Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Καταγγελία του Εργατικού Κέντρου Λάρισας για τα χαράτσια στην υγεία


Τα δύο χαράτσια στην υγεία που καλούνται να πληρώσουν οι ασθενείς καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο νομού Λάρισας.
«Το ΕΚΝΛ, καταγγέλλει και αντιπαλεύει και αυτά τα αντιλαϊκά μέτρα στην υγεία και στο φάρμακο, όπως και γενικότερα την αντιλαϊκή πολιτική, διεκδικώντας:
  • Να καταργηθούν άμεσα τα χαράτσια των 25 ευρώ για νοσηλεία στα νοσοκομεία, των 5 ευρώ στα εξωτερικά ιατρεία και κάθε πληρωμή στα απογευματινά ιατρεία.
  • Να καταργηθεί το χαράτσι του 1 ευρώ για κάθε συνταγή στα φάρμακα.
  • Να καταργηθεί κάθε πληρωμή των ασθενών για εξετάσεις. Καμία περικοπή στα φάρμακα και τις δαπάνες. Κατάργηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων στα φάρμακα. Να καταργηθούν οι λίστες. Να καταργηθούν οι εισφορές για τον κλάδο υγείας από όλους τους ασφαλισμένους.
  • Να χρηματοδοτηθούν γενναία τα δημόσια Νοσοκομεία τα Κέντρα Υγείας και ο ΕΟΠΥΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν σύστημα υγείας σε όλες τις βαθμίδες με κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης. Τώρα να γίνουν μαζικές προσλήψεις επιστημονικού και νοσηλευτικού προσωπικού με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση, να εξοπλιστούν επαρκώς τα δημόσια Νοσοκομεία, Κ.Υ και τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ.
  • Να μην καταργηθεί ή συγχωνευθεί καμία μονάδα υγείας του ΕΟΠΥΥ, κανένα Κ.Υ. Όχι στις απολύσεις, κινητικότητα και διαθεσιμότητα του προσωπικού. Όλες οι δημόσιες μονάδες ΠΦΥ να αξιοποιηθούν, να αναπτυχθούν και να ενταχθούν στο ενιαίο δημόσιο σύστημα υγείας καθώς και όλοι οι εργαζόμενοι όλων των κλάδων με σχέση εργασίας πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.
  • Να γίνουν δημόσια Κέντρα Υγείας σε συνοικίες της Λάρισας (Φιλιππούπολη, Αβέρωφ, Ν. Σμύρνη, Γιάννουλη, ΤΕΙ)».  

1 σχόλιο:

ikaria είπε...

Ζηλεύετε που ο λαός μας απόκτησε ποιητή. Μόνο Τρόικα και ΔΝΤ θα ποιούν στη χώρα;