Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Οι φίλοι του κ. Τσίπρα...


Ο Αλέξης Τσίπρας το Σάββατο δεν θα είναι στη Θεσσαλονίκη για να συμμετάσχει στις διαδηλώσεις της ΔΕΘ. Ο επικεφαλής ενός κόμματος που θέλει να κυβερνήσει στο όνομα της «αριστεράς», εκείνη την ώρα θα βρίσκεται στη Ιταλία, για να μιλήσει σε οικονομικό φόρουμ που διοργανώνει το ίδρυμα «Ambrosetti - The European House».
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου, το ίδρυμα αυτό αποτελεί την ιταλική εκδοχή της λέσχης «Μπίλντερμπεργκ» και είναι ένα από τα σημαντικότερα think tanks που προσφέρουν υπηρεσίες στο κεφάλαιο. Οι εργασίες του συγκεκριμένου φόρουμ, που διεξάγεται κάθε χρόνο στη «Villa d’ Este», στη λίμνη Κόμο, πραγματοποιούνται κάτω από άκρα μυστικότητα και διαρρέουν ελάχιστα για τα όσα διαδραματίζονται.
Στην επίσημη ιστοσελίδα του ιδρύματος διαβάζουμε, ότι από το φόρουμ αυτό έχουν παρελάσει πρόσωπα όπως ο Χένρι Κίσινγκερ, ο Τζο Μπάιντεν, ο Χοσέ Μαρία Αθνάρ, ο Μπιλ Γκέιτς, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο Ρομάνο Πρόντι, η Κριστίν Λαγκάρντ, ο Μάριο Μόντι, ο Χέλμουτ Σμιτ, ο Ζαν Κλοντ Τρισέ, ο Τζέιμς Γούλφενσον, ο Ντικ Τσέινι κ.α.
Εξάλλου, στο συνέδριο στο οποίο θα συμμετάσχει ο Α. Τσίπρας, θα συμμετάσχουν επίσης, οι πρώην πρωθυπουργοί της Ιταλίας Ενρίκο Λέτα και Μάριο Μόντι, ο τέως πρόεδρος της Κομισιόν, Χοσέ Μανουέλ Μπαρόζο, καθώς και οι Ζαν Κλωντ Τρισέ, Γιέργκ Άσμουσεν, Χοακίν Αλμούνια και Μισέλ Μπαρνιέ.
Σύμφωνα με το δελτίο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει στον κύκλο συζητήσεων: «Η ατζέντα για να αλλάξει η Ευρώπη» και στη συνεδρία με ειδικό τίτλο: «Ο συσχετισμός δυνάμεων στη Νέα Ευρώπη».
Δεν ξέρουμε τι ακριβώς θα πει ο κ. Τσίπρας και τι διαβεβαιώσεις θα μοιράσει σε ένα τέτοιο φόρουμ που έχει απευθείας διασυνδέσεις με επιχειρηματικούς ομίλους και παράγοντες των ιμπεριαλιστικών κέντρων, αλλά στην προκειμένη περίπτωση ισχύει αυτό που λέει ο λαός μας: Δείξε μου τους φίλους σου να σου πω ποιος είσαι...  

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΗ Η ΕΙΔΗΣΗ ΟΙΚΟΔΟΜΕ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ.

ΘΑ ΝΑΙ ΚΙ Η ΥΠΟΥΓΟΣ ΤΗΣ ΦΩΤΟΤΥΠΙΑΣ ΚΑΛΕΣΜΕΝΗ;

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Πραγματικά δεν ξέρουμε τι υποσχέθηκε στους φίλους του ο κ. Τσίπρας αλλά έλαβε πέραν του δεοντος εύσημα απ' τους παρευρισκόμενους εκεί, αφού είπαν για τον κ. Τσίπρα ότι τους εξέπληξε ευχάριστα δεν ήταν αρνητικός σε προτάσεις δεν πήγε "για να μην ακούσει αλλά να δυναμιτίσει".... Αυτά ειπωθηκαν στα κανάλια και κανείς απ' όσο ξέρω απ' το Σύριζα δεν τα διέψευσε. Να υποθέσω τώρα εγώ ότι το μόνο "οχι" που είπε ο κ. Τσίπρας προς τους παρευρισκόμενους Μπαρόζο, Λέτα, Αλμούνια, Τρισέ, και δε συμμαζεύεται να ήταν όταν τον ρώτησαν αν πιάστηκε ο λαιμός του να σκύβει το κεφάλι του όταν τους έλεγε "ναι";;;; Θα 'χω άδικο;;;