Πέμπτη, 4 Σεπτεμβρίου 2014

Αυτό θα πει «αριστερά»!

Ο Γκρέγκορ Γκίζι, πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της «Λίνκε» (αριστερά) Γερμανίας, που είναι από τα «πρώτα βιολιά» μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ στο οπορτουνιστικό μόρφωμα του «Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς», για άλλη μια φορά απέδειξε το ρόλο των οπορτουνιστών στην προώθηση της αστικής πολιτικής. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τageszeitung», τάχθηκε ανοιχτά υπέρ της εξαγωγής όπλων από τη Γερμανία στο PKK, τους Πεσμεργκά και το Ιράκ για να «σταματήσει η τρομοκρατία του "Ισλαμικού Κράτους"». Η «Λίνκε», υιοθετώντας όλα τα «ανθρωπιστικά προσχήματα» των ιμπεριαλιστών που χρησιμοποιούν στις επεμβάσεις τους, πλειοδοτεί παραπέρα. Απαντώντας σε ερώτηση αν «αρκούν αυτά που κάνει η Γερμανία για να σώσει τους Γιαζίντι και τους χριστιανούς στο Ιράκ από την τρομοκρατική ομάδα του "Ισλαμικού Κράτους"», το στέλεχος της «Λίνκε» απάντησε: «Θα πρέπει να συμμετέχουμε ακόμα περισσότερο στην παροχή βοήθειας. Επιπλέον το ΝΑΤΟ και η Γερμανία πρέπει να φροντίσουν ώστε οι δυνάμεις στο Ιράκ και το Κουρδιστάν να είναι σε θέση να σταματήσουν το IΚ».

Στη συνέχεια έγινε ακόμα πιο συγκεκριμένος: «Στην πραγματικότητα, είμαι αυστηρά ενάντια στις εξαγωγές όπλων από τη Γερμανία. Επειδή, όμως, η Γερμανία είναι ένας σημαντικός εξαγωγέας όπλων σε αυτήν την εξαιρετική περίπτωση θα μπορούσε να είναι επιτρεπτή η εξαγωγή όπλων αν δεν είναι άμεσα σε θέση άλλες χώρες. Δεν μπορεί κανείς να σταματήσει το ΙΚ με επιστολές διαμαρτυρίας»... «Σε αυτήν την κατάσταση έκτακτης ανάγκης είναι ανάγκη να αποτραπεί το μεγαλύτερο κακό»... Ο Γκίζι, επίσης, δε διστάζει να το πάει ακόμα παραπέρα, απαντώντας στη δημοσιογραφική ερώτηση τι θα γίνει «αν η Δύση εξοπλίσει το ΡΚΚ και τους Πεσμεργκά και υπάρξει μεσοπρόθεσμα η απειλή κλιμάκωσης με την Τουρκία και το Ιράκ». Ιδού η αποκαλυπτική απάντησή του: «Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αστάθεια αλλά πρέπει να το ρισκάρουμε. Θεωρώ ότι το ενδεχόμενο ενός κουρδικού κράτους μπορεί μακροπρόθεσμα να εξασφαλίσει περισσότερη σταθερότητα». Δηλαδή ο «αριστερός» Γκίζι υπέρ και της επαναχάραξης συνόρων με ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις! Τέτοια «αριστερά» να τη χαίρονται!

Ριζοσπάστης

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Γι'αυτό λέμε ότι η Αριστερά τους χωράει όλους. Ακόμη και τους δεξιούς. Ακόμη και τους ναζί. Γιατί;;; οι Καρυπίδηδες, οι Σουλεϊμάν και οι Κιουρτ με την αριστερά θα κατέβαιναν στις τελευταίες εκλογές. Τι πρόβλημα είχαν; Εδώ η αριστερα της προόδου συζητάει με τη Δημαρ της στήριξης της συγκυβέρνησης...