Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Οικογενειακά επιδόματα: Πέφτει ο φερετζές

Πέφτει ο φερετζές.

Προχωρούν στην ταξική τους πολιτική.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα η κυβέρνηση σχεδιάζει να βάλει τέλος στο οικογενειακό επίδομα που εισπράττουν από τον ΟΑΕΔ οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ. Βρήκε το «ισοδύναμο μέτρο» για πετύχει τη μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών!

Δεν αμφιβάλει κανείς ότι τελικά και τα οικογενειακά επιδόματα θα καταργηθούν και οι συντάξεις θα μειωθούν από το τέλος Φλεβάρη εξαιτίας της εφαρμογής του νέου συστήματος υπολογισμού της παρακράτησης Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών και οι εργοδοτικές εισφορές θα μειωθούν κατά 3,9% με χρονικό ορίζοντα εφαρμογής το 2016, όπως ανέφερε ο υπουργός Εργασίας.

Πρόκειται για τα οικογενειακά επιδόματα «ντροπή» τα οποία είναι 8,22 ευρώ το μήνα για όσους έχουν ένα παιδί, 24,65 ευρώ για τα δύο παιδιά, 55,47 ευρώ για τα τρία παιδιά, 67,38 ευρώ για τα τέσσερα παιδιά, 78,68 ευρώ για τα πέντε παιδιά και συνεχίζει αυξανόμενο, ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών.

Ταυτόχρονα χωρίς ίχνος ντροπής πλασάρουν στην ελληνική οικογένεια που δεν ξέρει πώς να ταΐσει και πώς να ζεστάνει τα παιδιά της, την «λευκή εβδομάδα» δηλαδή χειμερινές διακοπές για σκι, ικανοποιώντας αίτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, για να τονωθεί η τουριστική κίνηση σε περιοχές της ορεινής και ημιορεινής Ελλάδας, όπου οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν πρόβλημα όπως υποστηρίζουν οι ξενοδόχοι.

Ως πότε;

Δεν θα πάψουν να αρπάζουν τη μπουκιά από το στόμα των παιδιών του λαού μας, δεν θα πάρουν τα χέρια τους από τις κατακτήσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων αν αυτοί που παράγουν τον υλικό και πνευματικό πλούτο, δεν τους τα κόψουν, όταν αποφασίσουν να πάρουν τις τύχες τους και τις τύχες των παιδιών τους στα δικά τους χέρια. Μόνο με ισχυρό ΚΚΕ μπορούν να ελπίζουν.

Κάλι Καρά

Δεν υπάρχουν σχόλια: