Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Σύσκεψη για την αντιπλημμυρική προστασία από την Ομοσπονδία και το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας


Συγκέντρωση - συζήτηση για την αντιπλημμυρική προστασία διοργανώνουν η Ομοσπονδία και το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, την Πέμπτη 2 Απρίλη στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα ΚΥΒΕ (Εθν. Μακαρίου 1, Περιστέρι).
Συγκεκριμένα, στην κοινή ανακοίνωση - κάλεσμά τους αναφέρουν: «Οι πρόσφατες πλημμύρες στη Δυτική Αθήνα, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας, μας υπενθύμισαν με τον πιο οξυμένο τρόπο ότι το ζήτημα της αντιπλημμυρικής προστασίας είναι σε προτεραιότητα για τις εργατικές, λαϊκές οικογένειες, που κάθε χρόνο βρίσκονται στο έλεος των καιρικών φαινομένων και μετρούν καταστροφές στα νοικοκυριά τους, στα μαγαζιά τους, στις καλλιέργειές τους.
Η υλοποίηση υποδομών και έργων αντιπλημμυρικής προστασίας εξασφαλίζει όχι μόνο δουλειά στους οικοδόμους και τους άλλους εργαζόμενους στις κατασκευές, αλλά ταυτόχρονα προστατεύει τα λαϊκά νοικοκυριά από κινδύνους και καταστροφές.
Η σημερινή κατάσταση, η έλλειψη έργων αντιπλημμυρικής προστασίας δεν είναι συνέπεια ενός κακού σχεδιασμού των εκάστοτε κυβερνήσεων. Οι λαϊκές ανάγκες για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας παραμένουν ακάλυπτες γιατί τα έργα που ιεραρχούνται επιλέγονται στη βάση των αναγκών της κερδοφορίας των μεγάλων κατασκευαστικών ομίλων. Έτσι τα προηγούμενα χρόνια έγιναν μεγάλα έργα και υποδομές που άφησαν τεράστια κέρδη στους κατασκευαστικούς ομίλους και για τη χρήση τους οι εργαζόμενοι πληρώνουν ακριβό αντίτιμο.
Η Ομοσπονδία Οικοδόμων και το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας παίρνουμε αυτή την πρωτοβουλία διοργάνωσης της συγκέντρωση - συζήτησης, με στόχο την οργάνωση του αγώνα και της διεκδίκησης μέτρων προς όφελος του λαού και σας καλούμε να πάρετε μέρος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: