Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την παρουσίαση της νέας προτομής του Χοσέ Μαρτί στην Αθήνα (ΦΩΤΟ)


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα (26/1) η εκδήλωση για την παρουσίαση της νέας προτομής του Χοσέ Μαρτί στην Αθήνα (βλ. σχετικά και εδώ), έργο του κουβανού γλύπτη Φέλιξ Μαδριγάλ. Τα αποκαλυπτήρια της προτομής έκανε ο πρέσβης της Δημοκρατίας της Κούβας στην Ελλάδα, Osvaldo Cobacho Martínez, μαζί με τον πρόεδρο του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου, Νίκο Καρανδρέα.

Ο πρέσβης της Κούβας ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον βουλευτή και πρώην δήμαρχο Αθήνας Νικήτα Κακλαμάνη (1), τους εκπροσώπους του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ και τους ομολόγους του από τη Βενεζουέλα, τη Βραζιλία και την Αργεντινή. Ευχαρίστησε επίσης τους εργάτες-μέλη του ΠΑΜΕ για τη βοήθειά τους στην τοποθέτηση της προτομής.

Ο κ. Κομπάτσο μίλησε για τη ζωή και την προσωπικότητα του Μαρτί, τονίζοντας ιδιαίτερα τη συμβολή του στην ιδέα και υπόθεση της λατινοαμερικάνικης ολοκλήρωσης. Κλείνοντας χαιρέτισε τη 2η Σύνοδο της CELAC (Κοινότητα Κρατών Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής), που θα πραγματοποιηθεί 28-29 Ιανουαρίου στην Αβάνα, ενός οργανισμού που προσπαθεί να υλοποιήσει το όραμα του Μαρτί για την ένωση της ηπείρου.

Σύντομες παρεμβάσεις στην εκδήλωση έκαναν επίσης ο Νίκος Καρανδρέας και η Νατάσα Τερλεξή (εκδόσεις Διεθνές Βήμα) ενώ επιλογή ποιημάτων του Χοσέ Μαρτί διάβασε ο χιλιανός ποιητής Χάιμε Σβαρτ (Πολιτιστικός Σύλλογος Χοσέ Μαρτί).

Η εκδήλωση οργανώθηκε με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 161 χρόνων από τη γέννηση του μεγάλου κουβανού ποιητή και επαναστάτη στις 28 Ιανουαρίου. Ξεκίνησε λίγο μετά τις 12μμ και διήρκεσε περίπου μισή ώρα, παρουσία περίπου 50 ατόμων, μεταξύ των οποίων αρκετών μελών της κουβανικής κοινότητας στην Ελλάδα και εκπροσώπων κοινωνικών κινημάτων. Παρακάτω παρατίθενται φωτογραφίες από την εκδήλωση.


 

(1) Ο κ. Κακλαμάνης είναι επιπλέον πρόεδρος της επιτροπής μέλων του ελληνικού κοινοβουλίου φίλων Κούβας.  

Prensa Rebelde

Δεν υπάρχουν σχόλια: