Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Ο Φιντέλ συναντήθηκε με τους "5" Κουβανούς ήρωες στην Αβάνα (14 ΦΩΤΟ)


Πολύωρη συνάντηση με τους πέντε Κουβανούς που εξέτισαν ποινές πολύχρονης φυλάκισης στις Ηνωμένες Πολιτείες, επειδή ξεσκέπασαν τρομοκρατικά σχέδια ενάντια στην Κούβα, είχε το Σάββατο στην Αβάνα, ο ηγέτης της κουβανικής επανάστασης Φιντέλ Κάστρο.
Χθες Δευτέρα, η εφημερίδα «Granma», επίσημο όργανο του ΚΚ της Κούβας, δημοσίευσε επιστολή του Φιντέλ Κάστρο σχετικά με την πεντάωρη συνάντηση που είχε με τους «Πέντε Κουβανούς Ήρωες», ενώ το δημοσίευμα συνοδευόταν από μια σειρά φωτογραφιών από τη συνάντηση που είχε μαζί τους ο 88χρονος Κάστρο.














Στην επιστολή ο ιστορικός ηγέτης της Κούβας, ο οποίος έχει αποσυρθεί από την εξουσία εδώ και επτά χρόνια, τόνισε ότι αυτοί οι άνδρες δεν έβλαψαν ποτέ τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά εργάστηκαν για να προβλέψουν και να προλάβουν τρομοκρατικές ενέργειες ενάντια στον κουβανικό λαό, που οργανώθηκαν από αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες.
Ο Κάστρο εξήρε παράλληλα την προσφορά των πέντε ηρώων στην κουβανική επανάσταση.
Οι πέντε Κουβανοί είχαν συλληφθεί το 1998 με την κατηγορία της κατασκοπείας σε βάρος των ΗΠΑ, κάτι που ουδέποτε αποδείχθηκε ενώπιον των αμερικανικών δικαστηρίων. Αφέθηκαν ελεύθεροι τον περασμένο Δεκέμβρη, στο πλαίσιο της διμερούς συμφωνίας για ανταλλαγή κρατουμένων. 

Κείμενο: 902.γρ
Φωτογραφίες: Local10.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: