Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Σύγχρονος ―«αριστερός»― κυβερνητικός συνδικαλισμός χωρίς προσωπεία…

Ταυτοπροσωπία...

Ο γιατρός Γιάννης Μπασκόζος, μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος του κόμματος για την «Υγεία και το Κοινωνικό Κράτος», ήταν Α' Αντιπρόεδρος του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ).
Ηταν και υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στη Β' Αθηνών στις εκλογές της 25.1.2015, αλλά δεν εκλέχτηκε. Η πίκρα του -σύμφωνα με ανάρτησή του στο Facebook- που δεν υπουργοποιήθηκε αντικαταστάθηκε με το διορισμό του στη θέση του γενικού γραμματέα Δημόσιας Υγείας. Μόλις χτες εκδόθηκε και το σχετικό Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως με το διορισμό του.
Ομως χτες, το «Αγωνιστικό Μέτωπο Γιατρών» (ΑΜΓ) -η παράταξη που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ- ανακοίνωσε και το ψηφοδέλτιο για τις εκλογές του ΠΙΣ, που γίνονται στις 8 Μάρτη 2015 για την ανάδειξη των οργάνων. Ανάμεσα στους 15 υποψηφίους του ΑΜΓ είναι και ο Γιάννης Μπασκόζος.
Παλιά ο κυβερνητικός συνδικαλισμός είχε διακριτούς ρόλους. Δηλαδή την κυβερνητική πολιτική στο συνδικαλιστικό κίνημα υπηρετούσαν συνδικαλιστές που δεν είχαν και κυβερνητικές θέσεις.
Μετά -για να θυμηθούμε και κάποιους παλιούς όρους- το ...προτσές που έφερε τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, περισσεύουν οι διακριτοί ρόλοι: Αρκεί η ταυτοπροσωπία.
Αϊντε και πρόεδρος του ΠΙΣ κ. Γενικέ...

(Επιλογή φωτό: Οικοδόμος)

3 σχόλια:

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

Αν δε με απατάει η μνήμη μου, υπήρχε ένας Μπασκόζος τη δεκαετία '80, αρχές, που ήταν επιφανής αστέρας της ΚΝΕ, στελεχάρα.
Εχει σχέση, η παίζει νάναι κι ο ίδιος;

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

...δε με απατάει η μνήμη μου:
http://www.docmed.gr/giannis-baskozos-genikos-grammateas-igias/

Ν.Τριπαλούδης είπε...

Ο Γιάννης Ν. Μπασκόζος στελεχάρα της ΚΝΕ είναι άλλος. Μαθηματικός. Μέλος του ΚΣ στη δεκαετία του '80. Υπεύθυνος για τον πολιτισμό. Τώρα είναι διευθυντής του περιοδικού ΔΙΑΒΑΖΩ