Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δήμο Άρτας: «ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟΥ ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΣΚΟΙΝΙ…»


Η πλειοψηφία του ΔΣ των εργαζόμενων στο Δήμο Άρτας αφού έδωσε πλήρη κάλυψη στις πρωτοφανείς  και νόθες μεθοδεύσεις του προέδρου κ. Νικολάου Ν. συνεχίζει τον ολισθηρό της δρόμο βγάζοντας σχετικό δελτίου τύπου που δεν θα μπορούμε να μην σχολιάσουμε:

1.      Η πλειοψηφία του Δ.Σ. καταγγέλλει τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ  για παραταξιακό απομονωτισμό, χρησιμοποιώντας κομματικό διχαστικό λόγο. Οι χαρακτηρισμοί μπορεί εύκολα να δίνονται όμως οι πράξεις τόσο της πλειοψηφίας του σωματείου εργαζομένων στο Δήμο της Άρτας όσο και της Ομοσπονδίας, των εκπροσώπων της πρώην ΠΑΣΚΕ ΟΤΑ νύν Δημοσιοϋπαλληλική ανατροπή, αποδεικνύουν ποιός διαλέγει τον παραταξιακό απομονωτισμό. Αλήθεια τι είναι η παράνομη διαγραφή των εκπροσώπων των ταξικών δυνάμεων από το σωματείο; Ο αποκλεισμός όλων των αντιπροσώπων από το Συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ επειδή δεν διαχωρίζουν τους εργαζόμενους σε μόνιμους και αορίστου;  Ο αποκλεισμός όλων των συμβασιούχων από το συγκεκριμένο Σωματείο; Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλούν για σχοινί.

2.      Κανένας νόμος δεν απαγορεύει να ανήκει ο εργαζόμενος σε ένα κλαδικό σωματείο και σε ένα επιχειρησιακό. Ίσα-ισα ο 1264/82 το προβλέπει. Εξ άλλου γι’ αυτό αναγνωρίστηκε το κλαδικό σωματείο και από το πρωτοδικείο. Δεν υπάρχει λοιπόν κανένα νομικό επιχείρημα, δεν είναι νομικίστικη η απόφαση σας. Πολιτική είναι η απόφαση σας για να επιβάλλετε την «άκρα του τάφου σιωπή», να απομονώσετε κάθε διαφορετική φωνή,  και βέβαια να απομακρύνετε αν μπορείτε τις δυνάμεις, που συσπειρώνονται με το ΠΑΜΕ, που αποκαλύπτουν το ρόλο σας, τις επιδιώξεις σας και τις στοχεύσεις σας. Αυτή η τακτική εφαρμόζεται μόνο από όσους θέλουν τα σωματεία να είναι σφραγίδες.

3.      Το κλαδικό σωματείο έχει μέλη τους εργαζόμενους με οποιαδήποτε σχέση εργασίας (μόνιμους, αορίστου, συμβασιούχους) από όλες τις υπηρεσίες της Τοπικής Διοίκησης Α' και Β' βαθμού, καθώς οι εργαζόμενοι στην Τοπική Διοίκηση είτε είναι στους Δήμους είτε είναι στην Περιφέρεια αποτελούν έναν κλάδο. Όπως σε όλους τους κλάδους (κατασκευές, ενέργεια, μεταφορές) έτσι και στην τοπική διοίκηση οι εργαζόμενοι είναι διαφορετικών ειδικοτήτων και δουλεύουν με διαφορετικές σχέσεις εργασίας.

4.      Πως επικαλείστε την νομιμότητα των διαγραφών αφού στην Γ.Σ. που έγινε 18/6/2014 δεν συζητήθηκε τέτοιο θέμα και δεν υπήρξε έγγραφη πρόταση του ΔΣ που απαιτείται σύμφωνα με το καταστατικό για να παρθεί και αντίστοιχη απόφαση απο την Γ.Σ.;

5.      Τέλος η ίδια η ζωή αποδεικνύει, και όλοι οι εργαζόμενοι στο Δήμο και την περιφέρεια μπορούν με πράξεις να αποδείξουν ποιοί σήμερα αλλά και διαχρονικά κάνουν ότι μπορούν για να είναι οι εργαζόμενοι διασπασμένοι και ευάλωτοι στην διοίκηση, και ποιοί είναι αυτοί που παλεύουν να ενώσουν τους εργαζόμενους, με στόχο τη ρήξη με τα μονοπώλια και την Ε.Ε. Όλοι οι εργαζόμενοι γνωρίζουν ποιες είναι οι δυνάμεις που με συνέπεια αντιπαλεύουν την αιτία που γεννά τις κρίσεις και τα μνημόνια, και ποιοι είναι οι κυβερνητικοί-εργοδοτικοί συνδικαλιστές που είτε φανερά και ξετσίπωτα, είτε χρησιμοποιώντας αντιμνημονιακές και αντιφιλελεύθερες κορώνες στην πράξη συμφωνούν και διευκολύνουν τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις στο χώρο μας.


Άρτα 17/9/2014

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δήμο Άρτας

Δεν υπάρχουν σχόλια: