Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

Τα ανατριχιαστικά στοιχεία και η κοινωνική τους βάση...


Τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας, από έκθεση των Ηνωμένων Εθνών, είναι ανατριχιαστικά. «Ενας άνθρωπος αυτοκτονεί κάθε 40 δευτερόλεπτα σε κάποιο σημείο του κόσμου. Η αυτοκτονία είναι η δεύτερη αιτία θανάτου στους νέους από 15 ως 29 ετών». Με αφορμή αυτά τα στοιχεία, προέκυψε ότι συνολικά 28 χώρες έχουν υιοθετήσει κάποιο κυβερνητικό πρόγραμμα αντιμετώπισης του φαινομένου που περιλαμβάνει: Περιορισμό της πρόσβασης σε φυτοφάρμακα και σε όπλα... Ούτε λέξη βεβαίως για τις κοινωνικές αιτίες που ευθύνονται για ένα ποσοστό αυτοκτονιών που όλο και αυξάνεται όσο βιώνουν οι λαοί τις επιπτώσεις της καπιταλιστικής κρίσης. Πολύ περισσότερο δεν τους συμφέρει να μιλήσουν για την εξάλειψη αυτών των αιτιών.

Γιατί υπάρχει κοινωνική βάση σε ένα τέτοιο φαινόμενο. Η καπιταλιστική οικονομική κρίση και οι πολιτικές των αστικών κυβερνήσεων έχουν κάνει εκατομμύρια εργατικές οικογένειες να χάνουν τη γη κάτω απ' τα πόδια τους. Βλέπουν τα παιδιά τους να πεινάνε και δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Βλέπουν τους γέροντες γονείς τους να μην μπορούν να πάρουν τα φάρμακά τους για να κάνουν θεραπείες και να αργοπεθαίνουν. Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκε η κρίση έχει πει: Κανείς δεν πρέπει να μείνει μόνος του μέσα στο σπίτι του, κανείς δεν πρέπει να σκύψει το κεφάλι και να βυθιστεί στο σκοτάδι της απελπισίας. Τα Σωματεία, τα Συνδικάτα, οι Λαϊκές Επιτροπές πρέπει να δείξουν το δρόμο της πραγματικής ταξικής αλληλεγγύης στους συναδέλφους, στους γείτονες, στα νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης. Η αγανάκτηση, η οργή και ο θυμός πρέπει να γίνουν οργανωμένη δύναμη σύγκρουσης και αγώνα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

για τις αιτίες που έχουν φέρει τους λαούς στην απογνωση και για την εξάλειψή τους θα φροντίσουν οι σοσιαλδημοκράτες όπου γης. Απο δω και πέρα το σχοινί για να κρεμαστούμε θα δίνεται τσάμπα κι όχι να το αγοραζουμε.΄Αμα δε θα υπάρχουν απελπισμένοι δεν θα υπάρχουν και αιτίες που δημιουργούν τους απελπισμένους. Ειναι μια ευγενική χορηγία των Συνδέσμων των πλουσίων όλου του κόσμου και των απανταχού μαντρόσκυλών τους σοσιαλδημοκρατών, νεοφιλελεύθερων δεξιών , ναζιστών.