Σάββατο, 7 Μαρτίου 2015

Αντιδράσεις για την «απαλλαγή» Κασιδιάρη - Γιάννα Παπαδάκου: Η Δικαιοσύνη να διορθώσει το λάθος


Δεν με έχει σοκάρει τόσο η «απαλλαγή» για τυπικούς λόγους του Ηλία Κασιδιάρη για τον, σε απευθείας σύνδεση, ξυλοδαρμό της βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη.

Δεν με έχει καν σοκάρει η διαγραφή των όσων διδάχθηκα στη Νομική Σχολή της Αθήνας στο Ποινικό Δίκαιο· ότι δεν νοείται απλή σωματική βλάβη για χτύπημα στο κεφάλι. Πλήθος δικαστικών αποφάσεων επικυρώνουν αυτόν τον κανόνα, υπάρχει νομολογία δηλαδή.

Υπάρχει βίντεο από συνέντευξη της Λιάνας Κανέλλη στον Alpha, το βράδυ του γρονθοκοπήματος, σε πολιτική εκπομπή της υπογράφουςας να μιλάει με μελανιασμένο πρόσωπο!

Αλλά ούτε με σοκάρει ότι οι δικαστές «δεν είδαν» ότι στο βίντεο καταγράφεται η κίνηση Κασιδιάρη να χτυπάει με μανία μπουνιές και με τα δυο χέρια του. Δεν γλίστρησε, όπως είπε ο εισαγγελέας. Βεβαίως είχε δόλο και πρόθεση και ήθελε να χτυπήσει.

Εκείνο που με σοκάρει είναι το μήνυμα της Δικαιοσύνης στους απανταχού νταήδες: χτυπάτε ελεύθερα δεν θα έχετε καμία συνέπεια. Δεν αποδεικνύεται ο δόλος!

Αυτό το μήνυμα η Δικαιοσύνη πρέπει να το πάρει πίσω. Όχι μόνο διότι η απόφαση είναι καταφανώς λάθος! Κυρίως για να διορθώσει την λάθος επιείκεια σε... λάθος στιγμή τώρα που σε περίπου ένα μήνα αρχίζει και η δίκη της Χρυσής Αυγής. Η Δικαιοσύνη να διορθώσει το λάθος Αυτεπαγγέλτως. Έχει τον τρόπο. Γιατί αλλιώς η επιείκεια είναι ανοχή στη βία. Γιατί άραγε;

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Για ποια δικαιοσύνη μιλάμε;