του μουσείου ολοκληρώθηκε μετά από τρία χρόνια δουλειάς που συντόνισε ο Πέτρος Ράσογλου, μέλος του συλλόγου των βετεράνων καλαθοσφαιριστών του Αρη. Κόστισε η κατασκευή του 30.000 ευρώ που δόθηκαν, όπως εξηγήθηκε, από χορηγούς. Φιλοξενούνται σε αυτό τα 21 τρόπαια που κατέκτησε η ομάδα, εντός και εκτός Ελλάδας, από το πρώτο Πρωτάθλημα το 1930, τους ευρωπαϊκούς τίτλους (1993, 1997, 2003, ως το τελευταίο Κύπελλο Ελλάδας το 2004. Πάνω, δε, από τις προθήκες με τα τρόπαια υπάρχουν 21 μικρές τηλεοράσεις που προβάλουν τα παιχνίδια στα οποία κατακτήθηκαν οι τίτλοι. Υπάρχουν πολλές φωτογραφίες που αποτυπώνουν το μακρινό, αλλά και πιο πρόσφατο ένδοξο παρελθόν του Αρη, προσωπικά αντικείμενα από τις συλλογές των Νίκου Γκάλη, Γιάννη Ιωαννίδη, Λευτέρη Σούμποτιτς, Γιάννη Πέγκου, φανέλες παλιών παικτών. Σε κεντρικό σημείο της αίθουσας, επίσης, με προτζέκτορα, καταγράφεται η ιστορία του συλλόγου, συνδυασμένη με την ιστορία της Θεσσαλονίκης, ενώ ένας τοίχος της καλύπτεται από 96 μπάλες με τα ονόματα των παικτών που κατέκτησαν τίτλο με τον Αρη, με στόχο σταδιακά να αποκτήσουν όλες τις υπογραφές τους.
Κείμενο: onsports.gr
Φωτογραφίες: star.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου