Τρίτη, 31 Μαρτίου 2015

Η αυτοκτονία δεν είναι λύση...


Με μια πικέτα στο στήθος για τα χρέη του ένας 71χρονος, ο Θ. Κ., συνταξιούχος του ΙΚΑ, πήδηξε απ' τον τέταρτο όροφο του σπιτιού του στη Νέα Ιωνία το Σάββατο (28.3.2015), ώρα 10.45 π.μ. Ο θάνατός του δεν αποτέλεσε είδηση για κανένα από τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης.
Η πράξη απελπισίας του συνταξιούχου ήρθε ως μοιραία κατάληξη μιας βάρβαρης πολιτικής των κυβερνήσεων - και συγκυβερνήσεων προηγούμενων και νυν - που υπηρετούν την Ευρωπαϊκή Ενωση, σφαγιάζοντας τα δικαιώματα των λαϊκών στρωμάτων και περιθωριοποιώντας την Τρίτη Ηλικία. 

Η αυτοκτονία δεν είναι λύση. Οι σημερινοί συνταξιούχοι, η γενιά που διάβηκε μέσα από φωτιά και ατσάλι, έχουν διδαχτεί πως η αντίσταση στη βαρβαρότητα μπορεί να εκφραστεί μέσα απ' τη συλλογική, λαϊκή αντίσταση και αλληλεγγύη. Αυτό εκφράζουν οι συνταξιούχοι με τις αυριανές κινητοποιήσεις τους δείχνοντας το δρόμο για να ορθώσει και πάλι ο λαός το ανάστημά του.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Κατ' αρχήν κρίμα για τον άνθρωπο.
Κοίτα όμως που και με "πρώτη φορά αριστερά με ολίγον από ακροδεξιά" οι αυτοκτονίες συνεχίζονται. Στο ίδιο μοτίβο. Σαν να χλευάζει η ζωή όλους αυτούς που μας έλεγαν προεκλογικά ότι ένας λόγος που πρέπει να ψηφίσουμε Σύριζα ήταν για να σταματήσουν οι συνάνθρωποί μας να κάνουν το απονενοημένο βήμα προς την αυτοχειρία.